In ce investim in 2010. Vezi ce spun bancherii

Daca venitul dumneavoastra lunar este de aproximativ 1.000 de euro si nu aveti de platit o rata foarte mare la un credit, atunci va puteti rotunji castigurile prin diverse forme de investitii. Specialistii spun ca puteti castiga atat din plasamente pe piata locala, cat si din cele pe piata internationala.

Pentru cei care vor sa fie mai conservatori in ceea ce priveste investitiile, depozitele pot fi o alegere inteleapta. Analistii spun ca depozitele sunt potrivite pentru investitii pe termen scurt si mediu.

•"In conditiile in care cursul de schimb este stabil in ultima perioada, si estimam ca va ramane in jurul nivelului actual pentru inca o buna perioada de timp si atata timp cat dobanzile la lei sunt superioare dobanzilor la valuta, favorizez plasamanetul depozitelor la tarmen in lei", a declarat Marius Stoica director executiv piete financiare BRD.
In cazul in care vreti sa investiti pe termen lung, specialistii din acest domeniu spun ca istoria a demonstrat ca plasamentele in actiuni pot aduce castiguri foarte bune. Daca veti opta pentru jocul la bursa, aveti doua optiuni.

•"Ori investirea printr-un fond mutual sau mai multe care produc randamente datorita investitiilor in actiuni pe care le fac administratorii acelor fonduri ori investitta directa in actiuni care presupune ceva mai mult timp consumat in documentare si un apetit de risc ceva mai mare", a precizat Dorin Boboc, director investitii Allianz-Tiriac Pensii Private
Bancherii atrag atentia ca nu trebuie sa ne orientam doar asupra economiei romanesti, deorece putem investi si pe pietele internationale.

•"Pentru cei care vor sa profite de cresterea economica din anii urmatori pot investi relativ usor in astfel de fonduri de investitii, acestea putand fi atat in dolari cat si in euro", a spus Bogdan Spuza, director marketing retail UniCredit Tiriac Bank.
Atentie, insa! In momentul in care decideti sa faceti investitii, fie pe termen scurt sau lung, trebuie sa fiti hotarat in aceasta privinta. Si asta deoarece retragerea anticipata dintr-o schema investitionala va poate diminua semnificativ castigurile.

sursa: money.ro 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Artele frumoase din Moldova” la Memorialul Ipotești

astăzi, 12:59
21

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, continuă seria de activități cultural...

Vrei să devii polițist? Iată ce trebuie să faci!

astăzi, 12:21
100

La data de 24 aprilie s-a dat startul înscrierilor pentru școlile de agenți de poliție, ”Vasile Lascăr”, Câmpina, și ”Septimiu Mureșan”, Cluj-Napoca. Pâ...

Doi expozanți la Colecția de Artă a Muzeului Județean Botoșani: ”Arta vizionară reprezintă un limbaj al sufletului”

astăzi, 11:43
48

Muzeul Județean Botoșani - Secția de Artă Plastică și Etnografie găzduiește, în perioada 11 – 31 mai 2024, în spațiul Colecției de Artă Botoșani, expoziția ”Inteli...