In doua saptamani vor fi repartizate in judet toate produsele de la UE pentru nevoiasi!

In doua saptamani vor fi repartizate in judet toate produsele de la UE pentru nevoiasi!

FLORIN BULGARU

Cei 69.389 de botosaneni care vor beneficia de la Uniunea Europeana ajutoare ce constau in faina alba, malai, paste fainoase, biscuiti, zahar si lapte praf vor primi aceste produse in maximum doua saptamani. In prezent Consiliul Judetean face repartizarea primelor produse primite de la APIA Bucuresti, la primariile din judet, iar apoi, in functie de fiecare administratie publica teritoriala, se vor distribui ajutoarele beneficiarilor.

"Pentru municipiul Botosani s-au virat 40 tone de faina de grau, urmand sa ramana un rest de livrat de 81 de tone, faina de malai s-au virat 20 de tone, biscuiti 11 tone, umand sa mai livram 161 de tone, si pastele fainoase, zaharul si laptele praf care nu au fost deloc repartizate in localitati. Primariilor li s-au inaintat tabele cu beneficiarii si urmeza sa ia contact cu beneficiarii pentru distribuirea produselor. Repartizarea in judet e posibil sa mai dureze inca doua saptamani", a spus Florin Bulgaru, consilierul presedintelui Consiliului Judetean.

Reprezentantii CJ au precizat ca produsele care vor ajunge de la APIA Bucuresti nu vor sta in depozitele institutiei mai mult de o zi, produsele fiind repartizate imediat in judet, pentru a ajunge cat mai repede la oameni.

Pentru asigurarea transportului acestor produse in judet, Consiliul Judetean a organizat deja doua licitatii pentru firmele care detin camioane corespunzatoare pentru a transporta aceste produse, insa nu s-a prezentat nicio firma, fiind organizata apoi o cerere de oferta, unde a castigat firma Doly-Com.

"Au fost doua licitatii cu transportul dar nu s-a prezentat nimeni si s-a intrat pe cerere de oferta, cea mai buna oferta fiind de la Doly-Com, urmand sa se semneze un contract in acest sens. Pana acum CJ s-a descurcat din surse proprii pentru a transporta produsele de la UE la primariile din judet", a adaugat Bulgariu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
5

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (299)

astăzi, 08:10
9

Georgică MANOLE: “CU, DE, LA, ÎN, PE, PRIN, SUB, CĂTRE,CONTRA... CĂRȚILOR EPIGRAMIȘTILOR” (Volumul I, Editura Stef, Iași, 2024)Îndelung așteptată, cartea lui Ge...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Iason şi Sosipatru; Sf. Mc. Maxim, Cvintilian şi Dadas din Ozovia

astăzi, 08:00
12

Intrarea triumfală a Mântuitorului în Ierusalim pregătea biruinţa Sa asupra morţii şi deschiderea drumului de mântuire către Ierusalimul ceresc, pentru toţi cei ce aveau să c...