Hram în condiții speciale la Biserica Sfântul Dimitrie din Botoșani

Hram în condiții speciale la Biserica Sfântul Dimitrie din Botoșani

La Biserica Sfântul Dimitrie din municipiul Botoșani, enoriașii sărbătoresc hramul lăcașului de cult în condiții speciale, impuse de pandemia de Covid-19.

Sărbătoarea Sfântului Dumitru a strâns zeci de oameni la hramul Bisericii care îi poartă numele, din municipiul reședință de județ. Deși Biserica era plină de enoriași, iar alții stăteau și pe afară, numărul participanților nu a fost atât de mare ca în anii trecuți.

Tocmai pentru a se evita îmbulzeala, racla cu sfintele moaște a fost scoasă afară, unde au fost create circuite separate.

Unii botoșăneni au mers totuși doar pentru a se închina sfintelor moaște, să aprindă o lumânare și apoi s-au îndreptat spre casă.

Potrivit ordinului comun al Ministrului Sănătății și Ministrului Afacerilor de Interne, mersul la Biserică nu este condiționat de certificatul verde. Însă, participanții la slujbe trebuie să respecte toate măsurile sanitare impuse de autorități.

În acest sens, ordinea și siguranța publică, dar și respectarea măsurilor sanitare, au fost asigurate de către jandarmii botoșăneni.
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
664

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1065

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
630

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...