HOROSCOP URANIA, săptămâna 19 - 25 februarie

HOROSCOP URANIA, săptămâna 19 - 25 februarie
Berbec
Pentru cei care s-au născut în semnul Berbecului săptămâna viitoare aduce destul de multă energie, încredere, dar şi o serie de gesturi care ar trebui să fie supravegheate. Aduce destul de mult curaj, iniţiativă, promptitudine, reacţii rapide, uneori însă mai puţin cugetate sau mai puţin şlefuite în forma de expresie ori în forma de exprimare, chiar dacă ea nu este una verbală.

De aici şi riscul unor exagerări, a depăşirii măsurii, a necunoaşterii realităţii în profunzime, a estimărilor superficiale, a implicărilor imprudente în tto felul de activităţi care mai bine ar fi ignorate. Săptămâna nu este una cu totul şi cu totul nouă, ca trăire, ca impulsuri sau ca o matrice care deja s-a conturat cu nişte săptămâni în urmă. Dimpotrivă, am spune că se dezvoltă nişte principii astrale care s-au tocmit şi care continuă să acţioneze pentru aceşti nativi.

În primul rând este de luat în calcul o chestiune strict personală, de schimbare, de surprize, de evoluuţie, de reacţie şi, cum spuneam adineauri, de implicare. O zi mai complicată este 25 februarie şi, ulterior, dimineaţa zileid e 26 februarie, când se pot observa în viaţa acestor nativi o serie de disensiuni legate mai ales de parteneri. Apoi, dacă ne uităm la Casa a XII-a, locuită de multe planete în semnul Peştilor, dar locul în care se produce şi momentul de Lună nouă putem spune că pentru aceiaşi nativi din semnul Berbecului se produce o acalmie.

Aparent, cele două observaţii şi cele două afirmaţii ale mele se bat cap în cap. Pe de o parte, energie şi impulsivitate, pe de altă parte, acalmie. Cele două tendinţe pot să coexiste. Şi, după o zi-două de izolare, de lene, de odihnă şi chiar de recuperare reală a forţei fizice şi a forţei mentale se poate lansa un Berbec în tot felul de gesturi şi activităţi care să-l obosească. Faptul că se trezeşte brusc la viaţă nu înseamnă că este mai înţelept sau mai prudent.

Pe de altă parte, întregul context astral este de natură să îi împingă pe aceşti nativi, cu multă înţelepciune, spre izolare, spre meditaţie, spre o lene fructuoasă, o lene care este bine să fie cultivată. A nu face nimic, celebrul dolce far niente, este pentru Berbeci o ipoteză rară, este o ipostază în care ei nu se regăsesc, pe care aproape nici nu o preţuiesc. Totuşi, este foarte necesară pentru tihna organismului, pentru reglarea metabolismului, pentru alinarea sufletească şi pentru odihna creierului.

Dintr-un anume punct de vedere se poate spune că ceea ce trăiesc Berbecii seamănătă cu un mecanism complicat care dă semnale că funcţionează în diferitele laturi şi componente prin tot felul de leduri colorate. Ei bine, când mecanismul se stinge aceste becuri ar trebui să semnaleze şi ele încetarea acelei activităţi. Şi, totuşi, nu se întâmplă aşa. Dacă am privi într-un chip special prin intermediul unei tehnologii moderne, să spunem un soi de tomograf computerizat sau o altă metodă de scanare a creierului, am observa că scoarţa cerebrală a acestor nativi sclipeşte şi scânteiază pentru că niciun centru nervos nu a aţipit.


Taur

Cei care s-au născut în zodia Taurului vor avea de acum încolo nişte clipe frumoase. Casa prieteniei este din cel în ce mai bogată în sugestii, în avantaje şi în perspective care se pot transforma în relaţii utile, în întâlniri care pot să însemne ceva, în destinul sau în existenţa pe un termen mediu al nativului. Faptul că acolo se petrece şi Luna nouă ne indică faptul că pentru aceste persoane se poate ivi o situaţie neaşteptată, una plăcută, sau o întorsătură favorabilă a vieţii lor este legată de o relaţie de prietenie ori de un grup la care s-au raliat la un moment dat.

De acolo vine satisfacţia, mulţumirea, preţuirea, încrederea şi un set întreg de trăiri care ţin de domeniul intelectului şi al spiritului. Casa a XII-a rămâne în continuare un loc al energiilor consumate puţin steril. Se toacă aceleaşi idei, se discută aceleaşi probleme, se analizează acelaşi trecut şi nu prea se construieşte nimic în prezent. Este un moment care ar trebui depăşit sau care ar trebui transformat în ceva util. Aduce uzură nervoasă, oboseală psihică, enervare inutilă, stres şi insomnie.

Începând cu 25 februarie Jupiter şi Luna neagră încep să se apropie, se află din nou în conjuncţie şi până la jumătatea lunii martie aşa vor rămâne în permanenţă într-o combinaţie care nu este fericită. Aceeaşi situaţie s-a mai petrecut şi la începutul lunii decembrie, se reia acum la alte grade şi această prezenţă constantă a Lunii negre în coasta mareului benefic, chiar dacă a devenit între timp o planetă care şi-a reluat mersul direct, nu este de bun augur. Aduce nemulţumire, stres, ghionturi ale sorţii, situaţii complicate şi nemulţumire care provine din trecut, dar poate să provină şi dintr-o incapacitate personală de a se ridica deasupra momentului, de a vedea în perspectivă, de a se ambala şi entuziasma într-o idee, într-un proiect, într-un demers.

Foarte multe elemente care vin dinspre această Casă a XII-a care tocmai am analizat-o, cea a gândurilor încărcate de amărăciune, de stres sau de nemulţumire se reflectă şi asupra fizicului. De aceea şi spuneam adineauri că ar fi bine să se pună punct acestui tip de revenire fără sfârşit la probleme care au reprezentat conflictele unei etape care s-a epuizat sau la situaţii care nu fac plăcere, amintiri neplăcute. Toate acestea se refletă în metabolism şi chiar în fiziologia organismului în ansamblu. Se şubrezesc singuri alimentându-se cu lucruri amărui, cu lucruri care au creat destule toxine în organism la propriu, nu doar metaforic. Atrag atenţia asupra săptămânilor viitoare ca un prag important de criză interioară pe care vor fi obligaţi, nu au încotro, să-l treacă.

Bine ar fi să-l depăşească cât mai repede, cât mai simplu şi cu pagube interioare cât mai restrânse. De aceea trebuie să schimbe de pe acum atitudinea şi mentalitatea, trebuie să îşi construiască o politică, o strategie în faţa unor evenimente, informaţii, discuţii, reacţii ale celorlalţi, turnuri ale sorţii, în aşa fel încât pe de o parte să fie pregătiţi, pe de altă parte să reacţioneze cât mai adecvat şi cât mai limitat, să nu dezvolte aceste situaţii destul de stringente în crize personale, să nu le transforme într-o dramă. Trebuie în felul acesta să îşi schimbe nu numai atitudinea, ci şi polul de interes.

Gemeni

Săptămâna viitoare se anunţă agitată pentru cei născuţi în semnul Gemenilor. Cele mai importante elemente se petrec în relaţia cu imaginea lor publică, cu persoana lor pusă în discuţie, cu personalitatea lor care poate să alunece sau care poate să fie trasă în jos de o serie de comentarii, critici, bârfe sau sentimente dintre cele mai stranii, mai puţin explicabile şi mai confuze, mai încâlcite. Nu întotdeauna sunt motivate, dar îi impresionează într-un chip evident pe aceşti nativi.

Prietenia este o Casă încercată pentru că aici se anunţă, cel puţin din punct de vedere astrologic, o serie de situaţii care nu le fac plăcere şi nu îi liniştesc. Poziţii divergente, acuzaţii, întâlniri care presupun schimburi de cuvinte care ustură ori necesitatea replierii. Sunt obligaţi să tacă şi să înghită, să stea şi să suporte, să îndure acuzaţii, critici, comentarii sau chiar atacuri făţişe. Casa duşmanilor este în continuare controlată de Luna neagră care poate să aducă destul de multe pagube în ideea în care o serie de persoane doresc răzbunare, revanşă sau complotează împotriva unei persoane care trebuie destabilizată mai întâi din punct de vedere material.

Aşa cum este harta cerului pentru aceşti nativi, ea ne mai indică o serie de griji, nemulţumiri, spaime, probleme, conflicte, litigii de toate tipurile pe o relaţie cu patrimoniu, casa, averea, pământul, locuinţa în ansamblu, chiar dacă nu este o proprietate personală, şi tot ceea ce ţine de administrarea unor bani şi bunuri care nu privesc doar persoana unui nativ din Gemeni, ci priveşte responsabilitatea lui faţă de bunuri moştenite ori bunuri care aparţin întregii familii. Multe elemente vin din trecut, nu doar cele legate de patrimoniu. Vin dintr-o viaţă anterioară, vin din datorii karmice, vin din acumulări care presupun nevoia imperioasă de a rezolva o serie de episoade umane care au rămas neduse la bun sfârşit, o misiune faţă de cei din familie, faţă de propria persoană, faţă de societate, datorii neplătite, angajamente neonorate şi o serie de drumuri care au fost deschise şi lăsate de izbelişte, încărcând acum arborele genealogic dintr-o perspectivă ezoterică.

Aceşti nativi au de-a face cu plăţi care sunt karmice, cu încercări care sunt karmice şi ar trebui să le înţeleagă ca pe nişte praguri necesare de trecere. Într-o astfel de situaţie este foarte greu să te extragi tuturor întâmplărilor care vin cu o semnificaţie. Să nu uităm şi faptul că acest Chiron ce se află acum pe Casa a X-a, adică locul de înălţare al omului, de afirmare în societate, în plus în conjuncţie chiar cu Soarele, accentuează tot ceea ce ţine de avertisment. Un fel de "Uite ce ai păţit. Iată din ce cauză s-a întâmplat ce s-a întâmplat." şi toate acete învăţăminte au rostul de a funcţiona ca şi nişte factori de interdicţie, de acum încolo să nu mai facă, să nu permită, să nu accepte, să nu cadă în capcana unei ipostaze şi aşa mai departe.


Rac

Pentru cei care s-au născut în semnul Racului săptămâna viitoare ar trebui să fie plină de situaţii dintre cele mai speciale care ţin de minte, de inteligenţă, de învăţătură, de percepţii superioare şi mai ales de dorinţa de a se înălţa, de a se curăţa, de a se purifica trupeşte şi sufleteşte, de a se implica în activităţi nobile, de a trăi pe picior mare din punct de vedere spiritual, de a accepta o serie de penitenţe sau de limitări în tot ceea ce ţine de excesul material, să nu mai cumpere cu nemiluita lucruri inutile, să nu mai risipească bani, să se mulţumească cu puţin din punct de vedere culinar, să îşi limiteze o serie de activităţi frivole şi inutile, să se dedea activităţilor serioase, ba chiar să se căptuşească cu o a doua existenţă, cu o formă de conversie a interiorităţii lor.

Dacă sunt obligaţi peste zi să trăiască într-un chip obişnuit şi să se supună unui mod de viaţă familial sau la locul de muncă, atunci când rămân singuri vor să se regăsească pe ei înşişi sau e bine să dea curs acestei dorinţe cât mai repede şi cu cât mai multă intensitate. Că doresc să citească lucruri care îi alină, că doresc să se roage, că doresc să se ducă la biserică sau doresc să se spovedească sau doresc să citească filosofie, să asculte muzică de o anume calitate, multe dintre excesele vieţii cotidiene încep să le displacă şi lor, fără să mai fie vorba de o atenţionare din afară sau de un îndemn. Poate nici chiar sfatul astrologului nu este suficient de puternic.

Propriul lor demers este motivat de o reacţie de intoleranţă faţă de insipid, de lipsit de valoare, faţă de tot ceea ce este vulgar, material, efemer şi precar. Această dorinţă de mai mult şi de mai bine, de progres personal este firească. Ea se întâlneşte la toate vârstele, o pot trăi cu intensităţi diferite şi femeile şi bărbaţii. Pentru cei tineri, însă, există un moment de mare, mare valoare, nu pot să-l definesc de răscruce pentru că nu aşa arată din punct de vedere astrologic, dar pentru unii această schimbare s-ar putea să capete la un moment dat, în timp, valoarea unui fel de reabilitare, redresare din mers care să îi salveze de la eşecul profesional, de la cel social, de la cel pedagogic-şcolar sau chiar de la cel material.

În felul acesta Luna nouă are chiar rolul unui semn, al unei borne de pe şosea. Se pune un accent, se trasează o linie şi de aici începe o anume numărătoare. De la acest grad II din Peşti, unde se produce faza de Lună nouă, cei născuţi în semnul Racului încep să îşi reorienteze întreaga viaţă şi activitate. Să ştiţi că nici cei maturi nu sunt scutiţi. Poate că nu întotdeauna lucrurile sunt atât de speciale şi de vizibile, dar câte un îndemn, câte un ghes, câte o provocare, câte un alean, un dor, o nostalgie sunt suficiente pentru a-i transforma pe aceştia încetul cu încetul în nişte persoane mai sensibile sau chiar extrem de curioase, dornice să se îmbăieze din cunoştiinţele şi valoarea informaţiei sau valoarea unei pregătiri profesionale care să le dea o altă dimensiune.

Unii poate că au trecut prin momente grele, au fost marginalizaţi, au fost umiliţi, au fost prost plătiţi, au fost marginalizaţi şi sancţionaţi social pentru că nu au învăţat la timp, nu au diplomă, nu au carte, nu au şcoală, cum s-ar zice, nu au valoare personală. Toate aceste lucruri s-au constituit în nişte argumente profunde şi reale, rezonabile pentru a îşi lua revanşa în faţa vieţii.pe o astfel de conexiune astrală ei pot să facă toate demersurile necesare, mai întâi la nivelul interiorităţii, apoi al exteriorităţii. De altfel, de acum încolo vor avea timp, vreo şase ani de zile, să tot facă schimbări în viaţa lor.

Unele vor fi bruşte şi radicale, impuse de, cum se zice în popor, de soartă, adică de construcţia astrală, altele vor fi impuse de propria lor conştiinţă şi în felul acesta vor deveni superiori, vor deveni stăpânii propriei lor existenţe. Unele firi mai bătăioase, mai dornice de afirmare pot să obţină un succes şi zilele de 24, 25 şi 26 februarie pot să le dea, mai ales femeilor, o vocaţie specială de a se lupta pentru ceva, o idee, o miză sau chiar o funcţie. Mai anapoda rămâne Casa prietenilor de unde vin tot felul de amărăciuni, tot felul de subminări, de răsturnări de situaţie care nu le fac plăcere.


Leu

Cei care s-au născut în zodia Leului pot să aibă o săptămână destul de bună. Mulţi dintre ei e bine să se implice într-o serie de activităţi publice care au notorietate, sonoritate, care au ecou, se văd, se aud, se recepţionează, se analizează, se cataloghează, se premiază. Sunt momente de afirmare, sunt momente în care trebuie să-şi asume un risc, să spună ceva, să facă un lucru deosebit, să îşi asume o prezenţă activă în locuri în care se desfăşoară activităţi de prim rang sau de pionerat, să îşi propună să redevină ce au fost sau să recupereze o perioadă care s-a încheiat şi în care ei au fost în spatele prim-planului vieţii publice, au stat în culise, au fost mai mult figuranţi într-o piesă în care până la un moment dat erau nişte figuri de luat în seamă. Este momentul ca Leii să se afirme.

Deocamdată Jupiter este în Casa a X-a, prin urmare, până la începutul lunii iunie, este de partea lor. Să lăsăm pentru moment prezenţa Lunii negre, care, sigur, le poate încurca socotelile, le poate încurca o serie de planuri sau poate să le încetinească şi să le complice nişte demersuri. Să lăsăm, deci, prezenţa Lunii negre în Casa a X-a deoparte şi să ne concentrăm pe Jupiter, care trebuie să le aducă înălţare, succes, progres, afirmare, notorietate, funcţie, rang, demnitate, preţuire.

Unii pot să dea lovitura, alţii pot să umfle potul cel mare, să fie numiţi în funcţii dintre cele mai importante, alţii pot să recupereze imagine socială şi publică printre-o dreptate care se face pe calea justiţiei, pe calea realităţilor înconjurătoare care vin să confirme ceva care pe ei i-a pus într-o dilemă. Li se dă dreptate pentru că odată cu trecerea timpului elementele superificiale care complicau o judecată de valoare au dispărut şi realitatea în sine, epuizându-se pe acel segment, nu face decât să le confirme lor fie inteligenţa, fie ceea ce au afirmat, fie justeţea unor gesturi, unor atitudini şi unor iniţiative.

Relaţia cu Casa muncii nu este rea sau, deocamdată, încă nu este complicată. Este puţin stringentă la capitolul bani, poate că nu câştigă cât îşi doresc sau apar nişte disfuncţii în regimul plăţilor, dar ar trebui să depăşească acest moment. Ceea ce trebuie să reţină este faptul că dincolo de corvoada de fiecare zi, de munca încărcată de banalitate şi rutină trebuie să îşi găsească o vocaţie, un scop şi să transforme însuşi actul muncii într-o valoare în sine, să fie performanţi într-atât încât să nu se poată fără ei într-un domeniu, să fie atât de buni şi performanţi din punct de vedere profesional sau la nivelul conducerii, al organizării, al supravegherii încât activitatea lor curentă de fiecare zi aproape să nu mai conteze şi atunci ei să fie luaţi în calcul de fiecare dată pentru ceea ce se cheamă o funcţie de conducere.

Acum subliniez faptul că puţine sunt persoanele născute în semnul Leului care nu au de-a lungul vieţii lor o astfel de ipostază, să fie şefi. Spre deosebire de alte semne zodiacale, care nu au această vocaţie înscrisă în codul lor astral, dar spre care aspiră făcând figură fie de persoane ambiţioase sau de persoane care doresc să parvină cu orice preţ, Leilor această ascensiune le iese uşor. Le iese fără efort sau fără eforturile şi sacrificiile pe care le fac alţi nativi din alte semne zodiacale. Leii sunt predestinaţi să conducă, să se impună, să fie în prim-plan, de cele mai multe ori femeile sunt cele din ansamblul statutului zodiacal care nu primesc şi această recompensă publică.


Fecioară

Celor născuţi în zodia Fecioarei săptămâna viitoare le accentuează problemele parteneriale, cu cei cu care Fecioarele au stabilit relaţii comerciale sau relaţii de afacere, sau de cooperare ori cu duşmanii propriu-zis sau chiar cu familia. De multe ori însă familia are şi o componentă duşmănoasă. Cele mai mari conflicte şi ura cea mare se instalează după o poveste de dragoste de obicei la fel de mare, aşa încât este momentul prilnic pentru atenuarea unor disensiuni, pentru calmare, pentru luciditate, pentru blândeţe, pentru indiferenţă.

Este momentul când toate răscolirile şi toate exagerărirle, şi toate derapajele sentimentale, de limbaj sau atitudinale să fie corectate, să fie eliminate sau să fie compensate de o conduită exemplară care să îi facă pe ceilalţi să îşi schimbe ei părerea, să îşi schimbe politica şi reacţia, să gândească altfel faţă de un nativ din Fecioară şi în felul acesta să îi transforme în nişte fiinţe cooperante. Duşmanilor o astfel de atitudine înţeleaptă, bună, blajină, creştinească, este de natură să le mai taie unghiuţele, aşa încât aceeia nu mai pot să zgârie sau, şi mai rău, să sfâşie. Este momentul împăcărilor între soţi, al duioşiei, al tandreţii, al intimităţii, al bucuriei, regăsirii, al comuniunii sufleteşti şi, pentru cei care până acum sunt singuri, de acum încolo se poate ivi chiar un partener.

Multe dintre elementele care contribuie la repoziţionarea lor ţin chiar de statutul lor personal. Nu se mai suportă atât de arţăgoşi, nu se mai suportă pe ei înşişi a fi mereu morocănoşi, distanţi, reci şi, în final, singuri sau mai puţin înconjuraţi de afectivitate. Unii dintre cei născuţi în semnul Fecioarei pot să facă o adevărată criză în ideea în care vor şi ei să fie iubiţi, vor şi ei să aibă prieteni, vor şi ei să aibă o familie care să îi protejeze, să îi preţuiască, vor şi ei să e împărtăşească din bucuriile fireşti ale tuturor relaţiilor parteneriale. Vor şi ei să se împace bine cu colegii, cu cei cu care lucrează la un proiect. Şi nu vor să se mai certe cu nimeni, vor să se împace şi cu duşmanii şi cu toţi cei care l-au invidiat pe un nativ din Fecioară sau chiar cu cei care i-au pricinuit destul de multe necazuri.

Sunt dispuşi într-un exces de sentimentalism să şteargă cu buretele tot, să ierte şi să depăşească această etapă. Este, într-adevăr, un gest foarte inspirat. Pe o astfel de conjunctură astrală multe dintre litigii, dintre procese sau dintre conflictele cu o componentă juridică pot să capete altă valoare şi mai ales să capete alte direcţii. Să renunţe la proces, să-şi retragă plângerea, să reformuleze o serie de cereri, să cadă la pace în urma unui dialog sau în urma unei medieri realizată de prieteni, de cei apropiaţi sau de către specialişti, avocaţi şi mediatorii înşişi.

Chiar dacă nu se realizează acum, în această săptămână, premizele sunt puse, atitudinea este deja croită şi poate că este nevoie să mai treacă nişte zile până când se ajunge la o astfel de ipostază fericită. Oricum, încăpăţânarea, rigiditatea, ambiţia, răzbunarea, firea răutăcioasă şi cârtitoare nu sunt în nota acestui context astral, dar absolut deloc.

Dacă ele se manifestă ţin de un viciu de gândire şi de comportament profund înrădăcinat într-un nativ sau o nativă din Fecioară, şi atunci cei apropiaţi ar trebui să intervină, să le explice, să le atragă atenţia, să îi modeleze, să-i corijeze, să-i tempereze, în fine, după caz, să-i dea cu capul de realitate, adică să intervină într-un fel mai activ, mai dinamic, pentru ca ei să perceapă poziţia anapoda pe care s-au plasat şi lipsa de eficienţă sau chiar riscurile pe care şi le asumă tot ţinând-o în felul acesta.

De aceea, săptămâna este bună, e interesantă şi este profitabilă. Aceiaşi nativi pot să aibă un beneficiu material de mică valoare, un cadou, o atenţie sau o intervenţie modestă din punct de vedere bănesc sau material, dar care le face plăcere. Şi, cum se spune, gestul contează, este menit să le aducă şi o alinare sufletească. O serie de persoane, care chiar dacă nu au dare de mână, vin şi aduc un buchet de ghiocei sau o carte cadou, reprezintă pentru aceştia un bun prilej pentru a înnoda o prietenie şi o relaţie care nu a mai fost cultivată, chiar dacă valoarea acelui gest din punct de vedere material este nulă sau este simbolică


Balanţă

Pentru cei născuţi în semnul Balanţei săptămâna viitoare ar trebui să fie bună, frumoasă, specială sau, la limită chiar, senzaţională. Luna nouă vine să se aşeze pe o Casă ce priveşte la un anume palier sănătatea şi de aici ideea vindecării sau ameliorării sau a ridicării unei presiuni uriaşe psihice care i-a împovorat. Un diagnostic care nu se confirmă, o boală care regresează în chip vădit, o vindecare spectaculoasă sau o schimbare de tratament.

Aici îmi pare rău că trebuie să o spun, îmi pare rău pentru unii dintre cei care ascultă acum, nu medicamentele alopate şi nu tehnicile medicii clasice sunt cele care au succes sau în siajul cărora trebuie ei să se aşeze. Este bine să accepte terapii alternative şi toate formele de îngrijire a trupului care la un moment dat vor avea ecou şi asupra sufletului, asupra spiritului, în aşa fel încât armonia va începe să se arate a fi o realitate, nu doar o iluzie, o părere sau, cum se spune în medicină, un efect placebo. Vindecările sunt multiple, numeroase, reale, globale şi de lungă durată.

Este bine să ia în calcul o serie de terapii care prin funcţia lor complementară şi prin ecoul pe care îl au merg în multe alte locuri în organism de care aceştia nu se vaită la ora actuală. Nu-i doare, nu-i ustură şi nu le împovărează viaţa de fiecare zi un anume organ sau un anume segment anatomic. Dar, urmând un tratament, vindecă tot din cap până în picioare, chiar şi acele locuri care s-ar şubrezi peste nişte luni sau peste un an, doi, trei. În felul acesta se întremează şi se învigorează pentru viitor. Pe de altă parte vor observa sau vor identifica o persoană ciudată, tăcută, destul de motănoasă, adică duşmănoasă şi vicleană ori perfidă care le face destul de multe figuri şi zile fripte. Pot să o identifice şi pot, la un moment dat, să construiască o politică de apărare şi de anihilare a acelea.

La fel de bună poate să fie săptămâna viitoare şi în registrul legat de muncă, salarizare sau preţuire la locul de muncă. Se întâmplă o serie de evenimente care îi pun în situaţia de a-şi reconfigura fie programul, fie perspectiva, fie implicarea, fie relaţia chiar cu locul de muncă, fie să-l preţuiască, fie să se creeze nişte oportunităţi care, brusc, să dea o altă valoare acestui tip de activitate pe care o desfăşoară. Mai furtunoasă este Casa a VII-a şi cum unele dintre persoanele născute în Balanţă nu sunt chiar tot timpul anului atât de blânde pe cât s-ar părea, pe cât s-ar crede sau pe cât s-ar păcăli unii dintre nativi că sunt şi unii dintre parteneri că îi au la uşa lor. Din când în când Balanţele se dezechilibrează şi atunci fac destul de urât: sparg, strică, se înfurie, se supără, dau semne dintre cele mai brutale când ceva nu le convine.


Scorpion

Pentru cei care s-au născut în semnul Scorpionului săptămâna viitoare pare să stea apoape exclusiv sub semnul sentimentelor, al dragostei, al iubirii. Pentru Scorpioni a venit primăvara. Ei, la capitolul acesta, sunt cei mai primăvăratici. Pasiune, taină, mister, atracţie, fascinaţie, subjugare, tot felul de stări, multe dintre ele trăite intens, apoteotic aş spune, sunt de natură să-i transforme pe aceşti nativi în nişte fiinţe destul de rupte de restul lumii, de realitatea înconjurătoare, ba chiar şi de acele provocări ale sorţii care îi privesc direct.

Începe să le pese cam puţin, amână, uită, lasă sau deleagă activitatea lor altora. Ei sunt acum dedaţi plăcerilor. Seamănă această etapă din viaţa lor cu momentul unei perechi celebre din istorie, şi anume Antoniu şi Cleopatra. Corăbiile se scufundau, romanii înaintau, războiul era deja câştigat şi victoria era de partea romanilor, dar Antoniu nu mai era acolo, nici să conducă oştirea, nici să se bucure de victoria armatei pe care o condusese până nu demult şi se dedau cu totul plăcerilor dragostei. Numai Cleopatra contează pentru Antoniu la un moment dat.

Acum s-ar putea să existe şi Scorpioni mai raţionali ori, dimpotrivă, culmea ridicolului, Scorpioni singuri care şi-ar dori foarte mult să trăiască şi ei o poveste de dragoste, o aventură, o nebunie, dar nu au preopinent. Caută ei, se uită, încearcă, testează, dar prea ies la iveală acele elemente cocludente şi dau cu pălăria în câini zicând "asta nu e previziune astrologică, asta nu e viaţă să nu am şi eu o raţă să-mi soaţă, soţ să-i fiu eu". De aici momente lacrimogene, supărare, amărăciune, pentru că există şi o astfel de predispoziţie, să cadă în depresie tocmai pentru că în ciuda vârstei, că unii sunt tineri, sau tocmai datorită vârstei, că nu mai sunt tineri, iată, sunt singuri.

Sunt momente care anunţă fără, niciun fel de ironie, venirea primăverii, care este un moment de trezire a unei laturi romantice, sentimentale, de mare vigoare şi de mare profunzime pentru toată lumea. Că unii nu o recunosc, că le e ruşine, că sunt prea bătrâni, că vor să facă figură de oameni serioşi pentru care vai, vai, astfel de lucruri nu există, e cu totul altceva. Nu-i credeţi chiar pe toţi cei care se ipostaziază ca nişte stane de piatră şi care emit dictoane. "Eu nu mă dedau acestor plăceri, am depăşit momentul". Nu a depăşit nimeni niciun moment. Nevoia de dragoste, de parteneriat, de sentimente, de iubire este eternă, nu are vârstă şi, din acest punct de vedere, cei care o resimt cel mai puternic dintre cele douăsprezece semne ale zodiacului sunt tocmai nativii din Scorpion, intrând pe un culoar, din punct de vedere astral, foarte prielnic.


Săgetător

Pentru cei născuţi în semnul Săgetătorului săptămâna viitoare este împărţită în două registre foarte diferite. Mai întâi multe provocări şi multă hărţuială, acuzaţii şi nevoia clară de a răspunde, de a preciza, de a elimina îndoielile şi de a risipi acuzaţiile. Este de-a dreptul o luptă cu foarte multe persoane care nu sunt de acord cu nativi din Săgetător, cu foarte multe persoane care ridică bariere şi obstacole serioase, competente, nu se poate vorbi de o bârfă vulgară şi de o trăncăneală de cafenea sau de cârciumă. Nu.

Este vorba de principii, de atitudine, de criterii pe care ei trebuie să le doboare, să le dărâme şi, de aceea, au nevoie de argumente dintre cele mai solide. Este un moment al regrupării de sine, al concentrării şi, mai ales, al alcătuirii unei strategii coerente, să nu-i transforme în nişte persoane care devin irascibile şi iraţionale, dar nici să nu cadă în ipostaza cealaltă, în nişte persoane moi acaparate de blândeţe sau înfrânte. Sensul vieţii este pe semnul lor zodiacal, deci este un moment în care trebuie să învingă, să se afirme, să facă ordine şi să facă dreptate. Nu trebuie să se bazeze pe prieteni şi, teoretic, nu trebuie să se bazeze pe nimeni.

În Casa cealaltă, a parteneriatului, se află pedeapsa în viaţă, aşa încât pe cine să se bazeze. Sunt cam singuri, este adevărat, în această perioadă. Din punct de vedere material, cei care trăiesc numai din salariu au parte de momente de restricţie, de grijă, de limitare şi chiar de descumpănire în faţa viitorului, dar sunt şi persoane care o duc bine băneşte şi atunci această ipostază astrală este mai puţin vizibilă sau aproape deloc resimţită. Spectaculoasă este, într-o altă direcţie, poziţia Casei a IV-a, care le aduce numai satisfacţie, bucurie, echilibru, compensare, împlinire. Mulţi îşi văd visul cu ochii, se mută într-o casă nouă sau ajung la liman, multe amenajări, multe transformări, în fine, casa devine locuibilă.

Pe de altă parte, se schimbă atitudinea. Sunt foarte mulţi Săgetători cu atitudine de comis voiajor. Pentru aceştia casa este hotelul şi modul lor de viaţă este condiţionat de maşină, tramvai, avion şi şosea. Acest fel activ şi plimbăreţ este de natură să nu le dea stabilitate şi ei să nu se simtă că aparţin unui loc sau că locul acela este al lor şi trebuie să-i reprezinte. Ei bine, acum se petrece această fixare de un domiciliu, de un spaţiu geografic sau de noţiunea însăşi. Cu alte cuvinte, se fac băieţi de casă, se fac familişti, începe să le placă noţiunea de a ajunge acasă, de a avea o familie care îi aşteaptă, de a avea responsabilităţi faţă de familie. Mulţi dintre cei care au haiducit, mă refer acum la bărbaţi, se aşează acum în chipul cel mai gospodăresc cu casă, nevastă şi, eventual, copii sau cu proiectul de a avea copii.

Din acest punct de vedere Săgetătorii devin nişte fiinţe foarte ciudate pentru vechii tovarăşi de petrecere şi de aventură. Este acea răsturnare bruscă de situaţie pe care mulţi dintre noi o cunoaştem când câte un personaj cu care s-a râs şi s-a băut ani în şir, care era sufletul petrecerii, care era neobosit, care niciodată nu era ocupat, care niciodată nu era chemat într-un loc să-şi facă dactoria de fiu, de soţ, de frate şi aşa mai departe, acum părăseşte coteria şi nu mai există bere, vodcă şi prieteni, nu mai există bridge şi petreceri, pescuit şi călătorie, există numai datorie de familie. O schimbare radicală de atitudine, este o altă implicare, este o altă vocaţie şi, fireşte, sunt nişte reverberaţii şi nişte rezonanţe.


Capricorn

Pentru cei născuţi în semnul Capricornului excelentă ar trebui să fie săptămâna viitoare o Casă a drumurilor scurte şi plăcute legate de călătorie, distracţie, învăţătură, performanţă personală, cunoaştere prin contact direct cu natura sau, după caz, cu un lăcaş religios sau cu un muzeu, a unor forme de viaţă pe care nu le-au frecventat întotdeauna, cum ar fi o viaţă creştinească, o viaţă de obşte, o viaţă artistică sau forme de viaţă pitoreşti.

Să trăiască printre ciobani, să se ducă printre tăietorii de lemne în pădure, să trăiască printre culegătorii de fructe sau printre cei care desfăşoară activităţi legate de o componentă estetică, florari, balerini, design-eri, croitori şi aşa mai departe. Este un moment în care toate drumurile se însoţesc cu o câtime de câştig şi de benficiu. Şi simplul fapt că se destind, se relaxează, se odihnesc, că se îmbogăţesc cultural sau spiritual ori intelectual sau enciclopedic, învaţă multe lucruri, că râd, cântă, dansează, mănâncă şi beau, că se întâlnesc cu persoane agreabile, din toate punctele de vedere condiţiile care se întrunesc sunt bune şi chiar sunt de valorificat.

Nu are niciun rost să facă acum pe asceţii, să scuture din cap şi să respingă ideea unei petreceri sau a unei întâlniri cu nişte persoane de pe urma cărora vor avea un beneficiu ca şi cum le-ai da o lămâie. Nu li se oferă din punct de vedere astral zeamă acră care să le străvezească dinţii, dimpotrivă, li se oferă miere şi alinare. Sunt momente foarte bune pentru a reuşi la un examen, la o probă, mai ales dacă este vorba de persoane mai tinere, elevi, adolescenţi, studenţi, tineri în general, care doresc să se afirme şi care au un talent. Acest talent în mod normal, din punct de vedere astral, încă nu este şlefuit, nu e vorba de o performanţă, de un maestru, ci este vorba de o etapă de început. Se duc la cineva care are competenţă să îi asculte, să le dea o notă, să le dea un sfat, să îi îndrume.

Din acest punct de vedere, chiar şi părinţii care au copii născuţi în Capricorn şi care vădesc un talent muzical, plastic, literar, ctoricesc, poate chiar şi sportiv, să îl cultive şi să îl cerceteze la un nivel mai elaborat, mai responsabil, ceea ce ar putea să constituie o pregătire pentru viitor, o meserie, un destin sau o a doua ipostază, un fel de alternativă. Să zicem, băiatul este foarte înzestrat pentru matematică şi discipline exacte, dar, în paralel, poate să cânte la pian sau poate să facă nişte cursuri de pictură. Dau nişte exemple care ţin de zodia Peştilor ce defineşte acum acest tranzit. Dacă se va duce cu odrasla la o astfel de examinare vor avea exact imaginea putinţei lui, a evoluţiei, a stadiului la care se află sau a tipului de înzestrare.

Poate să fie doar o abilitate, poate să fie un har, un talent, dar poate să fie o vocaţie sau un cumul de calităţi care să-l transforme într-o persoană de excepţie în viitor dacă se pregăteşte şi cultivă toate aceste talente şi abilităţi înnăscute. Este un moment al discursului inteligent şi diplomatic ori eficient, după cum este şi momentul atenuării unor animozităţi şi conflicte la nivel minor, modest sau cu rude oarecum îndepărtate. Rămâne la fel de importantă şi plină de surprize Casa a IV-a. Surprizele nu sunt neplăcute, dimpotrivă, unele pot să fie chiar aducătoare de beneficiu.

Sunt în continuare marcaţi de prezenţa planetei Pluton care le reconfigurează din temelii existenţa. Deocamdată Pluton nu face un aspect armonic cu Jupiter, îl va face peste nişte săptămâni. În vederea acelui moment, când vor trebui să fie la înălţime, pentru că întâlnirea cu o combinaţie atât de rară, un trigon între Jupiter în Taur în semn de pământ cu Pluton în Capricorn, tot sem de pământ, adică trigonocraţie, nu se mai întâmplă niciodată în existenţa lor, pentru că chiar dacă peste 12 ani Jupiter va reveni în Taur, nu va mai fi atunci Pluton în Capricorn, deci adio trigonul, adio aspectul bun astrologic şi adio acest culoar de excepţie care li se oferă.


Vărsător

Săptămâna viitoare este pentru cei născuţi în Vărsător aproape identică cu perioada care s-a încheiat. Acelaşi beneficiu material, aceeaşi vioiciune publică, comunică, se agită, vorbesc, se întâlnesc, se exprimă, sunt ascultaţi, dialoghează, învaţă, dau examene, trec etape de verificare, aceleaşi probleme când mai bune, când mai rele, legate de casă şi domiciliu, aceleaşi preocupări lăuntrice şi aceeaşi dorinţă de schimbare de sine cu aceeaşi capacitate de a face modificări esenţiale şi, în sfârşit, aceleaşi probleme legate de taxe, datorii, hangarale.

Practic, nu se întâmplă nimic nou faţă de săptămâna trecută, nu se adaugă nicio dinamică specială, iar faptul că Luna nouă se produce în acest răstimp pe care noi îl analizăm, al săptămânii viitoare, nu este de natură să dea o altă conotaţie alcătuirii astrale. Luna nouă se va aşeza pe Casa a II-a, a banilor şi în întregul ansamblu al celor cinci planete care tranzitează acum această Casă şi zodia Peştilor nu face decât să accentueze ideea de sau nevoia de a câştiga bani din muncă proprie, de a se implica într-o serie de activităţi, dar cel mai important aspect pe care îl conturează momentul de Lună nouă este schimbarea de atitudine faţă de propria lor valoare.

Trebuie să se preţuiască mai bine, să cântărească mai bine când spun da sau nu la o ofertă, să îi ştie preţul, să ţină la preţ, să se vândă bine şi să înceapă să câştige bani. Foarte multe dintre etapele păguboase, să le spunem, sau mai puţin valoroase din punct de vedere material pe care le-au acceptat, pe care le-au cultivat sau pe care le-au provocat să se încheie odată şi pentru totdeauna. Pot să desfăşoare activităţi sau să îşi propună să înceapă să facă şi lucruri care nu aduc neapărat bani, ci plăcere, onoare sau reprezintă un vis vechi de tinereţe.

Uneori este un hobby, alteori este un capriciu sau este verificarea dacă acea direcţie pe care au abandonat-o la un moment dat când erau tineri ar fi fost valoroasă şi nu cumva era mai bine dacă alegeau acel drum. Acestea sunt ipostaze fireşti pentru foarte multă lume, verificarea unor secvenţe care trebuie să se încheie într-un anume fel, un capitol de viaţă care are nevoie de concluzie. Dar, indiferent de concluzia la care ajung, să nu uite un aspect, faptul că cei născuţi în semnul Vărsătorului nu sunt persoane care fac bani, nu sunt persoane care fac avere, nu sunt genul de oameni spre care banul să tragă necondiţionat.


Peşti

Am ajuns şi la zodia-vedetă, Peştii. Aceştia au pe 22 februarie un mic moment festin. Este vorba de o Lună nouă care se alcătuieşte cu cele două luminarii chiar în semnul lor zodiacal, e un moment bun, frumos, fericit, l-aş denumi înălţător, special, încărcat de mister, dar şi de deschidere uriaşă spre viitor. Multe probleme parteneriale care pot să ţină de contracte, de colaborare, de afaceri, se înlănţuie într-un fel armonios.

Pot lua aminte la foarte multe cuvinte şi avertismente sau, într-o secundă, pot să înţeleagă dintr-un anssamblu de situaţii dintre cele mai diverse esenţa, de ce ele se produc, ce le regizează şi încotro se îndreaptă finalitatea unor secvenţe de viaţă publică în care ei nu sunt prezenţi, să spunem mersul economiei mondiale sau dinamica vieţii politice. Şi atunci trag o concluzie foarte corectă, de mare intuiţie, de mare valoare şi se adaptează din mers, îşi spun "Ce fac eu în această situaţie cu persoana mea.

Dacă se întâmplă aşa şi aşa şi aşa în cutare, cutare domeniu, eu ce măsuri trebuie să iau pentru a întâmpina nişte momente profesionale, să evit degringolada financiară, să mă realizez pe mine, să profit de un moment care îmi permite să deschid nişte uşi", pe care altădată nu avea forţa sau experienţa sau conjunctura necesară. Aceste gânduri se petrec mai puţin explicit, eu deja am spus prea multe cuvinte. Ele se produc la nivelul unui flash. O secundă este mult spus.

Ceea ce se petrece în mintea unui nativ din Peşti este la nivelul instantaneului, a fulguraţiei, acelei clipe care cu greu poate fi percepută şi măsurată cu puterea minţii sau cu elementele de senzorialitate umană, care sunt percepute, mai bine zis, de către aparatura performantă. Acea fracţiune de secundă le permite Peştilor să facă sintezele necesare, să ajungă concomitent la concluziile cele mai inteligente şi adecvate, să extragă o direcţie perfect valabilă pentru prezent, să vadă viitorul cum nu l-au mai văzut până acum. Ei, se înţelege că văd viitorul dacă îl au deja pe Neptun de partea lor.

Le-a venit şi lor apa la moară. Acum văd viitorul. Până nu demult alţii vedeau viitorul, de exemplu Vărsătorii. Acum, gata, îl văd Peştii şi într-un context în care şi Chiron, care este în domiciliu, este un element de mare valoare pentru ei şi va face şi conjuncţie cu Soarele la grad perfect, se poate spune că săptămâna viitoare are o funcţie tămăduitoare de destin, leac şi balsam pentru rănile trecutului, posibilitate de vindecare şi depăşire ca să se înscrie pe un drum care este al viitorului. Elementele parteneriale sau contractuale pot să stingherească, să nemulţumească. Ori nu au văzut până acum nişte carenţe ori acele elemente devin din ce în ce mai grevante.

Acestea trebuie să le rezolve, acestea devin priorităţi şi acestea sunt elementele care încep să-l obsedeze pe un Peşte. Dar, cu siguranţă, va găsi metoda, dar şi resursele personale pentru a se implica şi pentru a se remodela chiar şi această conjunctură, acum uşor distorsionată. Bună ar trebui să fie de acum încolo Casa banilor, cu un accent special între 24 şi 26 februarie, când pot să câştige la propriu o sumă de bani sau pot să pună premizele unui câştig care să vină treptat-treptat asigurându-le foarte multe dintre nevoile mai mici sau chiar mai mari, să facă plăţi, să achite datorii, să achiziţioneze obiecte de valoare mai mare.


Citeste material complet pe evz.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzații de BLAT după meciul Petrolul - FC Botoșani. ”Arătau ca niște maidanezi jigăriți, gudurându-se pe lângă botoșănenii veniți la sigur…” (Video)

astăzi, 10:03
169

Partida a avut o dinamică extrem de imprevizibilă, asta după ce în minutul 67 prahovenii au solicitat un penalty pentru un fault asupra lui Musi, fotbalist împrumutat de FCSB la Petrolu...

Anchetă la Botoșani, după ce un bebeluş de doar trei săptămâni a fost găsit mort!

astăzi, 08:57
340

Decesul unui bebeluş de trei săptămâni declanşează o anchetă a poliţiei, în Botoşani. Copilul a fost găsit fără viaţă, în patul lui, de către părinţii care au cerut a...

Elev din Botoșani distins cu Premiul I la etapa națională a Olimpiadei de Franceză! (Foto)

astăzi, 08:34
373

Vladimir Cotruță, elev in clasa a X-a bilingv franceză la Colegiul Național "A.T. Laurian" Botoșani, a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Nu este...