HOROSCOP URANIA, săptămâna 2-8 octombrie

HOROSCOP URANIA, săptămâna 2-8 octombrie
Berbec

Pentru cei care s-au născut în zodia Berbecului săptămână viitoare este solicitantă. Va fi o săptămână complicată, stufoasă, dificil de înţeles ca direcţie, dar şi dificil de suportat din punct de vedere sufletesc. Blocaje, interdicţii, limitări şi neputinţe, confruntări în instanţă, în justiţie sau în faţa unei comisii care verifică, analizează, expertizează, pune întrebări, nu ia decizii însă. Se poate vorbi de un substrat juridic doar subsidiar, se poate vorbi de o componentă legislativă doar colateral sau în paralel cu o serie de activităţi care nu decurg în mod firesc.

Undeva se întrerupe firul, undeva se opreşte o colaborare, undeva intervine o criză de aşa natură încât întreaga activitate este supusă unei cercetări, unei restructurări, unei verificări. Dacă este vorba, de exemplu, chiar de o colaborare în contextul unui program colectiv, asocierea în virtutea unei dorinţe sau unei activităţi lucrative sau culturale ori chiar de divertisment, se pot produce fisuri între parteneri, proiectul să nu mai poată fi finanţat, obiectul care i-a unit la un moment dat să dispară şi în felul acesta dispare coeziunea şi a grupului şi a întregii activităţi.

De aceea, spuneam că există o parte juridică, dar ea nu este primordială. Ea este cel mult pentru unele persoane fie secundară, fie provocată şi determinată de evenimente majore, de evenimente care nu au legătură directă cu cel născut în Berbec, care este fie victimă, fie este folosit ca un teren de încercare, fie este luat drept material didactic chiar de către soartă, pe ideea vedeţi ce se poate întâmpla. Dacă. Şi de aici decurg o serie de concluzii pe care unii le pot trage, pe care alţii nu le pot extrage pentru că nu înţeleg întreaga motivaţie.

Şi nu sunt de vină pentru că există o doză mare de enigmă sau de necunoscut în acest tip de confruntare care uneori capătă aspectul răfuielii personale, al răzbunării unui grup pe un individ sau a unui individ pe un coleg, un partener de afaceri sau chiar de viaţă. Sigur că, în acest context conotaţia astrală nu e bună, nu e uşor de dus, nu e uşor de suportat, dar deocamdată planetele nu sunt atât de rele sau atât de dificile pe cât au fost ân primăvară. Deocamdată există un Mercur care dă posibilitatea negocierii, al tranzacţiilor sau permite nativului să se apere, să se explice şi să aducă dovezi în apărarea lui, ceea ce este încă bine.

În al doilea rând, există până în dimineaţa zilei de 8 octombrie planeta Venus în domiciliu care aduce spor la o atitudine înţelegătoare şi conciliantă a celor care verifică şi analizează, o atitudine corectă a celor care dau un verdict sau o atitudine înţelegătoare şi motivată de o simpatie lăuntrică, personală, poate chiar nemanifestată explicit de către o serie de persoane care reprezintă instituţii. Nu sunt prieten cu nativul din Berbec, nu sunt rude cu aceştia, nu sunt nici colegi, nu sunt nici membri de familie, şi totuşi există ceva învăluit, ceva care vorbeşte despre simpatie sau despre o convingere interioară a aceluia că respectivul nativ din Berbec, fie fundamental are dreptate, fie nu a greşit, fie sesizează că este victimă sau fie sesizează că a fost constrâns.

Problema familială nu mai este pe primul plan. Chiar dacă nu sunt fericiţi, chiar dacă sunt nemulţumiţi de consoartă, chiar dacă, invers, este vorba de o femeie nemulţumită de soţul ei, acela nu a făcut nimic ca să schimbe atitudinea, totuşi trece cu vederea, lasă, uită, abandonează sau împinge într-un colţ al lucrurilor neimportante o serie de aspecte deranjante ale vieţii de familie, dar pe care ei acum nu le mai comentează, nu le mai aduc în prim-planul vieţii de fiecare zi şi nu le mai invocă. În felul acesta conflictul se cam stinge, chiar dacă el fundamental nu se rezolvă. Vor veni la un moment dat o serie de contexte astrale care vor fi suficiente pentru a renaşte scânteia acestei dureri, a acestei motivaţii profunde, dar deocamdată, aşa cum este, încă e bine sau binişior. La un moment dat lucrurile se vor crispa, dar să nu le anticipăm.

Pentru nativii din semnul Berbecului aş spune că cel mai important aspect este cel legat de această Casă a parteneriatului, a rivalităţii, a duşmăniilor, a conflictelor, a confruntărilor cu instanţa, în sensul că un tribunal, o judecată sau a instanţelor în sensul diferitelor poziţionări pe care le pot lua instituţiile prin oamenii şi delegaţii lor. Ar trebui să luăm în calcul şi prezenţa planetei Marte, guvernatorul Berbecilor în Casa a V-a a sentimentelor, care pot să dea tot felul de impulsuri mai puţin sănătoase.

Unele dintre ele ţin de vanitate şi orgoliu. Unii Berbeci ţin neapărat să fie cuceritori, mai ales bărbaţii, mai ales cei tineri. Vor să-şi verifice talentul şi capacitatea de a rupe inima tuturor femeilor pe care le întâlnesc, chiar dacă cu foarte multe dintre acestea nu au nimic în comun şi nici nu-şi doresc să realizeze o relaţie pe termen lung.

Pur şi simplu vor să semene victime şi să culeagă lacrimi ca un fel de trofeu. Este o atitudine lipsită până la un punct de justificare interioară, ce om poate să fie fericit când vede că alţii suferă de pe urma comportamentului lui. E un soi de cinism, de răutate, dar există şi destul de multă lipsă de conştiinţă. Unii dintre bărbaţii născuţi în zodia Berbecului, care sunt tineri, caută acum motivaţii sentimentale, senzuale, sexuale, una o justifică pe cealaltă, ca să explice tot felul de excese, de escapade sau de devieri de la un comportament cât de cât coerent.

La acest capitol excesele tind să contureze un personaj încărcat de defecte, chiar dacă el nu este aşa. Este momentul când se poate greşi prin exagerare, prin lipsă de măsură, prin neînţelegerea situaţiei, prin aventurism şi prin despotism sentimental.


Taur

Pentru cei care s-au născut în zodia Taurului săptămână viitoare aduce o serie de elemente bune, plăcute, agreabile sau confortabile legate de locul de muncă. Unii pot să obţină mici victorii personale într-o confruntare cu colegii sau poate chiar cu superiorii. Pot să realizeze un nou tip de înţelegere, de cooperare sau de activitate. Dacă sunt coordonaţi atunci reuşesc să-şi impună punctul de vedere sau să îi convingă pe aceia că au şi ei dreptate. Cu asta se stinge un şir lung de animozităţi şi discuţii sterile. Dacă sunt ei coordonatori, sunt şefi, atunci reuşesc să obţină nişte succese prin gesturile, demersurile şi iniţiativele pe care le-au avut.

Este un moment de echilibrare a tuturor relaţiilor de la locul de muncă, de intrare în normalitate, de îmblânzire sau de îndulcire a unor situaţii care ajunseseră pe muchie de cuţit sau care creaseră tot felul de pericole reale şi iminente.

Dacă acelea au fost depăşite şi nu se mai pune problema reluării acelor situaţii crispate atunci, într-adevăr, săptămâna aceasta este un bun prilej pentru a se aşeza la locul lor toate relaţiile interumane. Pentru alte persoane poate fi vorba de regăsirea unui loc de muncă sau reeditarea unor situaţii bune cu privire la o activitate care este retribuită într-un fel constant, deci nu este vorba de activităţi sporadice, colaborări. Unele persoane pot să iasă la pensie sau pot să-şi revizuiască întreaga activitate, iarăşi, remunerată, plătită, într-un chip mai inteligent, mai eficient sau mai elocvent pentru ei, să fie acum în posesia unor relaţii de serviciu care să le permită să-şi manifeste capacitatea, experienţa, valoarea personală şi o serie de idealuri, idei, speranţe şi proiecte care erau abandonate pot acum să revină în prim-planul atenţiei acestora.

Bună este săptămâna şi din punctul de vedere al sănătăţii, unde lucrurile ţin nu atât de vindecare, cât de echilibrare, şi nu atât de boală, cât de mici suferinţe, mici afecţiuni, simptome trecătoare care vorbesc mai mult despre mici dezechilibrări organice, nu despre boli şi suferinţe cronice sau acute.


Gemeni

Săptămâna viitoare este foarte bună pentru cei care s-au născut în zodia Gemenilor dacă desfăşoară activităţi de creaţie sau activităţi unde intervine o componentă personală, cum ar fi talentul, harul, o abilitate specială. Sunt avantajaţi cei care scriu, gândesc, care elaborează lucrări, studii şi articole, care citesc şi prelucrează informaţia venită prin intermediul lecturii. Sunt avantajaţi cei care se prezintă în faţa publicului în postură de actori, cântăreţi, prezentatori de radio sau televiziune, actori în general care performează pe o scenă şi care trebuie să dea dovadă de gust, rafinament, talent, măsură, sensibilitate şi foarte multă intuiţie.

O zi excelentisimă poate să fie 8 octombrie şi ulterior 9 octombrie, când Luna în Casa a X-a le aduce o anume blândeţe, o anume dulceaţă, un farmec special, o capacitate de a impresiona şi convinge, dar pot să fie şi alte momente din ansamblul săptămânii viitoare care pot să aducă fie tărie de caracter şi rezistenţă la efort, fie intuiţie şi spontaneitate şi capacitate de a inova ori posibilitatea de a se afişa într-un context care are nevoie de un cadru legal şi oficial pentru a se împlini sau pentru a se rezolva. Săptămâna poate să aducă şi poveşti de dragoste, poate să aducă îmblânziri ale unor sentimente care au fost răscolite şi au devenit în felul acesta deranjante pentru preopinent.

Nativii din semnul Gemenilor ştiu să şteargă cu foarte multă nonşalanţţă, cu o capacitate extraordinară de a depăşi momentele jenante şi penibile, cu altele care sunt minunate, care vorbesc despre un fond sufletesc plin de calităţi. Nativii din semnul Gemenilor pot să găsească cuvântul potrivit, gestul potrivit sau iniţiativa cea mai inspirată pentru a împăca contrariile, pentru a se reîmpăca cu unul sau mai mulţi prieteni, pentru a readuce sentimentele bune într-un fond comun de intenţii şi trăiri ori de experienţe care au fost trăite şi care se cer continuate.

De aceea se poate anticipa şi o anume revenire la seriozitate, la responsabilitate într-o relaţie de cuplu, unde la un moment dat a intervenit curiozitatea, instabilitatea sau inconsecvenţa amoroasă.

Lucrurile pot să capete o dinamică mai complicată dacă este vorba de prietenii liberale sau de implicarea în grupuri şi activităţi ale unor structuri care se bazează pe afinităţi colective.

Unii dintre pot să nu fie foarte avantajaţi de faptul că frecventează un anume cerc de prieteni sau de oameni care se dedau la o serie de activităţi vulnerabile sau care pot să fie lesne catalogate drept imorale, ilegale, lipsite de valoare, compromiţătoare, incoerente, periculoase, riscante, lipsite de logică, de onestitate sau de justificare de orice fel, socială, culturală sau profesională. Atenţie mai ales pentru cei tineri sau încă tineri în ce structuri se implică, în ce grupuri se amestecă, cu ce oameni se combină pentru a petrece o seară, pentru a merge într-o excursie sau pentru a desfăşura o activitate chiar de creaţie. Atenţie la amestecul toxic cu cei care sunt doar curioşi şi avizi de notorietate şi gravitează în jurul unor personalităţi cu nume, cu renume, cu faimă, cu greutate specifică mare.

Aceştia pot să fie traşi în jos de o serie de persoane care îi videază de informaţie, dar îi golesc şi de energie. Ba mai mult, aruncă asupra lor o lumină neplăcută. Dintr-un alt punct de vedere, pentru nativii din semnul Gemenilor Marte poate să fie un aliat de nădejde. Ei pot să fie activi, energici, să alerge, să umble, să circule, să rezolve o serie de lucruri, să călătorească, să facă excursii mai lungi sau mai scurte, să facă deplasări.


Rac

Situaţia celor născuţi în zodia Racului este, din păcate, destul de complicată de dispoziţia astrală. Nu doar a săptămânii viitoare. Ea este complicată de foarte mult timp, încă din perioada lunilor martie-aprilie, când planetele din zodia Berbecului, împreună cu Luna neagră şi Uranus, au creat nişte conflicte ori au reprezentat premizele unor desfăşurări de viaţă personală şi publică a acestor nativi care s-a tot complicat şi s-a tot amplificat. Un prim prag, o primă încercare a reprezentat-o perioada când Soarele a tranzitat chiar zodia Racului, adică în timpul verii.

Acum este vorba de al doilea prag, când planetele din Balanţă fac cuadratură cu semnul lor zodiacal şi continuă să facă opoziţii cu Luna neagră şi cu planeta Uranus la numai puţin de Casa a X-a, locul de înălţare socială. Pluton rămâne în Capricorn, în opoziţie cu Soarele nativilor şi primeşte toate aceste influxuri, cuadraturi şi opoziţii într-un chip care poate să fie în funcţie de vârstă şi realizare personală mai mult sau mai puţin complicat pentru aceşti nativi. Teoretic, cu excepţia copiilor sau cu unele cazuri personale şi foarte compensate, înclin să cred că cei mai mulţi dintre nativi au o problemă importantă de rezolvat, dacă nu cumva mai multe.

O primă dimensiune se construieşte chiar pe Casa a X-a, care aduce prin prezenţa Lunii negre foarte activă acum şi implicit foarte stricăcioase, provoacă tot felul de alterări de nume, de imagine, de statut, de echilibru social, de rezonanţă publică, le aduce, aşadar, acestor nativi aspecte de viaţă care nu pot să fie neglijate. Ele sunt fundamentale, sunt stringente şi îi cheamă pe aceştia la decizii care trebuie să fie luate rapid. Nu este momentul amânării, nici al delegării acestor probleme pe seama rudelor sau prietenilor, lasă că rezolvă ei, lasă că rezolvă timpul, toate trec şi aşa mai departe.

Este un moment care îi implică şi îi obligă să ia decizii. Cât sunt de fericite, cât sunt de inspirate, cât sunt de reale şi nu bazate pe himere şi impresii, este greu de spus, ţine de biografia fiecăruia. Cert este că în viaţa unora dintre nativii din zodia Racului pot să intervină bulversări, răsturnări de situaţii, situaţii neprevăzute, evenimente bruşte care dau o coloratură foarte puternică unor situaţii care până nu demult chiar nu erau de luat în calcul sau de luat în seamă, erau banalităţi.

Acum ele devin elemente importante, pivotul existenţei lor de fiecare zi. Casa a VII-a presupune şi o stricare de relaţii sau de armonii cu parteneri de viaţă, cu parteneri de afaceri, cu parteneri de muncă sau cu tot felul de oameni cu care intră în contact. Se poate pune problema alterării, stricării sau ruperii unui tip de colaborare şi de activitate pe care nu-l provoacă cei născuţi în zodia Racului. Dimpotrivă. Sunt puşi în faţa faptului împlinit sau ei intuiesc că aşa cum evoluează lucrurile, mai devreme sau mai târziu, se va ajunge şi aici. De aceea, pentru a preveni un răumai mare sau pentru a curma suferinţa anticipează ei momentul şi pun problema unei despărţiri sau a unei renunţări, sau a unei cedări.

Unii, de exemplu, îşi cedează procentele dintr-o firmă, alţii predau, dacă au fost incluşi într-un colectiv în care se muncea, partea lor de activitate, rezultatul cercetării şi activităţii lor ca un fel de cadou. "Uitaţi, pun totul pe masă, nu cer nimic în schimb, numai lăsaţi-mă să plec. Sau e mai bine să mă retrag la vreme înainte ca ceea ce mi se întâmplă mie să se reflecte într-un chip negativ şi asupra voastră, a întregului colectiv".

Este o atitudine onestă până la un punct de protecţie, dar şi de extragere dintr-o serie de convenţii sociale şi tot felul de acorduri care încep să îi deranjeze. Nici ei nu mai pot să facă faţă la prea multe solicitări, nici ei nu ştiu cum va evolua situaţia, au devenit temători şi atunci încearcă să se securizeze simplificându-şi viaţa şi activitatea. Celălalt aspect care este de luat şi el în calcul ţine de casă, familie, patrimoniu, locuinţă. Acolo sunt cele patru planete, acolo este Saturn care începe să primească opoziţii de la Luna neagră, ca şi cum funcţia într-un anume fel greu de explicat în această emisiune, dar poate explicat într-un lung demers astrologic, loveşte locuinţa.

Spuneam de săptămâni în şir că cei născuţi în semnul Racului ar trebui să se pregătească sufleteşte, să se întărească, să vegheze asupra vieţii lor, să rezolve la timp o serie de probleme pentru că vor veni momente complicate şi atunci se vor trezi cu toate pe cap şi iată că momentul a venit. Din fericire, nu se epuizează cu săptămâna viitoare şi mi-aş dori ca această tensiune uriaşă care este construită pe crucea cardinală să îi atingă cât mai puţin pe nativi şi pe cât mai puţini dintre ei, dar ansamblul este complicat şi el este de natură să pună chestiuni fundamentale de viaţă, existenţă, sănătate, demnitate, nu neapărat de bani.

Nu neapărat, deşi, totuşi, Marte este în Casa banilor, poate să arate mai mult o ceartă, o dispută, iar prima parte a săptămânii poate să se asocieze cu explicaţii pe care trebuie să le dea unor foruri care le cercetează veniturile, documentele, chitanţele, declaraţiile sau întreaga existenţă din punct de vedere bănesc.


Leu

Pentru cei născuţi în zodia Leului predispoziţia astrală rămâne favorabilă. Marte este în continuare de partea lor şi va mai rămâne nişte săptămâni bune. Le dă rezistenţă fizică, tărie de caracter, combativitate, puterea de a înfrânge o serie de obstacole. Mai proastă este relaţia cu Jupiter, care în această săptămână şi mai ales în zilele de 2, 3 şi 4 octombrie face cuadraturi cu Jupiter la Casa a X-a, legată de meserie, de afirmare, de succes sau de stabilitate.

Jupiter este retrograd, deci nu e în cea mai bună formă, şi primeşte o lovitură substanţială semnificativă de la Marte, ceea ce înseamnă că o serie de nativi din semnul Leului pot să nu aibă parte de zile liniştite sau fericite cu privire la meseria lor, la statutul lor public, la felul în care sunt priviţi sau valorificaţi. Unii sunt marginalizaţi, alţii sunt trecuţi pe linie moartă, unii sunt chiar în criză de plasament personal. Toate aceste lucruri se vor sfârşi la un moment dat, Jupiter va reveni şi el în mişcare directă şi va începe să funcţioneze benefic şi protectiv, aşa cum este natura lui.

Va pleca şi Marte din această poziţie şi conjunctura se va risipi. Ea nu durează foarte mult. Este bine să nu se piardă cu firea, să nu se supere sau să nu se consume prea mult pentru ceea ce trăiesc în aceste momente. Unii s-ar putea să se simtă jigniţi că nu sunt preţuiţi la adevărata valoare, alţii pot să facă o criză de mândrie că nu este cunoscută viaţa şi activitatea lor, aşa cum ar trebui, drept urmare nu pot să ceară, să pretindă şi nici nu li se acordă ceea ce ar fi un drept al lor, un anume post, o funcţie, o salarizare, o sarcină de serviciu sau o imagine publică coerentă. În schimb, sunt foarte bune toate dialogurile, toate negocierile, tranzacţiile. De exemplu, ziua de 8 octombrie poate să fie minunată pentru cei care vorbesc într-un anume loc pe tema unui contract.

Vorbesc cu cei implicaţi direct sau vorbesc cu alţii, cu terţi, cu colaterali, cu care se sfătuiesc, care îi recomandă sau care îi sprijină. Este o zi foarte bună pentru sugestii, idei sau decizii inspirate.

Este un moment în care se poate negocia orice, aproape totul. Ceea ce înseamnă posibilitatea de a discuta, de a negocia, de a tranzacţiona, de a explica, de a cere, de a face un schimb util de idei, de a face impresie bună. Ei sunt într-o formă excelentă. Atenţie, cei născuţi în zodia Leului au un fel mai abrupt de a se exprima, ceea ce nu este întotdeauna însă avantajul lor. De data aceasta obţin o adevărată virtuozitate în a îşi reprima o serie de impulsuri sau în a-şi formula o serie de cereri şi dorinţe ori nemulţumiri în felul cel mai adecvat.


Fecioara

Pentru cei care s-au născut în zodia Fecioarei anticipările astrologice pentru săptămână viitoare nu sunt deloc spectaculoase sau bogate în sugestii. Un accent deosebit pe Casa banilor, mai ales Casa banilor rezultaţi din muncă proprie sau care reprezintă o răsplată a unei activităţi.

Contextul este favorabil, vorbeşte despre câştiguri mici, despre echilibrare, despre negocieri, despre discuţii aducătoare de rezultat pozitiv, de speranţă, de ameliorare. Implicarea este totală, preocuparea este maximă, aşa încât aproape alte domenii de activitate nu se întrevăd în a contracara acest loc important pe existenţa lor. Cum planetele lente şi grele se vor afla, fireşte, şi săptămâna viitoare în acelaşi loc, ba poate unele dintre ele la acelaşigrad, rămâne să ne îndreptăm atenţia spre un context care poate să funcţioneze sau nu într-un chip evident.

Este vorba de dizarmonia care se construieşte pe 2, 3 şi 4 octombrie între Jupiter şi Marte, dar Marte este captiv, este în Casa a XII-a şi de acolo nu reuşeşte să creeze prea multe lucruri.

Singura sugestie ar fi un accent special pe care îl capătă duşmăniile sau forţa pe care o capătă unii duşmani, care pot să aibă spor, să se alieze, să plaseze o vorbă proastă, să creeze un conflict în detrimentul celui născut în semnul Fecioarei, care deocamdată nu ştie nimic, va afla mult mai târziu.

În afara acestui spor, pe care duşmanii îl au asupra unui nativ din Fecioară, se mai poate vorbi şi de nemulţumiri sau întorsături ale sorţii care provin din opţiuni şi decizii politice, sociale, culturale sau religioase neinspirate.

Unii au dorit să se afirme prin politică şi sunt dezamăgiţi, alţii au dorit să-şi vadă de viaţa lor şi au călcat nişte principii morale sau religioase în picioare şi acum sunt în situaţia să facă penitenţă. Depinde de vârsta fiecăruia, de locul în societate, de construcţia interioară şi mai ales de provocările şi eşecurile pe care le-a trăit în trecut, care stau la baza unor gesturi, decizii şi comportamente care s-au concretizat în ultimii ani. Totuşi, rezolvarea unor probleme de conştiinţă nu ţine de traseul săptămânii viitoare, ci de al lunilor următoare.

Acum doar se accentuează această predispoziţie către analiză, către meditaţie lucidă, pentru responsabilizare şi pentru creerea unei predispoziţii interioare spre schimbare, spre determinare şi spre modificare poate chiar a destinului.


Balanţă

Pentru cei care s-au născut în zodia Balanţei săptămâna viitoare ar trebui să fie foarte plăcută, foarte armonioasă, poate chiar veselă, detaşată de griji şi aducătoare de satisfacţii. Mulţi se pot bucura bucura de stabilizarea personală. Nu mai oscilează, nu se mai gândesc, nu se mai îndoiesc de sine, nu mai analizează pe toate părţile situaţii neplăcute, conflictuale, jenante, stresante sau umilitoare, aşa cum a fost cazul pentru perioada 2009-2010. Este un moment de respiro, de mulţumire, poate chiar de satisfacţie.

Unii au înregistrat succese, alţii au înregistrat progrese, alţii au înregistrat ameliorări. Săptămâna este una care le aduce mai mult linişte sufletească, tihnă, disponibilitate către visare, către îngrijire personală, către cultivare a unor înclinaţii artistice sau a unor talente.

Este un moment de respiro în existenţa lor, binevenit, pe care trebuie să-l preţuiască. În unele situaţii mai pot să existe disensiuni conjugale sau nemulţumiri, dar vor găsi puterea să treacă peste ele şi vor face un exerciţiu de voinţă. Mai întâi să nu le vadă, apoi dacă le văd să nu le acorde importanţa copleşitoare, distrugătoare, aşa cum au făcut-o în alte dăţi. Măcar la acest capitol cei născuţi în Balanţă, care au trecut prin momente grele, ştiu să preţuiască acum înţelepciunea, liniştea, diplomaţia şi o tactică aducătoare de beneficiu mai mult decât cea pe care au adoptat-o în trecut, a unor conflicte, nemulţumiri şi revolte sau a unor recluziuni în forul interior pe fondul unor nemulţumiri care nu erau provocate de ei, ci de partener.

Pentru cei interesaţi de o împlinire sufletească, de o relaţie afectivă, de o aventură încărcată de senzualitate sau doar de o curiozitate sexuală atunci seara zilei de 7 octombrie şi dimineaţa zilei de 8 octombrie e momentul ideal. Este o noapte favorabilă întâlnirilor de graţie, poveştilor romantice, senzualităţii şi imaginaţiei debordante, este un moment încărcat de senzualitate, iar cei care vor beneficia de deliciile acestor clipe vor înscrie în cartea lor de amintiri pagini fierbinţi.

Unele vor fi atât de fierbinţi încât nu vor îndrăzni să le arate altora spre lectură, le vor ţine sub obroc, încuiate, numai ei să ştie, numai ei să-şi aducă aminte. Pentru alte persoane poate să fie vorba – acum nu mă luaţi foarte în serios, eu trec aici toate ipostazele astrologice, dar asta nu înseamnă că trebuie să şi porniţi la drum ca atare. Spuneam deci, că în ziua de 8 octombrie unii, care obişnuiesc să câştige din jocuri de cărţi, jocuri de noroc, speculaţii, escrocherii, păcăleli, forţarea notei, forţarea mâinii cuiva, pot să dea lovitura. Este un context în care speculaţiile financiare, pentru câteva ore, sunt favorabile.

Acum, informaţia are o doză de imoralitate, să spunem, pentru că ea vorbeşte despre câştiguri nemuncite, nemeritate sau obţinute prin mijloace deloc ortodoxe. Dacă unii dintre cei predispuşi spre astfel de activităţi sau spre astfel de modalităţi de a câştiga vor fi încântaţi să audă că le-a venit momentul potrivit, pentru toţi ceilalţi informaţia este la fel de utilă pentru a nu se lăsa escrocaţi, păcăliţi şi manipulaţi. Aşadar există şi o parte morală în această anticipare astrologică.


Scorpion

Pentru cei născuţi în semnul Scorpionului săptămâna viitoare aduce bucurii secrete, victorii ştiute numai de ei, izbânzi obţinute pe căi discrete, delicate, subtile sau foarte bine ocultate ori foarte bine tăinuite chiar de către colaboratori şi grupul care sprijină, ajută sau susţine un proiect. Este o situaţie foarte specială pentru aceşti nativi, pentru că reuşesc să facă tot felul de lucruri pe care nu au reuşit până acum.

Tot ce nu au putut să facă în văzul lumii sau într-o deplină transparenţă reuşesc acum într-o deplină opacitate. Văluri şi voaluri, perdele de fum şi tot felul de drapaje reuşesc să mascheze ori să dea o cu totul şi cu totul altă turnură, altă semnificaţie, altă impresie şi să creeze altă atmosferă aceloraşi interese, aceloraşi demersuri şi aceloraşi gesturi care nu au fost posibile ori care au fost contestate în perioade anterioare. De aceea spuneam că este un moment de bucurie secretă, pentru că dacă realizearea se petrece în taină nu are cum să fie bucuria publică, că nu ar mai fi atunci ţinut secretul ca atare.

Este şi un moment extrem, extrem, extrem de bun pentru vindecări speciale. Operaţii care se petrec cu succes, dar operaţiile cred că sunt pe locul 3 sau 4. Pe locul 2-3 sunt terapiile, tratamentele, intervenţiile salutare şi pe locul I, la capitolul sănătate, este vorba de un lanţ întreg de manevre medicale, de proceduri menite să echilibreze, nu să intervină brutal asupra organismului. De aceea, spuneam că operaţiile sunt pe locul 4, în funcţie de vârstă, de boală şi de context.

Dar acestea reprezintă cazul extrem, situaţia limită la care trebuie să se ajungă sau se poate ajunge la un moment dat. Contextul astral vorbeşte, în primul rând, despre altceva, despre o atitudine nouă schimbată a unui medic sau altui medic în legătură cu afecţiunea unui nativ. O abordează altfel, o tratează altfel, o priveşte altfel, o cântăreşte în echilibrul fiziologic şi existenţial al pacientului din altă perspectivă. Fie că abordează o atitudine modernă, fie aplică tehnici şi practici folosite în străinătate sau în medii de elită medicale.

Totul este de natură să echilibreze, să balanseze, să atenueze stările acute, să nu introducă elemente de şoc, stres, suferinţă sau încercare majoră asupra trupului. De aceea, tehnicile care provin din medicina alternativă, care nu e o singură medicină, ci este un set întreg de atitudini faţă de pacient, corp fizic, boală şi spirit, într-un fel care pentru unii dintre bolnavii născuţi din zodia Scorpionului nu au mai fost aplicate.

Unii se vor îndoi de succesul acestor manevre, alţii vor avea oarecare reticienţă. În cele din urmă vor ceda din varii motive sub presiunea familiei, sfătuiţi de nişte persoane cu un orizont larg, convinşi de către medic ori ajunşi ei înşişi la plictiseală sau la disperare că toate celelalte formule clasice, medicaţie şi terapii nu au dat rezultat. Medicina blândă, medicina de compensare, tehnicile de susţinere şi învigorare sunt cele mai indicate sau sunt absolut necesare pe lângă celelalte proceduri medicale.

Ar mai fi de spus că în această perioadă înţelept ar fi ca toţi nativii să abordeze o conduită echilibrată, blândă, o atitudine faţă de viaţă, conflicte, nemulţumiri, stres şi dizarmonii foarte distanţată, detaşată, până la indiferenţă. Ar trebui să facă, măcar acum, o dată în viaţă, pe acest context astral favorabil, un exerciţiu care presupune detaşare de forfotă a vieţii.


Săgetător

Ei, iată că pentru Săgetători a venit vremea împăcării. Săgetătorii trebuie să se apropie de prietenii de care s-au despărţit prin divergenţe de opinii sau diferenţe de ideal, de scop în viaţă ori de stil de a acţiona în anume momente-cheie. Este momentul când trebuie să se apropie de persoanele cu care la un moment dat au fost în relaţii bune şi de care s-au despărţit, fie certându-se, fie, cum se zice în popor, răcindu-se. Nu s-au spus vorbe grele, nu s-au petrecut evenimente complicate care să aibă nevoie de explicaţii jenante şi obositoare.

Nu, dar, încetul cu încetul, ei au pus o distanţă şi au început să nu mai comunice frumos şi util pentru ei cu oameni care le-au stat alături, le-au fost un adevărat noroc, un sprijin şi care au însemnat ceva pentru ei. Pentru foarte mulţi dintre Săgetători lecţia prieteniei este acum trimisă prin intermediul influxului astral într-un chip evident. Nici nu poate fi ocolită, poate fi ignorată sau poate fi abandonată sau poate fi călcată în picioare.

Unii Săgetători, mai furtunoşi, pot să nu ţină cont. Pot să se lase orbiţi, furaţi şi mânaţi în continuare de ambiţii, de orgolii, de vanităţi, de interese şi să nu dea curs acestei necesităţi astrale. Rău vor face. Este momentul alianţelor, al încheierii unor parteneriate, al corespondenţelor spirituale. Numeroasele planete din Balanţă, de pe Casa prieteniei, vorbesc despre armonie, despre echilibrare, despre împăcare, despre punerea pe celălalt talger al Balanţei dezechilibrate, al unor gesturi, cuvinte şi sentimente necesare să restabilească o armonie, de fapt o unitate în dialog în scopuri, în interese şi în acţiuni care a funcţionat bine pe vremuri. Pe vremuri poate să însemne şi acum un an, doi, poate să însemne şi acum cinci-zece ani, poate să însemne şi douăzeci de ani.

Indiferent de vârstă, indiferent de miză socială, Casa prietenilor este foarte bine plasată acum, pentru că le permite să facă o serie de analize a statutului lor în societate, a situaţiei lor în viaţa de familie şi a plasamentului pe care l-au găsit pentru fiinţa lor.

Se vor întreba, şi este bine să o facă, cu destul de multă abilitate, cine sunt eu, ce am făcut eu, am făcut bine, unde am greşit, de ce nişte prieteni m-au părăsit, de ce nu mai sunt alături de cutare şi cutare, de ce o serie de oameni mă preţuiesc, de ce o serie de oameni au pus un zid, o izolare, un teritoriu care nu poate fi străbătut cu uşurinţă între ei şi mine, întrebări necesare pentru a se plasa mai bine în lume, în viaţă, în societate şi în relaţiile parteneriale. Uneori concluziile s-ar putea să fie de natură să le strice câte o seară, două. Alteori, însă, îşi vor regăsi forţa interioară, generozitatea şi capacitatea de a depăşi foarte multe aspecte tenebroase din relaţiile cu ceilalţi, cu lumea, cu societatea şi să facă una dintre cele mai frumoase figuri.

Acest moment al împăcării trebuie însă trăit sincer, să fie o realitate sufletească a lor şi nu o manifestare de conjunctură, nu un gest de moment, de interes, de faţadă care să ia ochii şi, mai ales, care să păcălească. Este o uriaşă greşeală, este o fisură uriaşă care s-ar produce într-un sistem nu numai de valori, dar în întregul edificiu al moralităţii acestor persoane. Ar greşi faţă de ei înşişi şi faţă de îngerul lor păzitor care îi mână acum pe drumul cel bun. Pentru nativii din semnul Săgetătorului, în afară de nevoia urgentă şi reală de aliaţi, de prieteni, de asociaţi, de integrarea în structuri armonioase sociale, de solidaritate, de compasiune, de conversie socială, să se transforme din ce au fost în altceva, în mai mult, în mai bine, în afara acestui moment aş spune că pentru următoarele şapte zile harta astrală nu dezvăluie alte lucruri fundamental noi sau care să ne oblige pe noi să zăbovim prea multe minute.


Capricorn

Pentru cei născuţi în Capricorn se creează premize substanţiale, favorabile, importante, reale şi destul de noi ca dimensiune, conţinut şi anvergură, cu privire la carieră, ca rol social. Pentru Capricorni este un moment de înălţare, de succes sau de stabilizare într-un proiect. Îşi ating scopul, ajung la apogeul carierei, evident pentru cei maturi. Pentru cei mai tineri se poate pune problema unor momente favorabile care sunt determinate de conjunctură, dar care vin pe fondul unui efort personal meritoriu şi memorabil. Au făcut lucruri deosebite, sacrificii mari, au depus toate diligenţele pentru a se emancipa, pentru a se aşeza într-un loc pe care îl merită pe deplin. Nimic nu este rodul hazardului, al norocului chior sau al intervenţiilor oneroase. Nu este vorba de succes prin nepotism, prietenii şi spirit de gaşcă, ci prin recunoaşterea meritelor.

E un moment solar, acolo e Soarele în Casa a X-a, este un moment de înălţare specific statutului planetei Saturn în Balanţă, care se află în exaltare şi care în Casa a X-a îşi găseşte pe deplin vocaţia de a-l ridica pe un nativ. Uneori se poate pune problema unor persoane care au evoluat aparent modest. Spun aparent pentru că ei nu erau modeşti şi întreaga lor activitate era încărcată de merite, dar nu străluceau sau nu le erau recunoscute public, sau nu erau luaţi în calcul şi preţuiţi la adevărata valoare.

Modeşti, mai puţin revendicativi, destul de puţin vocali, aceşti nativi au reuşit să-şi construiască, încetul cu încetul, un statut care acum, iată, primeşte lumina necesară. Sunt în lumina reflectoarelor, toată lumea este atentă la ei şi cariera lor cunoaşte o etapă decisivă. Fie că este vorba de un noroc, fie că se petrece un dialog esenţial în care ei reuşesc să convingă, să impresioneze, să se remarce, fie este de pe urma unor examene care le consfiinţesc valori şi competenţe deosebite. Un moment de graţie, seara zilei de 7 octombrie şi întreaga zi de 8 octombrie. Dintr-o altă perspectivă, sunt destul de multe nemulţumiri, gânduri negre sau gânduri apăsătoare legate de o chestiune legată de familie în care nu au cum să intervină, fiecare cu crucea lui, dar asta nu înseamnă că ei nu suferă, nu asistă la o dramă umană.

Apoi este vorba de o serie de evenimente care îi iau pe neprevăzut sau care se precipită în legătură cu patrimoniul, casă, locuinţă, avere, bun funciar, statut imobiliar sau o chestiune care ţine de moştenire. Marte se află în Casa a VIII-a, care patronează morţile de toate felurile, testamentele, moştenirile şi beneficiile materiale care rezultă din decesul cuiva sau din întocmirea unor acte, chiar dacă nu este vorba de un deces, donaţii, cadouri şi aşa mai departe. Aici, lucrurile capătă o evoluţie specială şi ţine de biografia fiecăruia.

Pe de o parte, evenimentele se conturează în favoarea lor din punct de vedere material, pe de altă parte ridică opinii nu neapărat defavorabile, cât în contradictoriu, care necesită explicaţii sau diligenţe avocăţeşti. Probabil că, la un moment dat, vor face apel la cineva care este competent sau mai plin de aptitudini pentru a media o situaţie tensionată în familie, exact pe fondul acestor transferuri de bani şi bunuri sau de titluri ori de cote părţi. Evenimentele trebuie privite în evoluţie, ca şi discrepanţele şi discordanţele care apar în familie. Acestea se vor amplifica, se vor accentua şi vor cunoaşte un apogeu peste câteva săptămâni, evident, dacă există premiza acestor discuţii, ca şi premiza intrării în posesie asupra unor bunuri de indiferent ce natură.


Vărsător

Cu comentariul de astăzi mă voi pune rău cu cei care s-au născut în zodia Vărsătorului. Vor spune: "Sigur că da! Când sunt aspecte rele vorbeşte de nu se mai opreşte. Când e de bine vorbeşte puţin". Cam aşa va fi situaţia de astăzi. În plus, ca lucrurile să nu fie simple, ci complicate, binele din punct de vedere astral, care există, e vizibil, e o realitate cosmică pentru cei care s-au născut în zodia Vărsătorului, îi priveşte doar pe câţiva. Asta ca să mă pun rău până la capăt cu aceşti nativi. Aşadar, avem de-a face cu o Casă a IX-a senzaţională.

Acolo sunt împliniri şi victorii care ţin de cultură, erudiţie, învăţătură, progres şi capacitate de evoluţie ori salt în existenţa personală prin maturizare, coagulare socială, recuperare morală. La capitolul recuperare morală lucrurile stau foarte special. Pentru că aici pot să intre în joc şi cei maturi şi cei tineri, şi cei în vârstă. Cei care au greşit, cei care au cunoscut perioade de derivă pot să se grupeze, pot să se coaguleze. Este un Saturn care în Casa a IX-a nu numai maturizează, dar şi sedimentează nişte trăiri şi nişte impurităţi.

Ceea ce a fost eroare, ceea ce a fost decizie neinspirată, ceea ce a fost patinare morală începe acum să fie decantată şi să se îndepărteze de fluviul mare al gândurilor lor. Să revină la sentimente mai bune, al gânduri mai normale, la trăiri mai fireşti, la reacţii mai adecvate faţă de lume, viaţă, societate, evenimente, faţă de ei înşişi. Pe de o parte încep să se preţuiască mai bine, pe de altă parte încep să se cunoască mai bine, automat cele două ipostaze se susţin una pe alta, se leagă şi îi determină să ia decizii mai inspirate, de aceea mulţi îşi pot schimba viaţa. Ce nu au reuşit părinţii, bunicii şi mătuşile la un loc, ce nu a reuşit şcoala sau chiar ceea ce nu a reuşit până la un punct viaţa însăşi cu caruselul ei de evenimente bune şi rele iată reuşeşte acest context astral.

Multora le dă posibilitatea să se vadă cu foarte multă precizie, altora le dă posibilitatea să vadă situaţia în care se află, cu foarte multă exactitate. Unii vor realiza cât de jos au ajuns, evident nu o să le facă plăcere, dar este momentul de criză necesar pentru a face un salt moral, profesional, cultural, social sau economic. Îşi dau seama că nu se poate trăi aşa, muncind puţin. Alţii îşi dau seama că nu se poate trăi muncind mult pe bani puţini. Lucrurile se complică pentru că se determină, se înlănţuie şi ei încep să aibă curajul de a opera în existenţa lor aceste transformări. Alţii au curajul să se ia la trântă cu viaţa, cu destinul, cu familia chiar.

Este vorba de cei tineri care trebuie să se emancipeze, trebuie să-şi ia destinul în propriile mâini, cum se spune, să decidă, să nu se lase influenţaţi, să nu selase păcăliţi şi, mai ales, să nu se lase furaţi de peisajul sonor şi foarte colorat al vieţii de fiecare zi plină de tentaţii, plină de oferte, plină, uneori, şi de satisfacţii, dar nu dintre cele nobile, utile sau de durată, în care poate s-au lăsat, s-au complăcut de-a lungul anilor. De aceea, trezirea la realitate, care se operează acum, nu este vorba doar de săptămâna viitoare. Săptămâna viitoare este doar o parte dintr-un ansamblu de fenomene, trăiri şi metamorfoze care se va prelungi până aproape de sfârşitul acestui an, aşa încât, prin ianuarie, când va veni vremea lor, ei să se găsească deja stabilizaţi pe alte principii şi acţionând şi trăind din perspectiva altor motivaţii.

Dar, iată, toate aceste lucruri sunt caracteristice unor nativi care mai pot să schimbe ceva în ceea ce-i priveşte sau în ceea ce priveşte mediul în care ei s-au integrat şi în care activează. Sunt însă şi Vărsători care nu mai au ce să facă, nu mai au ce să schimbe, care s-au blazat, care s-au închistat într-o structură, care nu mai pot evolua sau care se află din foarte multe puncte de vedere, vârstă, stare de sănătate într-un punct limită, într-o condiţie încheiată care nu mai presupune evoluţie, ci cel mult stagnare ori stabilitate.


Peşti

Pentru cei care s-au născut în zodia Peştilor săptămâna viitoare este banală. Muncă, alergătură, nervi, probleme, hărţuială, oboseală, stres, uzură a inimii, complicaţii şi pretenţii exprimate de toată lumea. Din alt punct de vedere, însă, e un loc de noroc, de şansă, e o postură fabuloasă. Mai rar se întâlneşte, mai rar se trăieşte ceea ce se construieşte pentru Peşti pe Casa banilor, care provin de la alţi sau a beneficiilor, sau a avantajelor materiale, sau a câştigurilor care pot să fie de altă natură, morale, sociale, culturale, cu vocaţie materială în timp.

Să primească educaţie, să primească informaţie, să primească sprijin, să primească o consiliere de orice fel, care la un moment dat să-i conducă pe nativii din zodia Peştilor spre decizii, spre evenimente, spre fapte, spre implicări care vor atrage de partea lor şi banii. Pot să vină şi bani propriu-zis, pot să vină şi cadouri, pot să vină şi donaţii, pot să vină secvenţial şi moşteniri, pot să vină tot felul de concursuri de împrejurări favorabile care să le dea acestora o posibilitate de a se reechilibra, de a intra în normalitate.

Pot tranzacţiona, pot discuta, pot negocia, pot explica, pot cere, li se poate aproba cererea. Aici lucrurile sunt favorabile. Pe Casa banilor din muncă proprie lucrurile sunt amestecate, stresate şi vulnerabilizate de o Lună neagră, pe Casa banilor care provin de la alţii numai lapte şi miere, în sfârşit, ăsta-i contextul astral, să dea Dumnezeu ca toată lumea să aibă parte de această convergenţă pe care şi micul benefic, şi Mercur, şi Saturn, şi Soarele o aduc într-un semn nu neapărat al abundenţei, cât al normalităţii şi al beneficiului care se conjugă de multe ori cu moralitatea.

Atrag atenţia asupra volumului mare de muncă, al răspunderii şi al eventualelor conflicte care pot decurge de aici. După cum mai atrag atenţia asupra faptului că predispoziţia astrală nu este tocmai favorabilă pe segmentul sănătate.

Accidente, tăieturi, mici hemoragii, mici intervenţii chirurgicale, terapii care ustură, dor sau creează suferinţă trupească, probleme cardiace, aritmii, sufocări, pusee de hipertensiune, tulburări ale văzului, stări congestive.

Părăsind acest segment al sănătăţii trebuie să ne îndreptăm spre un răstimp de aproximativ de 24-36 de ore cuprins între după-amiaza zilei de 7 octombrie până în dimineaţa zilei de 9 octombrie, când se produce un moment special. L-am denumit, încă din Prezentarea Generală, un moment de graţie, este legat de prezenţa Lunii la 28 de grade Vărsător, alături de Neptun, într-o combinaţie de excepţie cu planeta Venus. Pentru Peşti se aşează pe Casa a XII-a, ceea ce presupune un impuls special, un transfer de informaţie mai neconvenţională, prin telepatie, prin presimţire, prin premoniţie sau prin vis ori prin pase magnetice. Şi apoi, este vorba de toată ziua de 8 octombrie şi, ulterior, de 9 octombrie, când Luna în Peşti reuşeşte să facă minuni de vitejie. Mai întâi se află într-o relaţie armonioasă cu Chiron şi le dă foarte multă circumspecţie şi un fler în a se proteja şi în a fugi de pericole deosebit.


Citeste material complet pe evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
65

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
116

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
248

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...