Hramul Sfintei Parascheva: 30.000 de pelerini au pretrecut noaptea sub cerul liber

Hramul Sfintei Parascheva: 30.000 de pelerini au pretrecut noaptea sub cerul liber

   Captura Digi24

Nu mai puţin de 30.000 de pelerini au petrecut noaptea sub cerul liber, pentru a fi siguri că vor ajunge să atingă racla cu moaştele Sfintei Parascheva de la Iasi.

Coada formată de credincioşi se întinde pe o distanţă de trei kilometri. Preoţii se aşteaptă ca numărul acestora să ajungă la 500.000, anunta Digi 24.

La ora 10:00 a început slujba, oficiată de un sobor de 40 de preoți din țară și din străinătate, în frunte cu Mitropolitul Moldovei. Printre participanți figurează Relu Fenechiu, Mircea Diaconu, Norica Nicolai, Elena Udrea. Este așteptat și premierul Victor Ponta.Sunt peste 3.000 de credincioși la slujbă, iar peste 20.000 stau la rând la sfintele moaște.

120.000 de pelerini s-au închinat deja la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Credincioşii veniţi din toată ţara au stat peste 15 ore să ajungă la raclă.

Pelerinajul nu a fost lipsit nici de incindente. Vineri, o femeie de 55 de ani a murit, după ce i s-a făcut rău, în timp ce stătea la rând ca să se închine la moaştele sfinte, iar alţi peste 600 de credincioși au avut nevoie de îngrijiri medicale. Patru copii cu vârste între 4 şi 10 ani s-au pierdut de părinţi, în mulţime, dar au fost găsiţi cu ajutorul jandarmilor şi s-au aplicat peste 50 de amenzi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
7

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
41

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
39

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...