În această seară se oprește furnizarea apei. Pompierii vor ajuta spitalele până la remedierea situației

În această seară se oprește furnizarea apei. Pompierii vor ajuta spitalele până la remedierea situației

Marți, Grupul Tehnico-Științific aflat în subordinea Instituției Prefectului din Botoșani s-a întrunit pentru stabilirea unui plan de măsuri în contextul sistării furnizării apei, începând cu ora 22:00 a aceleiași zile, în municipiile Botoșani și Dorohoi, în orașul Flămânzi și în 13 comune, având în vedere că inclusiv unitățile spitalicești vor fi afectate.

Disconfortul de o amploare fără precedent este cauzat de o avarie pe conducta Botoșani-Buceea, în localitatea Leorda. Mai exact, pe lângă cele trei orașe menționate, vor fi afectate și comunele Băluşeni, Brăeşti, Broscăuţi, Copălău, Cristeşti, Curteşti, Leorda, Mihai Eminescu, Răchiţi, Stăuceni, Unţeni, Văculeşti, Vlădeni.

Astfel, autoritățile au decis ca echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului din Botoșani să desfășoare misiuni de sprijin prin alocarea motopompei de mare capacitate, în vederea asigurării suportului necesar remedierii urgente de către beneficiar. Tot forțele Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență vor distribui apă menajeră unităților sanitare care solicită.

În acest timp, Spitalul Județean este obligat să furnizeze apă potabilă tuturor secțiilor sale, prin contractarea a doi operatori economici.

Revenirea la normal a alimentării cu apă se va face treptat, iar manevrele de repunere a sistemului în funcțiune vor începe miercuri, de la ora 18:00, potrivit Nova Apaserv.

(R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
759

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
73

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
298

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...