In judetul Botosani, peste 33.500 de persoane s-au vaccinat cu Cantgrip!

In judetul Botosani, peste 33.500 de persoane s-au vaccinat cu Cantgrip!

 Ecaterina Chihaia  

Se pare ca vaccinarea  la centrele de vaccinare special amenajate pentru persoanele asigurate nu a avut acelasi succes inregistrat de medicii de familie, care au epuizat foarte repede dozele de vaccin primite de la Directia de Sanatate Publica, prin urmare aceste centre au fost inchise.

"Adresabilitatea persoanelor la centrele de vaccinare organizate de noi in municipiul Botosani si municipiul Dorohoi a fost foarte mica. Saptamana trecuta, sambata, nu s-a prezentat nimeni, iar duminica s-au prezentat doua persoane, in conditiile in care perioada de timp pe care o stabilisem ca program, un medic si trei asistenti, stateau si asteptau sa vaccineze, acelasi lucru s-a intamplat si la Dorohoi, motiv pentru care am desfiintat aceste centre de vaccinare si am dat acele doze medicilor de familie sa vaccineze", a declarat Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog-sef al DSP.

Pana in prezent, la Botosani au fost inregistrate 544 de cazuri de gripa noua, din care 256 cu confirmare de la laborator si 288 confirmate clinic in context epidemiologic.

"Mai avem in stoc 2.100 de doze de vaccin din 37.000. Pana in prezent, in Botosani, 33.531 de persoane s-au vaccinat. Saptamana trecuta au fost inregistrate 1.891 de viroze cu 132 de internari, 663 de pneumonii cu 136 de internari. Gripa a scazut, avem 21 de cazuri, cu 15 internari", a adaugat Ecaterina Chihaia.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
4

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
45

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
233

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...