În loc de ţigări, a cumpărat pachete pline cu bucati de ziare!

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani au executat, joi, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în municipiul Botoşani.

Un echipaj de jandarmi aflat în apropierea Pieţii Centrale din municipiu a observat un bărbat care a oferit unei femei patru cartuşe de ţigări în schimbul unei sume de bani. În momentul în care jandarmii se îndreptau spre cei doi, bărbatul a luat-o la fugă lăsând-o singură pe femeia care a cumpărat ţigări, acesta declarându-le jandarmilor că a cumpărat patru cartuşe de ţigări (patruzeci de pachete) pentru care a plătit suma de 110 lei. Unul dintre jandarmi i-a cerut să verifice dacă are ţigări în pachetele cumpărate iar în momentul în care a verificat, C. Eugenia a constatat cu stupoare că în toate pachetele de ţigări nu erau altceva decât... bucăţi de ziare.

În disperare de cauză, femeia a cerut ajutor jandarmilor pentru a-şi recupera banii, aceasta declarând că nu-l cunoaşte pe individul care a înşelat-o.

Nu-l cunoştea ea…, dar îl cunoşteau jandarmii pe cel care a săvârşit înşelăciunea, astfel că în scurt timp o altă patrulă de jandarmi, în baza semnalmentelor şi a modului de acţiune, l-au depistat pe autorul înşelăciunii în persoana lui Z. Petru, care avea asupra sa încă patru cartuşe de ţigări de aceeaşi marcă, adică cu... ziare.

Condus la sediul inspectoratului, Z. Petru, de 30 de ani, a fost recunoscut imediat de femeia înşelată, iar jandarmii i-au întocmit dosar cu acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Totodată, jandarmii i-au restituit cei 11o lei femeii înşelate, bani pe care aceasta i-a dat lui Z. Petru pentru aşa zisele cartuşe cu ţigări.

Dosarul cu acte premergătoare a fost înaintat spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.
         
"Recomandăm cetăţenilor în viitor să nu cumpere diferite lucruri, obiecte, de la persoane necunoscute, neautorizate, care-şi oferă produsele la colţ de stradă şi cer sume modice de bani, pentru a evita să devină din cumpărător de bună credinţă, persoană înşelată", a precizat Mr. Cristian Nituleac, Ofiţer relaţii publice în cadrul IJJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
333

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
355

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
214

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...