In atentia creatorilor de poezie: Concurs International de Poezie "Grigore Vieru"

In atentia creatorilor de poezie: Concurs International de Poezie "Grigore Vieru"

 GRIGORE VIERU (14 februarie 1935- 18 ianuarie 2009)  

Concursul de poezie purtand numele marelui poet Grigore Vieru se desfasoara in cadrul Festivalului International "Grigore Vieru", care va avea loc in perioada 9-12 octombrie 2009 la Iasi si Chisinau, in organizarea Editurii "Princeps Edit", a Primariei Iasi si Primariei Chisinau.

Concursul isi propune descoperirea si sprijinirea tinerilor poeti de limba romana din Romania, Republica Moldova si din toata diaspora.

Pot participa tineri poeti pana la 30 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania sau ai altor uniuni de creatie si care nu au volume individuale publicate.

Manuscrisele, constand intr-un volum de autor care nu trebuie sa depaseasca 100 pagini, scrise pe computer, corp 14, in doua exemplare, se vor trimite pe adresa: Editura "Princeps Edit" Iasi, Str. Pacurari nr 4, Cod 700515, Iasi, jud. Iasi, pana la data de 20 septembrie a.c., data postei.

Lucrarile se vor juriza dupa un motto la propria alegere a concurentului si care va fi trecut pe plicul de pus la posta si pe fiecare pagina prezentata in concurs. Lucrarile vor fi insotite de un plic inchis ce se va introduce in plicul mare cu lucrarile si va purta acelasi motto, iar inauntru datele personale ale concurentului: numele, data nasterii, profesia, adresa exacta, telefonul, e-mailul si o scurta prezentare a activitatii literare. Pe plicul mare, in loc de numele si adresa concurentului se va trece doar motto-ul.

Juriul, format din personalitati marcante ale literaturii romane de dincoace si de dincolo de Prut, va acorda urmatoarele premii:

- Marele Premiu "Grigore Vieru", constand in publicarea cartii premiate in 500 exemplare;

- Premiul I - 500 lei;

- Premiul II - 400 lei;

- Premiul III - 300 lei.

La acestea se vor adauga premiile unor importante reviste literare din Romania si din Republica Moldova.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
76

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
102

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
955

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...