HOROSCOP URANIA, săptămâna 25 - 31 martie

HOROSCOP URANIA, săptămâna 25 - 31 martie
Săptămâna cuprinsă între 25 şi 31 martie se desfăşoară în linii mari pe aceleaşi principii astrale care au fost deja instaurate în ultimele două săptămâni.

Berbec

Pentru cei care s-au născut în semnul Berbecului este mai mult decât evident faptul că ziua de duminică e pentru ei agitată, complicată, încărcată de surprize. Ineditul e la tot pasul şi cele mai speciale evenimene, de la cele mai mărunte, până la cele semnificative cu vocaţie biografică, se pot derula.

În principal este vorba de o stare permanentă de surpriză, de multe lucruri care se susţin, se leagă între ele, se justifică, se antrenează şi cheamă prin răspuns reacţii la fel de neobişnuite. Altele, însă, ţin de un inedit total, 100%. Sunt Berbeci care vor trăi în preajma zilei de 25 martie situaţii, stări de spirit sau vor fi implicaţi în evenimente pe care nu le-au mai trăit niciodată. De aici o anume stare de stupefacţie, un moment de interzicere, de paralizie a simţurilor, dar şi a cugetului. Nu vor ştii ce să spună, celebrul am îngheţat, am înlemnit, am rămas cu gura căscată, vor defini unele dintre comportamentele lor.

Pentru aceşti nativi rămâne destul de apăsătoare o situaţie care e legată puţin şi de sănătate, puţin şi de fiziologie, dar într-un anume procent şi de comportament. Şi-o cam fac şi ei singuri cu mâna lor, se ambalează, intră la idei, se precipită, se panichează şi, în felul acesta, se întreabă de ce sunt trişti, de ce sunt enervaţi, de ce sunt melancolici, de ce nu dorm, de ce iau medicamente şi acestea nu-şi fac efectul. Probabil că există o serie de medicamente pe care ei nu le iau, probabil că iau acele medicamente care, într-adevăr, nu au niciun efect asupra lor pentru că nu intervin acolo unde este cauza, sursa răului sau sursa agitaţiei.

De aceea înclin să îi îndemn pe cei care s-au născut în acest semn zodiacal fie să nu mai consume atâtea tablete că, oricum, capul tot o să îi doară dacă au necazuri, iar dacă sunt nefericiţi şi au motive întemeiate atunci nici cu aspirină, nici cu alte calmante nu o să le treacă această stare. Poate că mai indicat ar fi un tratament naturist, nişte ceauri sau o atitudine mai înţeleaptă în faţa elementelor stresante.

Casa muncii rămâne complicată şi nemulţumitoare, multe demersuri nu sunt încununate de succes, provoacă dialoguri sau provoacă reacţii prin tot felul de formule mai mult sau mai puţin oficiale. Fac cereri, reclamaţii, memorii, întâmpinări, sesizări, ridică pretenţii verbal sau scris, provoacă discuţii, cer audienţe în vederea soluţionării unei cauze sau a remedierii unor forme de colaborare care nu le sunt pe plac. Unghiul, din punct de vedere astrologic, pe care îl realizează la sfârşitul acestei săptămâni, Uranus şi Marte ţine şi el de inedit, este pentru prima dată când aceste două planete se întâlnesc la gradul IV, ba chiar şi cu minutele şi secundele de rigoare, chiar la grad perfect.

Nu-i un mare rău, dar se pot observa neînţelegeri, crispări, animozităţi, stres, detaşare, indiferenţă sau replici care nu sunt pe măsura motivului. Câte un nativ din Berbec ridică o problemă reală, însă termeni adecvaţi, cu argumente solide. Ceilalţi ridică din umeri. De ce? Nu pentru că nu ar înţelege sau pentru că nu i-ar da dreptate, ci pentru că există o disociere între gest şi consecinţă, cel puţin din punct de vedere astral.


Taur

Singura perioadă complicată pentru cei care s-au născut în zodia Taurului este legată de răstimpul 25-27 martie. Este momentul când vor avea o combinaţie intensificată de tranzitul Lunii prin semnul lor zodiacal natal. Din acest punct de vedere ziua de 26 martie este un adevărat vârf de lance, cu acea triplă conjuncţie la gradul 11, este o răscolire de sentimente, de idei, dar şi o vulnerabilizare.

Li se pot întâmpla situaţii mărunte neplăcute, pot să aibă protecţie în faţa unor accidente, ceea ce reprezintă valorificarea cuplului de benefici, Venus-Jupiter. Începând cu seara zilei de 27 martie până pe 29 preocuparea lor este legată de bani, de un plasament, de un câştig, de o investiţie sau de o perspectivă, discuţii şi negocieri cu privire la ceea ce ar trebui să fie la un moment dat un câştig, un beneficiu, o participaţie. Atenţie la perioada cuprinsă între 30 martie şi 1 aprilie pentru că acolo lucrurile stau sub semnul unor discuţii de principiu care nu sunt confortabile pentru ei.

Resimt acut elemente de stânjeneală, sunt stingheriţi, sunt puşi în situaţii neplăcute, sunt provocaţi să spună sau să facă ceea ce nu cred ori sunt obligaţi să acţioneze într-o direcţie care nu este conformă cu principiile lor. Elemente ascunse, motivaţia rămâne secretă, elemente care nu vorbesc despre construcţie publică socială sau personală ori de salt în carieră, dar care mai indică, cel puţin din punct de vedere astrologic, o înţepenire şi din partea lor într-o direcţie.

Nici ei nu vor să cedeze, nici ei nu vor să îşi ajusteze o opinie sau un comportament şi se poate vorbi mai mult de o punere în criză. Fiecare vorbeşte pe limba lui, nimeni nu vrea să-l asculte sau să îl înţeleagă pe celălalt. S-ar putea, în funcţie de logica lucrurilor, de locul de muncă, de nivel, de vârstă, de educaţie, de pregătire sau de responsabilitate să primească oridine care nu le convin.

Casa prietenilor este lezată şi va rămâne aşa până la jumătatea lunii aprilie. Acolo lucrurile sunt destul de amestecate şi confuze, ţin de vorbe şi cuvinte sau de exprimarea unor sentimente şi idei care nu sunt întotdeauna juste sau conforme cu realitatea sau suficient de întemeiate pentru a fi şi rostite. Marte aduce destul de multe conflicte şi replici, şi pune această axă a Caselor V-XI într-o complicaţie existenţială, nu majoră.

Totuşi, pentru că este vorba de un trigon regal pe semne de pământ, Marte mai pune uneori jăratec pe foc în tot ceea ce ţine de educaţia copiilor, de perspectiva pe care o au părinţii asupra evoluţiei acestora faţă de opiniile lor, stil de viaţă, faţă de opţiuni sau faţă de o serie de decizii pe care aceştia le au într-o totală discrepanţă cu ceea ce gândesc, vor sau pot părinţii să facă. De aici au lipsă de susţinere, nemulţumiri tăcute, mocnite, nerostite, care vor izbucni cu siguranţă în momentul când Soarele va tranzita zodia Taurului şi va produce printr-un efect de încălzire, nu globală, ci individuală, printr-un gest uriaş de dorinţă de a schimba lucrurile o perspectivă nouă.


Gemeni

Sunt multe lucruri importante pe harta celor care s-au născut în zodia Gemenilor, dar în ansamblul tranzitelor aş remarca perioada cuprinsă între 30-31 martie şi apoi 1 aprilie, care poate să aducă un apogeu, un moment esenţial în existenţa lor de fiecare zi sau un destin. Luna le va tranzita semnul natal şi, mai ales, în 30 martie, va face conjuncţie cu pedeapsa în viaţă, nodul sud, sporind factorul de risc, chemând nemulţumirea, stresul sau evenimentele dintre cele mai complicate.

Luna se va afla atunci în opoziţie cu sensul vieţii şi poate să aducă chestiuni parteneriale, chestiuni de asociere, de rivalitate, de duşmănie, probleme de referire sau de referinţă la un om, un individ sau la un grup ori la un segment mai larg de interese cu componentă juridică. Să nu uităm, Casa a VII-a a Gemenilor, vă readuc aminte, este pe semnul Săgetătorului, care poate să aibă şi o conotaţie juridică, justiţiară, avocăţească sau morală, ca principiu de drept în sine.

Nodurile lunare se află la 8 grade Gemeni – 8 grade Săgetător şi fac în continuare întreaga săptămână cuadraturi cu Chiron, aproape la grad perfect, Chiron fiind în Casa a X-a şi dând lezare de destin, de carieră, de imagine, de nume. Mercur a revenit în această Casă a X-a retrograd. E ca şi cum s-ar relua nişte discuţii, s-ar aprinde un foc, o vâlvătaie în jurul unei chestiuni al unui eveniment sau al unui motiv vechi, foarte vechi, de un an sau de mai mulţi ani. Marte, aşa cum spuneam şi săptămânile trecute, vulnerabilizează patrimoniul şi începe să se apropie de prima mare combinaţie proastă a acestui an şi, în general, a anilor viitori. Este deja în opoziţie cu Neptun pe axa Peşti-Fecioară.

Deocamdantă nu a ajuns la grad perfect, va ajunge în săptămânile următoare, atunci va creea bulversări majore, confuzii şi situaţii dintre cele mai stranii, inexplicabile, ceva cum se spune în limbajul de fiecare zi, ca în filme, ca în romane. Este prima întâlnire pe principiul opoziţiei între Marte şi Neptun. Această combinaţie se va mai petrece în următorii 14 ani cât Neptun va sta în Peşti. Nu este ultima dată, dar s-ar putea ca acum să fie ultima dată când Marte mai trage după el un cortegiu de consecinţe care au o vechime, o anterioritate. Interesantă este ipostaza pe care o vor trăi într-o relaţie surprinzătoare cu o persoană care poate să fie oficială sau cu totul şi cu totul străină, dar care să aibă un impact asupra existenţei şi destinului lor uriaş. Nu mă pronunţ asupra caracterului, bun sau rău al evenimentelor, nici al motivului, cinstit sau nu, onest sau nu, interesat sau nu, provocat sau nu, indus sau nu, controlat sau nu de către un om sau interesele unor grupuri de oameni.

Cert este că în viaţa lor intervin nişte persoane, aş spune, cu brutalitate. Acel element surpriză, ineditul, aş folosi un termen din limba română mai vechi, un arhaism, un termen popular, aş zice că ziua de duminică şi apoi, prin consecinţe, chiar şi ziua de luni este una straşnică. Se pot petrece evenimente pe care nu le pot anticipa, nu le pot sconta, nu le pot controla, nu le pot nici măcar visa. Între 25 şi 27 martie Casa lucrurilor ascunse este foarte bine locuită. Sunt acolo la lucruri ascunse, sunt acolo la taine şi la încâlceli, şi la complicaţii, de este foarte greu astrologului să mai descâlcească aceste fire.

Cert este că ziua de luni, 26 martie, se asociază cu un vârtej şi cu o forfotă de nedescris. Unele sentimente sunt ţinute ascunse, în cutioara inimii, altele sunt manifestate. Nu ştiu dacă este mai bine să ascundă tot şi să nu lase spre ochii privitorilor nimic sau e mai bine, dimpotrivă, să spună tot cu onestitate şi să nu ascundă nimic. Este greu să anticipez pentru că există o reversibilitate. Combinaţia Lună-Lună neagră nu e bună, combinaţia celor doi benefici, Jupiter-Venus, e bună. Aici, în fine, intervine aşa-numitul liber-arbitru. Fac o mică paranteză, o mică digresiune cu privire la noţiunea de liber-arbitru, care este folosită acum mai des decât cuvântul parizer.


Rac

Săptămâna următoare este pentru cei care s-au născut în zodia Racului destul de încleştată, uneori complicată, enervantă, aduce blocaje, neputinţe, nedumerire şi stres în faţa unor situaţii care provin din relaţiile parteneriale, din relaţiile conjugale, din relaţiile contractuale sau cu instituţiile. Zile de mare stres şi destul de multă neputinţă de a acţiona conform voinţei, dorinţei sau aspiraţiei, sunt cele care privesc sfârşitul săptămânii, 20-31 martie şi apoi 1 aprilie.

În acele zile Luna se va afla chiar în semnul lor natal, va fi o Lună puternică în domiciliu în zodia Racului, va face cuadraturi şi cu Uranus şi cu Soarele, va face opoziţie cu Neptun şi le va pune destul de multe premize, mai ales celor tineri sau, la limită, bărbaţilor cu i ipostază care nu îi fericeşte. Îi aduce în situaţii care pot să fie considerate de criză sau să aibă un aspect de urgenţă, de orice fel. Poate fi o urgenţă la locul de muncă, poate fi o situaţie complicată, o avarie, o arestare, nu a lor, a celor din preajmă, o complicaţie juridică care presupune rigoare, aplicarea legii, poate să fie un control, poate să fie vorba de amenzi usturătoare care îi pun pe aceştia în postură de conducători ai unei instituţii sau ai unui colectiv să ia decizii, în consecinţă, să ia măsurile corespunzătoare.

Îl vor face nepopular, antipatic, îl vor transforma într-un fel de un duşman la locul de muncă. Pe de altă parte, el însuşi începe să nu mai poată să facă faţă acestor factori de stres sau nu mai poate să fie exponentul unor interese manifestate cu brutalitate şi fără scrupule. Şi atunci, exact în acele zile de care vorbeam, intervine, pe de o parte, factorul emoţional, intervine factorul subiectiv sentimental, intervine factorul superior, şi anume conştiinţa, principiul, morala, conduita, educaţia, tradiţia sau rutina care îi spune că nu e bine să intre în astfel de situaţii.

Casa crezului şi a conştiinţei se află într-o profundă stare de dezordine, de nemulţumire şi de contradicţie. Foarte mulţi dintre cei născuţi în zodia Racului asistă neputincioşi şi văd cum în jurul lor se strică, se destructurează elemente care au funcţionat foarte bine, pentru el sau pentru alţii. Poate fi vorba şi de o componentă altruistă. Pe fondul unor situaţii care se precipită, se fisurează, se sparg, se sfărâmă şi îi subminează stabilitatea socială, un nativ din Rac este posibil să facă nişte mişcări absolut spectaculoase, şi anume să se răzgândească şi să iasă din tăcere, ei, şi atunci să te ţii, dacă începe să vorbească un Rac sau dacă începe să acuze, sau dacă începe să povestească, sau dacă începe să dea o serie de semnale, fie aluziv, fie direct ori chiar susţinut cu acte şi documente asupra unor fenomene care au fost ţinute sub control, ascunse, tăinuite, ceea ce se cheamă într-un cuvânt dezvăluire.

Pentru aceste persoane, iarăşi, sfârşitul săptămânii viitoare este încărcat de semnificaţii, pentru că Luna în Rac, care va fi pentru ei puternică şi activatoare, uneori poate să fie chiar activatoare de karme, pune pe jăratec toate planetele din zodia Peştilor din Casa a IX-a. Unii s-ar putea să aibă, ceea ce se cheamă sau se chema pe vremuri, într-un limbaj elegant de salon şi de academie, proces de conştiinţă. Adică o analiză foarte clară şi fără milă, fără iertare faţă de propriile fapte, dar şi faţă de datoriile lui şi să pună tot acest segment de relaţii personale faţă de o cauză mai mare sau faţă de un principiu superior, morala, conştiinţa superioară, datoria şi aşa mai departe.

De ce spuneam eu că dacă se apucă un astfel de personaj să vorbească este complicat? Pentru că atunci vor fi lezaţi nu unul, ci foarte mulţi oameni din jurul lui. Unii care s-au dat prieteni, au fost prieteni, au funcţionat un timp ca prieteni, dar fie s-au transformat în duşman, fie se transformă de acum încolo în duşman. Lucrurile au o tentă periculoasă, au ceva de lovitură de teatru, seamănă cu acele lovituri din finalul unui film încărcat de acţiune stridentă, cu foarte mult pericol inclus, cu efecte tari.

Dar şi mai tare este efectul final, lovitura care vine dintr-o formă blândă de manifestare. Aici nu se dă cu pumnul, nu se dă cu parul, nu se bate nimeni, nu se împart picioare în dos, ci se spune simplu şi firesc, se rostesc lucruri cu o valoare uriaşă prin consecinţele pe carele au, le pot avea sau le pot declanşa.


Leu

Nu cred că toţi cei care s-au născut în zodia Leului se pot îmbăia în acelaşi tip de vibraţie astrală. Un filosof al antichităţii spunea că nu ne îmbăiem de două ori în aceeaşi apă. Ei, pentru vibraţiile astrale este la fel de adevărat acest principiu de pe Pământ. Unii vor avea parte de bucurie, şansă sau vor avea prilejul să înlăture nişte piedici, să evite nişte pericole. Alţii, dimpotrivă, vor da cu capul de ele şi nu numai că se vor împiedica, dar vor rămâne în felul acesta blocaţi în proiect destul de mult timp.

Zilele de 25 şi 27 sunt cu probleme de ambele feluri, de bine sau de rău, la nivelul carierei. Seara zilei de 27 martie anunţă până pe 29 martie o perioadă bună pentru dialogurile cu prietenii, întâlniri, râs, glumă, dans antren, schimburi de idei şi, din când în când, o mică şansă de a învăţa câte ceva, sigur, dacă îşi doresc acest lucru. Zilele de 30-31 martie şi apoi de 1 aprilie vin cu stres legat de metabolism, de stomac, de alimentaţie, de digestie, de pancreas, eventual sau de tot ceea ce se cheamă, într-un limbaj popular, nervi la stomac. Adică o stare de nelinişte, de agitaţie care fie îi pune în situaţia de a refuza orice fel de mâncare, fie de a mânca, din când în când, mult, uriaş uneori, din punct de vedere cantitativ, ca să elimine un stres sau o stare de nemulţumire interioară.

În niciuna dintre variante relaţia cu mâncarea nu este normală, nu este firească, nu e sănătoasă şi merge foarte mult pe feeeling sau pe o percepţie deformată cu privire la stimulii alimentari, la plăcerile culinare şi la necazurile sociale. E o combinaţie din care nu iese niciodată nicio chintă royală. Pot să aibă parte de surprize care pot să ţină de valoarea lor personală până la un punct, dar cred că nota generală este de întâmplare fericită. E o conjunctură care se iveşte sau care dă peste ei, mai bine zis, şi îi cheamă lao altă viaţă, la o altă activitate.

Sunt posibile situaţii dintre cele mai complicate, din care ei să iasă într-un chip strălucit, poate nu neapărat învingători, dar să fie remarcaţi pentru felul în care au vorbit, au gândit, au acţionat, s-au implicat, au riscat ori şi-au manifestat nişte calităţi personale. Pe de altă parte depinde fiecare ce plasament are, ce meserie şi ce aspiraţii, există posibilitatea ca prin consecinţele astrale ale datei de 25, eventual chiar 26 martie, să se producă în viaţa lor nişte răsturnări de situaţie în măsura în care sunt profesori de elită, cercetători cu o valoare deosebită, oameni cu cultură, oameni care ating erudiţia, înţelepciunea, vocaţia şi performanţa.

Pentru aceştia se poate anticipa un salt şi la nivel social. Pot să devină şefi de instituţie, şefi de colectiv, pot să primească însărcinări speciale. Unele dintre ele, atenţie, pot să fie chiar secrete. Să fie chemaţi să lucreze la un proiect despre care nu trebuie vorbit în public sau într-un domeniu care chiar dacă este de maxim interes trebuie protejat cu multă prudenţă de ochii publicului, ai presei sau chiar al concurenţei.

Acest tip de activitate are o componentă legată de viitor, de experiment, de aparatură modernă, de cercetare, de proiectare, de anticipare, de experiment ştiinţific, de asumare de risc. De aceea, spuneam că se adresează unui segment foarte îngust de persoane. Într-o astfel de situaţie se acceptă orice propunere, nu se refuză nimic, se mănâncă totul din farfurie.


Fecioara

Nu este pentru prima dată când îi atenţionez pe cei care s-au născut în Fecioară asupra riscurilor care provin de la drumuri, deplasări sau de la folosirea unor utilaje, mijloace de transport, mecanisme, instalaţii care folosesc curentul electric sau radiaţiile ori undele de orice fel, ultraviolete, infraroşii, pot să fie unde radio, pot să fie aparate care în sine au o componentă radiantă. De aici riscul unor accidente minore sau a unor disfuncţii, sau a unei neînţelegeri a realităţii.

Nu ştiu să mânuiască utilajul, îl folosesc în mod eronat sau forţează datele fizice ori chimice chiar să accepte nişte premize care nu au niciun fel de bază ştiinţifică, sunt un hazard, o copilărie, un aventurism. Sunt implicaţi într-un astfel de context tinerii şi adolescenţii care nu au prea multe cunoştiinţe tehnice, care se grozăvesc şi care vor să pună în aplicare tot felul de teorii, informaţii, ipoteze pe care le-au citit în revistele de specialitate sau le-au văzut ei, dar nu le-au înţeles până la capăt la televizor în jurnalele mai mult sau mai puţin ştiinţifice.

Sunt vizaţi de acest context şi cei maturi care lucrează în condiţii de stres, care nu sunt performanţi sau care încearcă să introducă elemente de noutate. De aici şi riscul unor inovaţii sau unor reparaţii anapoda care mai mult strică utilajul şi instalaţia decât o repun în funcţiune. Părăsind acest domeniu al riscului, ar trebui să-i mai avertizăm pe aceşti nativi că au parte în continuare, până pe 17 aprilie, de tot felul de discuţii mai mult sau mai puţin inteligente cu soţul şi soţia. Reproşurile sunt subiective, impresiile sunt eronate, iar întreaga lor atitudine faţă de viaţa conjugală este marcată de ostilitate, retractilitate, uneori poate chiar egoism, însingurare, înstrăinare, individualism şi incapacitate de a dialoga şi de a fi un partener plăcut. Se răzgândesc, îşi aduc aminte, se enervează, comunică puţin şi prost cu partenerul.

Inutil de spus că pe un astfel de tranzit cei născuţi în semnul Fecioarei nu sunt cei mai buni colegi într-o firmă sau cei mai buni colegi într-un proiect de pe urma căreia trebuie să se câştige bani ori să se ajungă la un rezultat lucrativ. Complicate sunt şi relaţiile cu factorii de justiţie sau factorii care verifică ceva din domeniul unei activităţi în care Fecioara este implicată. Vor fi obligaţi să-şi revizuiască un punct de vedere, să revadă o declaraţie, să-şi reformuleze opinia, să facă un efort de memorie pentru a da un plus de date într-o anchetă, o cercetare, o depoziţie, o mărturie, indiferent de natura conflictului şi indiferent de direcţia mai mult sau mai puţin juridică ori chiar de valoarea materială care intră în discuţie într-o astfel de situaţie.

Săptămâna este pentru aceştia profitabilă în relaţiile cu străinătatea, pot să facă o serie de excursii, călătorii, pot să stabilească relaţii utile cu cei de dincolo, din afară, pot să primească veşti alarmante, dar aş spune că acest factor alarmant este mai degrabă un factor bun, pentru că e sporeşte atenţia, ridică avertismentele necesare asupra unor vulnerabilităţi, îi obligă să verifice de două ori, de trei ori, de câte ori este necesar un demers cu o conotaţie publică, să-şi verifice actele, ştampilele, deciziile, termenele limită de depunere sau de acţionare într-un câmp în care ei şi-au făcut deja speranţe. Săptămâna nu este foarte bună, dar nu este nici foarte rea.


Balanţa

Trei sunt sectoarele existenţiale vizate de astre, în primul rând, săptămâna viitoare pentru cei care s-au născut în zodia Balanţei. Este vorba de muncă şi, implicit sănătate, de relaţiile parteneriale, conflictuale sau procesuale ori contractuale şi Casa a VIII-a, unde intervine factorul benefic. Pe de o parte, între 25 şi 27 martie pot să primească atenţii, cadouri, favoruri, beneficii, avantaje, fie sub forma unor bani cash, fie sub forma unor bunuri, fie sub forma unor servicii, fie sub forma unor intervenţii, a unor protecţii sau chiar al unui patrimoniu de idei care li se transmite şi în felul acesta ei se îmbogăţesc cu ceva, cu informaţie, cu experienţă sau prin deschiderea orizontului de cunoaştere însuşi.

În preajma datei de 26 martie, cu o marjă de toleranţă de 12 ore înainte şi după acest răstimp, sunt posibile o serie de accidente care să provoace traumatisme la nivelul cefei, al gâtului, al maxilarului, accidente nu neapărat în zona capului, cât în zona cuprinsă anterior de la maxilar până la claviculare, iar în zona posterioară, a trunchiului, de la primele vertebre până la nivelul omoplaţilor. Ziua de duminică, 25 martie, este cu deosebire interesantă şi importantă pentru ei.

Ar trebui să se abţină să facă orice fel de comentariu ori să se implice într-o chestiune care se poate lăsa nu cu ceartă, ci cu un conflict major, cu un scandal cum se zice pe româneşte sau este bine să fie temperaţi, să nu dea frâu liber nemulţumirilor, enervărilor, pretenţiilor sau geloziei, pentru că această Casă a VII-a a relaţiilor matrimoniale este încărcată şi cu pulbere, şi cu fitil, şi cu focul alături. Prin urmare, nu este bine să se creeze situaţii explozive. Totul poate să degenereze într-o secundă de la un cuvânt, de la un gest răstălmăcit, amplificat, prost înţeles sau prost primit, pur şi simplu. Cine va face o glumă, iar cel născut în Balanţă se supără.

Între 25 şi 26 martie sunt destul de multe premizele unor predispoziţii conflictuale şi între partenerii de afaceri sau cu persoanele necunoscute care intră cam brutal în viaţa unui nativ. Îşi impun punctul de vedere, le fac propuneri şi apoi ridică ei înşişi pretenţii şi condiţii, oameni cu care Balanţele se acomodează greu, care îi irită pe aceştia ori care le provoacă o stare de enervare şi de indispoziţie continuă. Casa sănătăţii este marcată de tristeţe, de melancolie, de stări de analiză şi psihanaliză. Ei se analizează pe sine, îi analizează pe alţii, meditează, tot ceea ce ţine de introspecţie este foarte bine susţinut din punct de vedere astral.

Au chef să-şi tot aducă aminte şi să analizeze ca să tragă nişte concluzii ori să mai cerceteze într-o ultimă, zic ei, dar niciodată nu este ultimă, revizuire a unui trecut recent. Vor să ştie de ce cutare persoană a zis aşa, de ce cu nişte săptămâni înainte s-a petrecut cutare lucru, vor să stabilească elementele rămase în suspans, necunoscute sau neduse până la capăt ori ignorate de ei, care privea conexiunea faptelor, logica şi consecinţele. Deocamdată sunt nedumeriţi.

Ceea ce se va petrece de acum încolo pe acest segment va dura destul de mult, până pe 17 aprilie, şi vor avea timp să îşi metabolizeze gânduri, trăiri, să arunce la coş tot felul de sentimente. Ambiguităţi, nedumeriri, inconsecvenţe, răzgândiri şi incapacitate de a se fixa într-un proiect legat de locul de muncă.


Scorpion

Să nu mai prelungim suspansul şi să începem cu elementul cel mai important al săptămânii viitoare, şi anume ziua de 25 martie. Zi importantă de impact pentru relaţiile personale, matrimoniale în primul rând. Complicaţiile pot să apară şi dacă cei născuţi în Scorpion sunt predispuşi să uite, să ierte, să îngăduie sau să nu dea atenţie unor gesturi, cuvinte sau semnificaţii generale ale unui comportament.

Oricât s-ar cenzura, oricât s-ar stăpâni, oricât ar întoarce capul spre alte lucruri, spre flori frumoase sau spre filme relaxante, realitatea pe care o trăiesc îi obligă să ţină cont de ea şi să o privească bărbăteşte, drept în faţă. Impactul afectiv este puternic şi depinde de felul în care şi-au croit o relaţie personală. În principal este vorba de acele relaţii matrimoniale sau de acele relaţii în care, chiar dacă nu există un certificat de căsătorie, timpul, cel puţin, a consfiinţit perechea măcar în faţa celorlalţi, a opiniei publice. Sunt de luat în calcul cei care s-au cunoscut acum 20 de ani sau aproximativ acum 10 ani.

Trec printr-un moment la fel de vulnerabil, la fel de greu, la fel de penibil sau la fel de complicat cum a fost cel de altădată, care le-a permis să cadă în păcat, să cadă în greşeală, să nu vadă, să accepte cu prea multă uşurinţă o relaţie care era pentru ceilalţi nepotrivită, disproporţionată, vicioasă, inegală sau sortită eşecului. Dacă a durat cu foarte multe tentative de despărţire, dar şi cu tot atâtea tentative de împăcare, acum criza se repune. Interesant este că în combinaţie intră la grad perfect Lună, componentă afectivă, cu Lună neagră, componentă instinctuală, care răscoleşte din plin gelozia, simţul de posesiune şi nevoia firească a fiecărui om de echilibru prin celălalt.

Acest punct de sprijin începe să fie acum pus într-o criză majoră, fie de identitate, fie de valorificare, fie de apreciere, fie, pur şi simplu, de existenţă. Celălat dispare, relaţia se sfărâmă sau multe elemente singulare, care la un moment dat adunate creează premizele unei relaţii proaste dau o coloratură furtunoasă, tenebroasă acestui tip de viaţă în doi. Unele cupluri pun tranşant ideea de despărţire.

Altele o iau în calcul şi încearcă să o administreze cât mai inteligent. Nu şti însă ce se va întâmpla, în preajma datei de 25 martie, pentru că niciuna dintre variantele lor nu va mai rămâne la fel de valabilă şi la fel de uşor de dus pe mai departe, pentru că situaţia se complică. Aş spune, deşi nu fericeşte chestia asta pe nimeni, că e un bine în rău. Se întâmplă ceva care până la urmă se dovedeşte a fi un factor benefic. Fie se trezesc la realitate, fie devin brusc mai curajoşi, mai stăpâni pe ei, fie îşi alungă temerile şi spaimele interioare şi acceptă un tip de viaţă croit după alte reguli, după alte principii, dup alte satisfacţii decât cele de până acum. Sau poate că reuşesc să facă un bilanţ obiectiv şi să vadă că nu au primit nici cât au dat şi, pe de altă parte, ceea ce li s-a întâmpat până acum într-o viaţă personală nu este atât de bun sau de perfect, sau de strălucit, sau de dezirabil, încât să fie menţinut cu orice chip, cu orice preţ, cu orice sacrificiu şi cu orice contorsiune sufletească.

Insist asupra componentei afective şi asupra naturii instinctuale, ce îi mână pe Scorpioni spre reacţii pătimaşe. Această analiză ar trebui extrapolată şi asupra relaţiilor de afaceri şi asupra tuturor relaţiilor parteneriale în afara căsătoriei. Dacă este vorba de afaceri, însă, vă rog să reţineţi că, una este este să te desparţi de soţ, alta este să îl ameninţi că dai divorţ şi cu totul şi cu totul altceva este să constaţi că partenerul din firmă te fură, face facturi false, umblă cu contracte măsluite, s-a aliat cu concurenţa sau cu rivalii împotriva dumneavoastră, că fură, subminează, minte sau face lucruri ilegale. Aici impactul este mult mai mare atât prin conotaţia bănească substanţială, cât şi prin importanţa legală care nu mai trebuie comentată.

De aceea spuneam adineauri că poate există o parte bună în acest tranzit periculos, pentru că deschide ochii, pentru că întăreşte, învigorează, înzdrăveneşte moral şi structural fiinţa Scorpionului, care, probabil că, pe acest sector a cedat. La fel de furtunoasă şi de încărcată de surprize este şi Casa muncii. Aceşti nativi pot să primească veşti uluitoare, să treacă prin momente ieşite din comun, să li se întâmple tot felul de lucruri nemitrăite, nemaiîntâlnite şi nemaipomenite la locul de muncă. Unele pot să fie şi nostime şi vesele sau să aibă, până la urmă, o finaliate benefică, să fie un moment de stres, de surpriză, de încărcătură, o turnură ieşită din comun a vieţii şi activităţii de fiecare zi, dar, până la urmă totul să se sfârşească cu bine.

Astrele promit răzvrătire în Casa sentimentelor şi a cugetului înalt. Unii Scorpioni se vor simţi jenaţi de felul în care au căzut în păcat sau de nivelul de concesie şi de îngăduinţă pe care l-au permis şi, la un moment dat, vor să se redreseze în proprii lor ochi, nu mai acceptă să fie nici umiliţi din afară, dar nici să se privească cu jenă în oglindă ori de câte ori ştiu ceea ce înghit, suportă sau patronează. Ideea că de acum încolo vor trăi în suspin este departe de ei şi foarte multe răzgândiri, foarte multe atitudini care le permit să se detaşeze destul de uşor sunt şi ele interesante şi benefice.


Săgetător

Pentru cei care s-au născut în zodia Săgetătorului vulnerabilă este latura sănătăţii. Se pot produce tot felul de infecţii la nivelul nasului, al gâtului, al esofagului, laringelui sau chiar la nivelul bronhiilor. Vulnerabilă este, de asemenea, dentiţia şi toate aspectele cre ţin de o chirurgie la nivelul maxilarului, sunt posibile o serie de mici, discrete dezechilibrări hormonale. Atenţie, pentru cei care suferă de problemele glandei tiroide, pentru că acolo pot să apară fluctuaţii, în minus sau în plus, sub forma unor crize de scurtă durată care să fie puse în mod greşit pe seama altor factori externi, oboseală, alimentaţie, răceală, etc, şi, de fapt, să fie vorba de o chestiune care ţine de echilibrul endocrin şi de buna funcţionare hormonală, cum spuneam, a tiroidei.

Zi de maximă vulnerabilitate, 26 martie. Tot în această perioadă s-ar putea înregistra şi o serie de situaţii stupide la locul de muncă, conflicte care nu au nicio logică, răfuieli fără noime, ţâşnirea unor forme de invidie, de rivalitate sau manifestarea lipsei de caracter şi educaţie a unor colegi ori chiar şefi care îi şicanează pe Săgetători, fac tot felul de lucruri urâte, nedemne, care încearcă de fapt să trădeze fie părerea lor despre Săgetător, fie aşa cred ei că e mai inteligent să îşi croiască drum în viaţă. Într-o astfel de situaţie este mai mult decât evident că nu trebuie să te pui la mintea unui om care dă cu parul în stânga şi în dreapta ca să-şi croiască drum.

Dar, în egală măsură, sunt şi lucruri care nu trebuie neglijate şi lăsate aşa să curgă, să treneze şi să plutească în jurul unui Săgetător, cum ar fi tot felul de bârfe, de ironii, de aluzii, de comentarii, de discuţii, de afirmaţii destul de serioase, de acuzaţii destul de publice, care nu au niciun fel de temei. Indiferent de amploarea lor, de tonul cu care sunt rostite sau de persoana care le rosteşte, ca o paranteză, unii vor fi tentaţi să spună: "Ei, e părerea unui subaltern, ce contează, ce importanţă are, lui cine îi dă atenţie", închid paranteza.

Prin urmare, nu contează de la ce palier de decizie vine o astfel de atitudine. Contează să curmaţi răul şi să tăiaţi bârfele şi să risipiţi orice îndoială, orice fel de aluzie. Cu cât aceste comentarii se prelungesc, cu atât ele se constituie în nişte informaţii care la un moment dat se pot întoarce cu adevărat împotriva dumneavoastră după foarte mult timp, când, culmea, nici nu veţi mai avea argumente, dovezi sau posibilitate să vă apăraţi şi să veştejiţi toate aceste afirmaţii responsabile. Faceţi tot ceea ce trebuie acum, în prezent, pe moment, pentru a curăţa locul în jurul dumneavoastră, mai ales în acele segmente de activitate de unde vă luaţi banii.


Capricorn

Nu cred că toţi cei care s-au născut în zodia Capricornului trăiesc o viaţă atât de încărcată de aventură, de senzualitate, de chemare, de un frison, de fierbinţeală a dragostei, de căldura pe care o aduce un sentiment frumos şi nobil. Unii pot să cunoască o femeie pe care şi-o doreau demult sau doar un partener stabil de viaţă sexuală. Nu întotdeauna dragostea se uneşte, se cuplează ori face casă bună cu sexualitatea. Unii, mai ales bărbaţii, îşi doresc o relaţie stabilă care să nu-i obosească, să nu le ia prea mult timp, să nu le consume bugetul şi, mai ales, să-i lase în pace sâmbăta şi duminica.

Nu astfel de ipostază, veţi spune, "ce urât, eu sunt egoist?", da, mă rog, asta este atitudinea unora, poate să se aştearnă în viaţa unor Capricorni, indiferent de vârstă. Mai avantajate de acest tranzit sunt femeile, care pot să întâlnească o persoană încărcată de calităţi, care să le motiveze, să le entuziasmeze, să le încânte, să le fascineze şi să le facă să se îndrăgostească.

Undeva şade drăcuşorul, şade riscul pentru că, şi unii şi alţii, bărbaţi sau femei, mânaţi de un spirit practic, dar şi de o mare dorinţă de a ieşi din singurătate, pot să fie nu foarte atenţi de felul în care se poartă, cum acţionează, ce vorbesc, ce propuneri fac, ce propuneri primesc, spre ce se îndreaptă, spre ce se ambalează. Uneori se poate petrece un lucru mai puţin plăcut, el se cheamă mână proastă. Mână proastă la femei, mână proastă la bărbaţi, aşa că oricât aţi fi de singuri şi de dornici să vă împărtăşiţi sentimentele şi plăcerile trupeşti, nu faceţi acest pas cu orice chip.

Mai lăsaţi nişte procente, 1, 2%, de luciditate, de raţiune şi încercaţi să nu vă implicaţi într-o astfel de aventură fără logică şi fără posibilitatea de a analiza cât de cât obiectiv. Sigur, sunt momente de risc, sunt momente în care instinctul ţâşneşte cu o forţă extraordinară, sunt momente în care şi vechii iubiţi se pot întâlni chiar pe fondul acestei reînnoiri a pasiunii. S-au despărţit oamenii, un an, doi, trei, se reîntâlnesc pe Calea Victoriei sau într-un magazin şi amintirea secvenţelor frumoase, plăcute, frisonante de altă dată îi cheamă cu asemenea putere încât uită să mai cumpere ceva din magazin şi pleacă de mână, reconstruindu-şi povestea şi înnodând relaţia ca şi cum nu s-ar fi petrecut o ceartă, o despărţire sau o răceală.

Se poate înnoda o astfel de relaţie mai ales dacă ea a fost construită pe o bază frumoasă, pe sentimente adevărate, nu pe minciună, prefăcătorie sau interes ori meschinărie. Într-o astfel de situaţie instinctul funcţionează de ambele părţi sănătos şi corect. E bun şi instinctul uneori la ceva, îi readuce pe făgaş pe cei care s-au supărat din fleacuri. Pentru cei care s-au născut în Capricorn destul de interesantă este Casa a III-a, care poate să îi aducă pe cei tineri pe drumul cel bun, îi pune cu burta pe carte, îi poate readuce la studiu sau la un obiect de cercetare ori de muncă în care elaborau ceva, pe cei care s-au plictisit, s-au enervat, au fost bolnavi ori din varii motive au întrerupt activitatea în acel domeniu.

Acum înnoadă aceste iţe ale trecutului, recapitulează şi încep nu cu foarte multă tragere de inimă, nu cu foarte mult entuziasm să ducă la bun sfârşit ceva ce trebuiau ei să termine demult şi bine ar fi fost pentru că multe lucruri s-ar fi rezolvat dacă acele etape erau încheiate, cum ar fi depunerea unor documente, alcătuirea unui dosar, participarea la un concurs, obţinerea unei diplome, susţinerea unui examen şi aşa mai departe. Acum este timpul să facă toate acele lucruri pe care nu le-au făcut, le-au abandonat, le-au întârziat, le-au ignorat cu destul de multă vinovăţie.

Aici ei sunt vinovaţi, nu a mai stat nimeni în calea lor, iar axa celor două Case, ale învăţăturii într-un prim stadiu, al unui nivel mediu sau poate chiar al învăţământului superior, şi al învăţăturii care depăşeşte nivelul firesc al acoperirii studiilor printr-o diplomă universitară, deci care împinge spre excelenţă, erudiţie, cercetare, perfecţionare, masterat, doctorat şi lucrări ştiinţifice, vorbeşte despre acei Capricorni care sunt datori faţă de ei înşişi, faţă de programul vieţii lor confesionale, faţă de proiectele majore şi importante. Mai este ceva de spus în legătură cu Casa a IV-a. După cum cred că vă amintiţi, exista un film pe vremea când eram mai tineri, se chema "Nu trageţi în pianist".


Vărsător

Pentru cei care s-au născut în semnul Scorpionului se ridică probleme băneşti, totul ţine de recapitulare, revizuire şi reconfigurare. Taie cheltuieli, taie investiţii, taie reparaţii, taie tot ceea ce nu este urgent, se limitează la tot ceea ce pot, la ceea ce trebuie, la ceea ce este strict necesar, amână pentru cândva sinedie o serie de activităţi care altădată îi încântau, cum ar fi cumpărarea unei mobile, redecorarea gospodăriei, schimbarea locuinţei sau chiar cumpărarea unei locuinţe. Şi pentru că am ajuns la acest sector, aş sugera faptul că această săptămână, dar şi cele care urmează, două, trei, patru, cinci de acum încolo sunt încărcate cu destul de mult risc cu privire la acest aspect locativ.

Dar pentru cei care nu mai au răbdare să îşi cumpere o casă şi să încheie un contract ori chiar să dea arvună, ori să plătească ultima tranşă de bani, este bine să se abţină. Mai întâi să mai verifice bonitatea proprietarului, statutul casei, legalitatea şi corectitudinea actelor, clauzele contractuale şi tot ceea ce ţine de un ansamblu de locuit. Verificaţi statutul nu doar al casei, ci şi al terenului, al moştenitorilor, al litigiilor, al cvartalului, al cartierului, al străzii în ansamblu, verificaţi să nu fie vicii ascunse, să nu fie găinării şi escrocherii, să nu fie tot felul de mecanisme care sub masca maximei afaceri oneste şi a maximei onorabilităţi şi răspunderi publice şi sociale să fie de fapt o mare afacere care să vă pună pe dumneavoastră în situaţii foarte complicate ori chiar să vă sărăcească.

Vă rog să fiţi atenţi, vă rog să fiţi vigilenţi. Verificaţi şi nu contează câteva zile de întârziere, poate chiar şi nişte reproşuri, în faţa unui risc pe care îl puteţi evita în orice clipă. De fapt, partea bună a acestui tranzit pentru cei născuţi în Vărsător este că poate să-i aducă pe marginea prăpastiei sau să-i apropie atât de tare de pericol încât, până la urmă, instincul lor sănătos, intuiţia exemplară sau sfatul astrologului să îi facă să fie prudenţi, să dea înapoi şi în felul acesta să se ferească într-un mod salutar de tot felul de necazuri viitoare.

Altfel pot să se producă şi alte necazuri casnice şi domestice, după cum şi cearta pe bunuri cu părinţii şi cu rudele apropiate ori cu cei în vârstă este inclusă în acest context astral ca o realitate ce cu greu poate să fie evitată. Şi părinţii au tot felul de idei şi se cramponează, uneori înţeleg, alteori nu înţeleg, sunt sau nu sunt la curent cu legislaţia, au şi ei interesele lor uneori fireşti, legitime, alteori nu sunt decât manifestarea la bătrâneţe a unor spaime în faţa viitorului sau ale unor egoisme din totdeauna.

Fiţi înţelepţi cu toate aceste trăiri şi impulsuri, cu toate aceste atitudini şi poziţionaţi-vă corect, pentru că a vă certa la nesfârşit cu rudele, mai ales cu cele apropiate, pe tot felul de banalităţi materiale nu este o probă de înţelepciune, iar proba de înţelepciune, dacă este să o daţ dumneavoastră, este o rezolvare extraordinară pe cale diplomatică. Mai spectaculoasă, mai furtunoasă este Casa comunicării, unde pot să apară discuţii noi pe teme inedite. Vărsătorilor să li se dea nişte teme care să îi pună într-o situaţie foarte stranie, pe care să nu o poată evita.

Echivocul nu e de ei ca o opţiune comportamentală, dar nici situaţia nu este de natură să poată fi evitată. Aşadar, cei născuţi în semnul Vărsătorului, dacă au de dat examene, ar fi bine să nu se grozăvească, să nu facă pe vitejii, să nu-şi dorească să impresioneze să rupă gura târgului. Este bine să îşi pună basma în cap şi să facă pe modeştii. Bine, povestea cu basmaua în cap e metaforică, ea se adresează, după cum aţi înţeles, nu doar femeilor, ci şi bărbaţilor. Dacă este vorba însă de situaţii care presupun asumarea unui risc, afirmarea cu tărie a unei convingeri, scoaterea la lumină a adevărului, atunci să ştiţi că în această clipă nu există om mai puternic şi prieten al adevărului mai mare decât un Vărsător.


Pești

Într-o ierarhie a evenimentelor posibile care pot să fie descifrate prin jocul astrelor, elementul cel mai pregnant pentru cei care s-au născut în zodia Peştilor este legat de Casa a III-a, comunicare, studii, relaţii cu rudele, călătorii, învăţătură, şi de răstimpul cuprins între 25 şi 27 martie. Un accent special poate să o aibă ziua de 26, adică ziua de luni, când pot să apară nemulţumiri, stres, supărare, mâhnire profundă şi o uriaşă incapacitate de a acţiona, ca şi cum ar rămâne în faţa unei evidenţe fără cuvinte, fără replică şi fără gest adecvat.

Asta nu înseamnă că o să rămână aşa, dimpotrivă, lucrurile se vor replia, sunt foarte multe argumente care îi pot transforma pe aceştia, adică pe Peşti, în nişte persoane care se adaptează imediat. Să nu uităm, în paranteză fie spus, că Peştii sunt semnul cel mai adaptabil la stres. Trăiesc cu stresul exact aşa cum trăieşte un călugăr doar cu pâine şi apă. Nu îl deranjează şi se împacă cu această formulă minimală fără să se plângă, e fericirea lui suferinţa.

Glumesc un pic, exagerez, dar nu mă îndepărtez foarte tare de adevăr şi dacă am subliniat această ipostază este ca să înţeleagă cei născuţi în acest semn zodiacal că această săptămână le aduce jocul cu mărgele colorate, jocuri periculoase, jocuri care sunt tentante, dar care pot, la un moment dat, să atragă după ele un cortegiu întreg de efecte, mai mult sau mai puţin anticipate ori dorite. Cele două zile despre care am vorbit, 25 şi 26 martie, nu sunt zile de acţiune, sunt zile total indicate pentru orice fel de dialog. Nu vă propuneţi să vă împăcaţi, că nu o să reuşiţi.

Veţi accentua conflictul. Nu vă propuneţi să vă certaţi cu cineva pe ideea să îi daţi o replică bună sau să faceţi dovada forţei dumneavoastră de a verbaliza o situaţie, pentru că respectivul sau respectivii nici nu vă ascultă şi vă întorc spatele ori totul se întoarce anapoda înspre o situaţie copromisă şi într-o şansă risipită. Aşteptaţi un moment mult mai bun, mult mai pe calapodul dumneavoastră astral personal sau pe o ipostază mai armonioasă din punctul de vedere al tranzitului.

Asta nu înseamnă că nu se întâmplă nişte lucruri care vor fi puse la suflet, vă vor consuma, vă vor mâhni, vă vor pune în situaţia de a medita asupra naturii umane de proastă calitate, a unora, nu a tuturor, evident. Încercaţi să nu plecaţi de acasă, încercaţi să nu faceţi excursii sau drumuri prea lungi. Ele pot să fie pândite de pericole dintre cele mai neplăcute, cum ar fi să vi se fure banii, să vi se fure actele, să uitaţi cheile de la maşină în locuri de unde nu le mai puteţi recupera, să vă certaţi la drum cu reprezentanţi ai legii, să intraţi în mijlocul unor conflicte, să participaţi la tot felul de accidente şi situaţii încărcate de risc, de stres, de pericol, de nemulţumire sau chiar de neşansă pentru corpul dumneavoastră fizic.

Încercaţi să nu daţi curs unor invitaţii la petrecere sau încercaţi să nu vă duceţi nici măcar în vizită, pentru că toate aceste socializări încep bine şi frumos, sfârşesc urât şi anapoda. Este momentul să staţi acasă şi să vă păziţi integritatea fizică, liniştea psihică şi calmul interior. Mercur se află în zodia dumneavoastră, a Peştilor, este adevărat că este retrograd, dar stând până pe 17 aprilie, adică aproape o lună, este într-o mare măsură aliatul dumneavoastră. De pe 6-7 aprilie el nu va mai fi retrograd, va fi într-o mişcare directă, şi atunci va fi mult mai puternic, un element de coagulare la nivelul ideilor, al subconştientului, al unor dorinţe.

 

Citiţi mai mult: evz.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
48

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
53

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
35

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...