I-a luat foc tabloul electric, pompierii au intervenit prompt și i-au salvat casa - Video

S-a întâmplat noaptea trecută, când botoșăneanca a observat că din tabloul electric iese fum. A sunat la 112 și doar intervenția promptă a pompierilor a făcut ca dezastrul să fie evitat.

Casa unei femei din localitatea Frumușica a fost în pericol, noaptea trecută, în urma unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit.

Proprietara a observat că iese fum de la tabloul electric și a sunat după ajutor la 112.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Salvatorii au constatat că ardea mocnit tabloul electric și au stins flăcările înainte ca acestea să se extindă la bunurile din încăpere.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

-verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;

-nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

-nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;

-nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici de putere mare din acelaşi prelungitor;

-nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...

Două stagii și o rezidență, oferite în acest an de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:41

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, oferă, în anul 2024: - un...