Garda de Mediu a soluționat circa 60 de petiții de la începutul anului și până la finele lunii iulie

Garda de Mediu a soluționat circa 60 de petiții de la începutul anului și până la finele lunii iulie

În perioada 01.01-31.07.2020 GNM CJ Botoșani a înregistrat un număr de 97 de petiții, dintre care:

- 59 petiții au fost soluționate,

- 25 petiții au fost redirecționate către alte instituții, întrucât au fost greşit adresate Gărzii Naţionale de Mediu,

- 7 pețiții au fost clasate, întrucât nu au fost trecute datele de identificare a petiţionarului și/sau după trimiterea răspunsului s-a primit o nouă petiţie de la acelaşi petiţionar, cu acelaşi conţinut.

- 6 petiții sunt în termenul de soluționare.

Câteva astecte importante când vreți să adresați o petiție:

- prin petiţie se înţelege cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin poştă electronică, pe care un cetăţean sau o organizaţie legal constituită o poate adresa autorităţilor şi instituţiilor publice.

- date de identificare ale solicitantului/petiționarului- numele, prenumele, domiciliul/reședința sau, după caz, firma, sediul, precum și adresa la care se solicită comunicarea răspunsului în cazul în care se dorește comunicarea acestuia la altă adresă decât cea de domiciliu/reședință sau, după caz, sediu, adresa de email.

- petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează.

- petiţiile greşit îndreptate vor fi trimise în termen de 5 zile de la înregistrare autorităţilor sau instituţiilor publice care au ca atribuţii rezolvarea problemelor sesizate, urmând ca petiţionarul să fie înştiinţat despre aceasta.

- dacă după trimiterea răspunsului se primeşte o nouă petiţie de la acelaşi petiţionar, cu acelaşi conţinut, aceasta se clasează.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
782

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
302

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...