Impozitul pe proprietate ar putea creşte la anul cu 50%

Impozitul pe proprietate ar putea creşte la anul cu 50%

Impozitul pe proprietate ar putea creşte la anul cu 50%, conform unui amendament la Codul Fiscal, depus în Senat de PSD şi PNL, după ce a fost agreat în coaliţia de guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă a explicat că decizia agreată de Asociaţia Oraşelor şi Municipiilor şi de cea a Asociaţiei Consiliilor Judeţene a fost luată deoarece autorităţile locale nu ar fi putut aplica în timp util noul mod de calcul al impozitelor prevăzut din vară în modificările aduse Codului fiscal.

„A fost discutat şi cu reprezentanţii autorităţilor locale atât cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, cu Asociaţia Municipiilor, a Oraşelor, a Comunelor, dumnealor ridicând problema că vechea formulă din Codul Fiscal prevedea o serie întreagă de demersuri tehnice, anume ridicarea nivelulului de impozit în funcţie de o valoare cuprinsă în grilele notariale, ceea ce, la nivelul autorităţilor locale, tehnic, era imposibil de realizat până la finele anului, de aceea s-a solicitat şi s-a obţinut acordul politic, această decizie să fie amânată. În schimb, se introduce amendamentul astfel încât acestea să fie crescute cu 50% faţă de valoarea iniţială. Din ceea ce /există/ acum, este o decizie care a fost luată în coaliţie”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit Rador.

Premierul Nicolae Ciucă a făcut aceste precizări ieri, la ceremonia de semnare a Acordului de parteneriat 2021-2027 dintre România şi Comisia Europeană, prin care 45 de miliarde de euro, din care cea mai mare parte fonduri comunitare vor fi alocaţi proiectelor din domeniile sănătate, educaţie, locuri de muncă şi transporturi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
274

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
423

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
562

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...