IASI - Peste zece mii de inscrisi la admitere

IASI - Peste zece mii de inscrisi la admitere
Universitatea "Al. I. Cuza" este asaltata de candidatii care doresc sa urmeze cursurile uneia dintre cele 15 facultati ce functioneaza in cadrul celei mai vechi institutii de invatamant superior din Romania.

Astfel, cu doua zile inainte de finalizarea perioadei de inscriere pentru admiterea 2010, peste zece mii de absolventi ai claselor a XII-a si-au depus dosarele la Cuza. Pentru cele aproximativ 9.000 de locuri la buget si taxa s-au inscris 9.042 de candidati in timp ce la master, pentru cele 3.900 locuri bugetate si cu taxa s-au inscris 3.362 de candidati.

In acelasi timp, si la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad a deschis acest proces de recrutare a viitorilor studenti agronomisti. Astfel, pentru studii de licenta, la un numar de 534 de locuri bugetate si 270 la taxa s-au inscris, pentru cele patru facultati, 844 de candidati.

La studii de licenta, la un numar de 310 locuri bugetate si 200 la taxa si-au depus dosarele de inscriere doar 96 de solicitanti. Universitatea Tehnica (UTI) Gh. Asachi, numarul locurilor finantate de la buget, la studii de licenta este de 2.950 unde s-au inscris, in total, peste o mie de candidati.

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa a scos la concursul de admitere, 605 locuri la buget si 1.225 la taxa pentru urmatoarele specializari: Medicina, Medicina Dentara, Farmacie, Moase, Asistenta Medicala Generala, Radiologie si imagistica respectiv Laborator clinic, Audiologie si protezare auditiva, Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare, Tehnica dentara, Asistenta dentara si de farmacie, Nutritie si dietetica. Inscrierile pentru concursul de admitere se vor face pana pe 18 iulie, 2010. Aici, si-au depus dosarele deja peste 900 de candidati.

Din acest an, candidatii se vor inscrie on-line la http://admit-inscrieri.umfiasi.ro/, scrie bzi.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Materna Botoșani”, un program de succes al municipalității!

astăzi, 15:10
6

Implementat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, acest program a fost bine primit de către familiile care se află într-un moment deosebit...

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
15

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
57

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...