Iarnă grea, factură uriașă! Vezi cât a plătit CJ pentru deszăpezirea de iarna trecută!

Iarnă grea, factură uriașă! Vezi cât a plătit CJ pentru deszăpezirea de iarna trecută!
Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a făcut un calcul final al costurilor cu deszăpezirea de iarna trecută, factura totală ridicându-se la 5 milioane de lei.

Inițial, bugetul alocat de către Consiliul Județean pentru sezonul rece a fost de 3,9 milioane de lei, însă acesta a fost depășit, dat fiind faptul că au fost perioade în care a fost nevoie ca pe lângă utilajele firmei Tranporturi Auto, care a asigurat deszăpezirea, să fie închiriate și utilaje în plus.
 
"Un calcul final al cheltuielilor cu iarna 2012-2013 a însemnat 5 milioane de lei, în suma aceasta intrând și cei 548.000 de lei  când am închiriat utilaje. Noi am plecat de la un buget de 3,9 milioane de lei. Am acoperit din bugetul Consiliului Județean", a spus Gheorge Sorescu, vicepreședintele Consiliului Județean.

Pentru sezonul rece viitor, Consiliul Județean vrea să achiziționeze patru autofreze, în cadrul unui proiect regional, partea de cofinanțare pe care ar trebui să o asigure fiind de doar 60.000 de euro.

Pe toată Regiunea de Nord-Est vor fi achiziționate 23 de autofreze.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
324

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
459

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
590

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...