Iar și-au pus medicii mâinile în cap: Coca-Cola şi sucul de mere, testate pozitiv la COVID-19

Iar și-au pus medicii mâinile în cap: Coca-Cola şi sucul de mere, testate pozitiv la COVID-19

Un deputat austriac pe nume Michael Schnedlitz contestă eficienţa testelor rapide, după un experiment în urma căruia Coca-Cola a ieşit pozitiv la COVID-19. Similar, un internaut a realizat un experiment în urma căruia a arătat că şi sucul de mere are COVID-19, dar producătorul combate aceste teorii şi demonstrează contrariul.

În şedinţa completă din Parlamentul de la Viena, deputatul ar fi adus un pahar de Coca-Cola şi un test. După ce a turnat o picătură pe banda unui test rapid, rezultatul a ieşit pozitiv. Deputatul spune că testele utilizate în Austria, într-o campanie de testare foarte largă pentru COVID-19, erau de fapt ineficiente. Michael Schnedlitz a postat filmarea şi pe pagina sa de Facebook, acuzând guvernul că a cheltuit „zeci de milioane de dolari din banii contribuabililor” pe aceste produse „fără valoare”, potrivit alephnews.ro.

Întâmplarea din parlamentul de la Viena poate fi văzută urmând acest link: AICI

Producătorul, laboratorul Dialab, care a văzut filmuleţul, a declarat că rezultatul este un fals pozitiv, deoarece  deputatul austriac ar fi omis un pas crucial în experimentul său, şi anume introducere tijei după realizarea tamponului, într-o soluţie specială pentru „stabilizarea pH-ului probei”. Fără acest pas aciditatea băuturii a permis să „distrugă proteina anticorpului testului”, care ar trebui să recunoască coronavirusul, potrivit sursei citate.

Dacă aţi fi folosit corect testul, aşa cum este descris în textul ataşat, ar fi negativ”, scrie producătorul. Şi adăuga o dovadă: un videoclip în care se efectuează testul, de această dată fără a sări peste etapa esenţială. Rezultatul este negativ.

 

 

Spune-ne opinia ta