Hram în condiții speciale la Biserica Sfântul Dimitrie din Botoșani

Hram în condiții speciale la Biserica Sfântul Dimitrie din Botoșani

La Biserica Sfântul Dimitrie din municipiul Botoșani, enoriașii sărbătoresc hramul lăcașului de cult în condiții speciale, impuse de pandemia de Covid-19.

Sărbătoarea Sfântului Dumitru a strâns zeci de oameni la hramul Bisericii care îi poartă numele, din municipiul reședință de județ. Deși Biserica era plină de enoriași, iar alții stăteau și pe afară, numărul participanților nu a fost atât de mare ca în anii trecuți.

Tocmai pentru a se evita îmbulzeala, racla cu sfintele moaște a fost scoasă afară, unde au fost create circuite separate.

Unii botoșăneni au mers totuși doar pentru a se închina sfintelor moaște, să aprindă o lumânare și apoi s-au îndreptat spre casă.

Potrivit ordinului comun al Ministrului Sănătății și Ministrului Afacerilor de Interne, mersul la Biserică nu este condiționat de certificatul verde. Însă, participanții la slujbe trebuie să respecte toate măsurile sanitare impuse de autorități.

În acest sens, ordinea și siguranța publică, dar și respectarea măsurilor sanitare, au fost asigurate de către jandarmii botoșăneni.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bovină captivă într-o mlaștină, salvată de pompierii din Săveni

Joi, 2 Decembrie 2021
111

O bovină captivă într-o mlaștină de la marginea orașului Săveni a fost salvată de pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție din Săveni, joi seară, anunță Dorina Lupu, purt...

Tren împotmolit din cauza unui incendiu de vegetație uscată. Alte două astfel de incendii s-au produs la Manolești Deal și Borosoaia

Joi, 2 Decembrie 2021
182

Joi seară, un incendiu de vegetație uscată, produs pe raza satului Mateieni, comuna Dimăcheni, a oprit circulația feroviară pe ruta Dorohoi – Iași, anunță Dorina Lupu, purtător de cuv&...

„Rățușca cea urâtă”, spectacol pus în scenă de actorii Teatrului de Păpuși „Vasilache”

Joi, 2 Decembrie 2021
78

Actorii Teatrului „Vasilache” din Botoșani invită copiii, mai mari de trei ani, în acest final de săptămână, la Teatrul pentru Copii și Tineret.Astfel, sâmbăt...