Impozitul de 2% obţinut de spital, direcţionat către secţiile "donatorilor"

Impozitul de 2% obţinut de spital, direcţionat către secţiile "donatorilor"
450 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, din totalul de 2.100, au direcţionat 2% din impozitul pe venit Asociaţiei "Prietenii spitalului". Asta în condiţiile anul trecut, 70 de angajaţi ai spitalului au făcut acest lucru.

După ce unitatea sanitară va încasa sumele aferente acestui procent, în trimestrul patru al acestui an, banii vor fi împărţiţi acelor secţii din care provin "donatorii".

"Vor fi direcţionaţi către secţiile din care angajaţii au direcţionat acest 2%, asta a fost înţelegerea de la început. Sumele vor putea fi folosite pentru achiziţia de aparatură, obiecte de inventar, mobilier, măsuţe de tratament, orice vor medicii şefi de secţie să-şi cumpere, la fel ca şi sumele rezultate din închirierea rezervelor. Lunar, fiecare secţie îşi poate verifica contul analitic unde se regăsesc sumele acestea. Din 3.000 de lei îşi cumpără fiecare ce-şi doreşte", susţine Corneliu Mihai, managerul spitalului botoşănean.
 
În egală măsură, banii pot fi folosiţi şi pentru înlocuirea tâmplăriei vechi şi uzate, la care se adaugă şi fondurile spitalului, cum este cazul Secţiei de Contagioase.

"Este posibil ca până la sfârşitul anului, toate geamurile să fie înlocuite şi linoleumul din majoritatea saloanelor. Am început această operaţiune de anul trecut, nu putem face tot odată, dar până la sfârşitul anului vom încheia schimbarea geamurilor din secţie", adaugă Corneliu Mihai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Obișnuiești să speli mașina în fața casei sau a blocului? Riști amenzi de sute de lei

astăzi, 14:27
494

Mai mult de jumătate dintre români obișnuiesc să-și spele mașina când este foarte murdară sau atunci când pleacă ori revin dintr-o călătorie și o fac la spălătoriile auto aflate în apr...

Garda de Mediu a aplicat amenzi de 90.000 de lei unor primării din judeţul Botoşani

astăzi, 13:25
276

Garda de Mediu a aplicat amenzi de 90.000 de lei unor primării din judeţul Botoşani, care au încălcat legislaţia şi au pus în pericol mediul înconjurător.În primul c...

Botoșăneanul cu suflet de aur. A reușit să strângă 12 milioane de euro pentru copiii cu boli grave

astăzi, 10:57
940

Vlad Plăcintă este un tânăr de 35 de ani din Botoşani care şi-a dedicat cea mai mare parte din viaţa de adult acţiunilor caritabile.A luptat din greu pentru a salva copii cu cancer, ...