Iliescu iese la atac: Basescu e nenorocirea noastra!

Iliescu iese la atac: Basescu e nenorocirea noastra!
Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a comentat ultimul atac al actualului sef al statului, Traian Basescu, la adresa liderilor USL, Victor Ponta si Crin Antonescu.  

 "E mentalitatea domnului Basescu, el nu prea are de lucru si isi face. In loc sa isi vada de treburile lui - dar nu prea are treburi - isi cauta de lucru. E o stare de criza mentala, psihologica. El este un om izolat, partidul care l-a propulsat trece printr-o foarte mare criza, vrea sa-l ia lumea in seama. E de asteptat sa avem scandaluri pana la terminarea mandatului", a spus presedintele de onoare al PSD pentru Ziare.com.  

 Iliescu il acuza pe Basescu si ca se ocupa de crearea unui nou partid, Miscarea Populara.  

 "Asta e si o incalcare a atributiilor prezidentiale, asta e treaba lui? Din pacate, e nenorocirea noastra, populatia l-a votat si a doua oara, trebuie sa-l mai suportam pana la sfarsitul mandatului", a mai comentat fostul presedinte.  

Antonescu nu a vrut sa asculte aberatii  

 Ion Iliescu a vorbit si despre plecarea din sala a presedintelui PNL si al Senatului, Crin Antonescu, la ceremonia de investire in functie a Ramonei Manescu la Ministerul Transporturilor, chiar inainte de discursul lui Traian Basescu. Iliescu spune ca, pe vremea cand era presedinte, el nu a patit asa ceva, avand relatii civilizate cu adversarii.  

 "A stat cat a fost ceremonia, n-a mai stat la discursul domnului Basescu. E optiunea lui, n-a mai stat sa asculte aberatiile domnului Basescu. (...) Eu n-aveam asemenea relatii, nici macar cu Opozitia, aveam dialoguri absolut normale. Chiar si in perioada mai incordata din anii `90, cand seful Opozitiei era domnul Coposu, care era o figura mai impozanta, aveam dialog. Eu apelam si nu s-a intamplat niciodata sa nu vina la negocieri. Respectul reciproc era in natura relatiei noastre. Domnul Basescu a introdus un stil inacceptabil, de scandal permanent, chiar si cu colegii de partid", a spus Iliescu.  

Atacul lui Basescu    

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, ca prim-ministrul Victor Ponta, ar trebui sa guverneze si nu sa "televizeze", criticand aparitiile dese ale acestuia la televiziuni.  

 Potrivit sefului statului, exista "o convingere a liderilor USL si a Guvernului ca pot substitui munca serioasa in folosul oamenilor prin emisiuni televizate si emisiuni de imagine", in contextul in care somajul se apropie de 8 la suta.  

 Totodata, presedintele, care l-a numit pe premier cu intregul nume - Victor-Viorel Ponta - pe intreaga durata a interventiei, a spus ca va avea iesiri cat mai dese prin care "sa arate realitatile" din tara.    

"Voi umbla in tara si voi vorbi despre realitatile din tara. Cred ca cel mai important lucru pe care il are de facut Guvernul este sa lase luptele politice si sa guverneze", a mai spus Basescu. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
324

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
460

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
590

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...