HOROSCOP URANIA, săptămâna 18-24 martie 2012

HOROSCOP URANIA, săptămâna 18-24 martie 2012
Berbec
Iar mă tem că previziunile noastre pentru zodia Berbecului vor depăşi spaţiul, altfel împărţit cu bună credinţă şi cu dragă inimă, între cele douăsprezece semne zodiacale, iar se vor supăra cei din alte semne cum că îi protejez pe cei născuţi în zodia Berbecului. Atâta supărare să fie, eu nu protejez pe nimeni, dar, ce să fac, dacă acum e vremea lor, intră Soarele în semnul lor natal, este o schimbare de statut zodiacal, vine şi echinocţiul de primăvară, vine şi Luna nouă în Berbec, sunt destul de multe evenimente.

Cum să trec peste ele şi cum să mă fac că nu le văd atunci când este vorba de acest semn care acum începe să fie foarte-foarte chemat la viaţă intensă, la prim-plan, la vedetism. Cei născuţi în semnul Berbecului sunt foarte vizibili. Tot ce fac, ce spun, chiar dacă doresc ei să rămână neştiut, necunoscut, nu reuşesc. Discreţia nu este acum o condiţie a lor astrală, nu este nicio putinţă, nu este nici măcar o şansă. Ba aş spune chiar că este o neşansă pentru că pot să iasă la iveală tot felul de lucruri care nu le convin, nu le priesc la curriculum vitae şi nu le cad bine la stomac.

Ziua de 24 martie, pe seară, dar chiar şi ziua de 25 martie dimineaţa le aduce tulburări, scuturări interioare, mici zguduiri sau, în fine, după caz, un tremolo acolo cât d cât să simtă şi ei că a fost conjuncţie între Soare şi Uranus. O tulburare poate să apară la nivelul conştiinţei, al gândirii sau chiar al deciziilor de moment. Mercur părăseşte semnul în care a stat până acum al lor natal şi se întoarce să scormonească în trecut, în amintiri, să provoace răzgândiri şi reflecţii. Este singurul semn zodiacal care beneficiază de pe urma acestui tranzit în afara celor care s-au născut în semnul Peştilor.

Pentru Berbeci această răzgândire echivalează cu o reorientare, cu o reevaluare, cu o câtărire corectă, cuo meditaţie care este bine venită şi care mai compensează ceva din, să-i zic aşa, ţopăiala cotidiană. Sar de colo-colo, se duc de colo-colo, nu au stare nici ici, nici colo, o agitaţie uneori sterilă, o fervoare, o intensitate a tuturor formelor de viaţă. Vor fi agitaţi şi când vor dormi. Vă daţi seama, dacă sunt şi tineri, şi în putere, şi sănătoşi, cam cum debordează ei de energie în această perioadă.

Interesantă poate să fie şi perioada ce va urma zilei de 24 martie, nu vreau să o anticipez şi să o analizez cu de-amănuntul, pentru că ea va face obiectul analizei pe care o vom realiza şi difuza săptămâna viitoare. Ea va fi legată atunci de intrarea Lunii în semnul Taurului, eveniment care se produce chiar la sfârşitul zilei de 24 martie. De aceea spun că acest moment de cumpănă, între 24 şi 25 martie, poate să se asocieze pentru aceşti nativi cu o prestaţie bruscă, poate mai puţin analizată sau şlefuită în detaliu cu privire la o chestiune materială care se pune brusc.

Pentru unele persoane această combinaţie poate să provină de la locul de muncă, pentru altele poate să provină de la funcţie. Funcţia aduce bani, aduce onor, aduce favoruri, aduce şi favoruri materiale, chiar dacă conform unei legislaţii şi definiţii juridice unele sunt considerate foloase necuvenite. Acum, cuvenite, necuvenite, din punct de vedere astral aceste ipostaze sunt destul de multe şi destul de substanţiale.


Taur

Cei care s-au născut în zodia Taurului beneficiază de un trigon regal alcătuit din aceleaşi planete cu care s-au familiarizat deja, cel puţin în ultimele săptămâni din analiza noastră astrală. Bănuiesc, însă, că mulţi dintre ei s-au familiarizat şi prin provocările sau consecinţele care au fost determinate de cei doi benefici, Jupiter şi Venus, de Pluton şi Marte.

Săptămâna, însă, le aduce acestor persoane şi alte încercări. Prima parte este legată de o conjuncţie la gradul 10, a doua parte a săptămânii este legată de o conjuncţie la gradul 11 între un malefic, Luna neagră, şi un benefic. De aici o celebră dispută între astrologi, cine e mai tare, cine e mai mare, cine e mai puternic. Marele benefic taie ghinionul şi ţine sub control tot răul pe care îl poate manifesta sau arunca asupra unui nativ Luna neagră, aşa cam cum face Sfântul Haralambie care ţine lanţurile şi cheia cu care a reuşit să încuie undeva în adâncurile pământului o molimă aducătoare de moarte. El are cheia vieţii şi a morţii.

Ei, cam aşa gândesc unii că ar trebui să funcţioneze Jupiter, care vine şi alungă, taie sau ţine sub control acest rău. Există şi cealaltă atitudine sau cealaltă ipostază, cum că acest rău reprezentat de Luna neagră vine şi micşorează partea de beneficitate jupiteriană care atenuează impactul asupra naturii umane a unui nativ din Taur şi care, uneori, poate chiar alungă şansa.

Lucrurile sunt mai nuanţate, ţin şi de restul planetelor, ţin şi de rezonanţa cu harta personală, ţin şi de tranzitele de momente, sunt multe semne de generaţie şi există şi nişte etape care trebuie să se consume neapărat pe acest segment. De aceea, pentru unii această săptămână poate să se asocieze şi cu nişte situaţii favorabile, în ciuda greutăţilor care se nasc la tot pasul.

Alteori, dacă aşa este karma, dacă aşa este reţeta astrală, atunci vor trebui să asiste cum li se risipesc din faţă, fug aşa cum fuge trenulîn gară când ai ajuns prea târziu. Pierd şanse, pierd ipostaze, uneori pierd chiar şi speranţe. Lucrurile sunt amestecate pentru că răscolesc noţiunile fundamentale despre echilibru, stabilitate, emancipare, demnitate, norme şi criterii de referinţe morale, religioase sau familiale ori paternale.

Pentru unii se poate vorbi de criză şi răscolire, pentru alţii se poate vorbi chiar de liniştire şi extragere. Fiecare îşi va trăi partea de bine sau de rău, cum spuneam, în funcţie de multe-multe coordonate personale pe care în clipa aceasta nu le putem detalia şi particulariza, dar pe care le putem împărţi în două bulevarde largi, ca două direcţii diferite.


Gemeni

Într-o poezie de puternică motivaţie şi extracţie biografică, poetul Nicolae Labiş spunea în Moartea Căprioarei aşa: "O, cum aş fi vrut pentru întâia oară bătaia puştii tatii să dea greş". Cam aşa se pun lucrurile şi pentru mine, din păcate, acum, când este vorba de o analiză, fie şi numai pentru următoarele şapte zile, în ceea ce-i priveşte pe cei născuţi în semnul Gemenilor. O, dacă aţi ştii cum aş dori ca ceea ce voi spune eu acum să dea greş, să nu se întâmple şi să fie una dintre ipostazele care puteau să fie aşa, dar, iată, cineva mai puternic decât mine, decât noi toţi a vrut să fie altfel. Prin urmare vorbim despre un potenţial care nu este dintre cele bune.

Vă spuneam acum mai multe săptămâni că va veni o etapă grea, vă pregăteam, şi sufleteşte şi moral, şi social, şi poate chiar economic să luaţi deciziile necesare, să luaţi măsurile de cuvinţă, să faceţi ceea ce trebuie pentru ca la un moment dat să întâmpinaţi cu mai puţină greutate sufletească sau cumai puţină apăsare ori cu mai puţin pericol social şi juridic ceea ce urmează să se întâmple.

Şi, iată că, evenimentele pe care le ştiam, le anticipam noi, cel puţin de pe traseul astral, încep să se configureze, ne apropiem de această ipostază. Vă vorbeam în săptămânile trecute şi despre acel pătrat mistic, un loc în care din cele patru colţuri cum o dai greşeşti, cum o dai nu reuşeşti să ieşi din acest cerc vicios şi întreaga existenţă a unui nativ seamănă, când este vorba de acest pătrat mistic, cu o ipostază care mie nu i-a plăcut niciodată, şi anume o jucărie pe care eu o consider sadică, sub forma unei roţi în care este băgată o veveriţă şi care este obligată la nesfârşit să dea din lăbuţe, roata se mişcă şi ea nu poate să se odihnească niciodată.

După mine e o barbarie, e o jucărie de prost gust, este o încercare nedreaptă. Cam aşa seamănă ceea ce se petrece acum şi va continua să se desfăşoare pe aceleaşi resorturi astrale drama construită de planetele din semnul Gemeni-Săgetător, Fecioară-Peşti. Ba, mai mult, Marte ajunge să se întâlnească într-o opoziţie la grad perfect cu Chiron, aşa încât Chiron, care se află în Casa a X-a, vorbeşte despre lezare şi suferinţă la nivelul imaginii sociale, a vocaţiei publice, a numelui, a rangului, a demnităţii, a echilibrului personal, a staturii publice, a tuturor elementelor care alcătuiesc o personalitate.

Poate că sunt oameni tineri şi e prea mult spus personalitate şi toate aceste ipostaze nu prea au cum să se manifeste. Şi în acest context ei, să spunem, sunt protejaţi. Poate că sunt în vârstă şi multe dintre vanităţile lumeşti ori socio-profesionale sunt atenuate ori nu mai au cum să se manifeste atât de pregnant pentru că oamenii sunt la pensie, s-au retras şi nu mai sunt în prim-planul unei activităţi care acum, din punct de vedere astral, ţinteşte.

Sunt target pentru foarte multe dintre evenimente. Marte în casa a IV-a poate să pună în pericol sau poate să reprezinte o ameninţare acum şi în viitor, până la vară, a tot ceea ce înseamnă noţiunea, în general, de familie sau noţiunea, în particular, de patrimoniu, de bun al familiei. Sensul vieţii se află tot pe Casa parteneriatului, duşmanilor şi proceselor, al determinărilor cu componentă juridică, pentru că este şi Săgetătorul, şi a suferinţei în viaţă, mai ales prin imagine, comunicare şi cuvinte, că acolo este pedeapsa în viaţă. Multă amăgire, multă iluzie, dar şi multă deziluzie şi o serie de factori care vin şi răstoarnă o premiză pe care aceşti nativi au construit-o. Realitatea nu este aşa nici cum şi-au dorit-o, nici cum au înclinat să creadă "las’ că o să fie aşa, las’ că o să fie bine".

Personal sunt împotriva ideeii să gândim pozitiv, pentru că ea împinge uneori spre stupizenie, alteori spre absurd. Încep să nu mai analizeze realitatea, încep să nu te mai cenzurezi şi controlezi pentru că indiferent ce ai face tu eşti optimist şi lasă că o să fie bine. Viaţa îţi arată că nu întotdeauna poate fi bine, ba, dimpotrivă, viaţa ne arată că împotriva multor eforturi o serie de secvenţe vin să ne răstoarne această brumă de echilibru obţinută cu mult sacrificiu.

Acum fiecare dintre cei născuţi în semnul Gemenilor ceva tot va sacrifica. E prea mare ipostaza astrală să nu se întâmple nimic, iar dacă nu se întâmplă nimic nu norocul este de partea, ci o alcătuire genială din punct de vedere astral între harta naşterii lor şi tranzit, care înăbuşe aceste premize ale unui atac social, al unei lezări de imagine, al unei prăbuşiri de idealuri, de speranţe, de crezuri şi de convingeri, ale unei discreditări, ale unei răscoliri a patrimoniului şi beneficiului sau al echilibrului material care începe să devină nu neapărat precar, cât ameninţat, cât vulnerabil.


Rac

Pentru cei care s-au născut în zodia Racului săptămâna viitoare este importantă pentru că aduce schimbări, surprize, situaţii neprevăzute, ipostaze în care ei nu au mai fost, nu au mai trăit, în care nu se regăsesc cu întreaga lor persoană ca şi cum ar juca un rol, ca şi cum ar fi actori, ca şi cum s-ar dedubla. Dar toate acestea nu sunt spre o direcţie negativă.

Dimpotrivă, surprizele, oricât ar fi de mari, oricât i-ar lăsa fără cuvinte, totuşi îi îndeamnă spre acţiune sau spre o mişcare spectaculoasă a întregii lor existenţe. Este ca şi cum unui ceas care nu merge îi întorci cheiţa de la spate, îl remontezi, arcul se încordează şi începe să declanşeze tic-tac mecanismul de numărare a clipelor şi de măsurare a timpului. Cam aşa se întâmplă şi pentru cei născuţi în semnul Racului, vine destinul cândva-cumva ori prin cineva şi le întoarce o rotiţă necesară pentru ca întreaga lor existenţă să funcţioneze ori să fucţioneze altfel, ori să funcţioneze mai bine.

Se poate vorbi de un ajutor providenţial, de un moment esenţial, de o situaţie surpriză, zilele de 24 şi 25 sunt predilecte, dar, oricum, întreaga săptămână spre asta conduce, pentru că pe 20 martie intră Soarele în Casa a X-a, pe 22 este momentul de Lună nouă, aşa încât acolo se petrec foarte multe elemente. Beneficiază cei născuţi în semnul Racului de toate vârstele, tineri şi bătrâni, femei şi copii, sănătoşi sau bolnavi, fericiţi sau nefericiţi, mai săraci sau mai bogaţi. Nu contează. Dar un strop de notorietate, un strop de inedit îi transformă în nişte mici vedete, astfel încât fie în spaţiul restrâns al familiei şi cunoscuţilor se vorbeşte despre ei fie într-un spaţiu mai larg.

Notorietatea unora dintre Raci poate să atingă însă cote uluitoare dacă sunt cu rang, cu funcţie, cu demnitate, sunt actori, sunt persoane de bază, sunt persoane care se manifestă în ceea ce se cheamă media. Pot să fie oameni de televiziune, oameni de presă, de radio, de film sau exprimarea lor circulă cu predilecţie prin intermediul acestor mijloace. Minunată rămâne în continuare Casa a XI-a cu ajutor de la prieteni nesperat, cu depăşirea unor praguri de suferinţă, de încercare sau de acreditare a unei idei deloc gogonată sau nejustificată, de un mai bine.

De altfel întregul trigon regal pe semne de pământ vorbeşte despre o discuţie care nu este luată foarte în serios, dar care vine să aducă o serie de precizări necesare. Probabil că în următoarele zile întregul metabolism astral este de natură să dea acestei secvenţe incredibile întregul potenţial de necesar, de adecvat, de real şi, implicit, de credibil.

Săptămâna este, de asemenea, pentru aceşti nativi aducătoare de foarte multe idei bune, de foarte multă rezonanţă pentru foarte multe persoane care sunt sensibile, sunt dotate cu firi poetice sau artistice, sau pentru care latura estetică contează mult, de exemplu, mergând până la lucrurile cele mai insignifiante şi modeste ale existenţei, felul cum aranjează masa, felul cum pregătesc mâncarea, felul cum se îmbracă, felul cum pun florile în glastră, toate acestea reprezintă căutări în mic ale unei dorinţe de echilibru, de armonie, de frumos sau de concordanţă cu nişte principii superioare. Dar contextul astral de după 23 martie depăşeşte aceste premize şi îi pune pe aceşti nativi, mai ales pe 20 şi 21, într-un plasament care îi trimite spre o altă direcţie, spre credinţă religioasă, spre sublimarea unor idei şi trăiri sau spre corespondenţe pe care nu le-au mai trăit.

Poate aceasta este surpriza, poate aceasta este noutatea de care vorbeam la începutul acestei anticipări, poate aici funcţionează mecanismul care începe să joace în favoarea lor şi să le numere paşii, gândurile şi ideile spre o altă dimensiune, spre o altă activitate, spre o nouă iniţiativă, spre o altă calitate a vieţii. Probabil, însă, că în fiecare dintre aceste gesturi salvatoare, Dumnezeu, în indiferent ce formă a lui de expresie religioasă şi indiferent de confesiune, va avea un cuvânt de spus pentru că îşi va pune degetul asupra lor.


Leu

Cam anapoda cu banii, cam bine cu gloria. Aşa stau cei care s-au născut în semnul Leului. Mărire, înălţare, onor, putere, funcţie, speranţă, bucurie interioară, jubilaţie, manifestare exterioară a succesului, asumare de riscuri, pericole, confruntări, dezbateri, acuzaţii şi nu o dată trădări.

Acum, vorba cuiva care era obişnuit să reducă tot ceea ce era bun la o dimensiune acceptabilă, comestibilă din punctul de vedere al unui destin banal, şi zicea. "Păi, da. Ca să fi trădat trebuie să fi cineva, că nu oricine poate fi trădat. Dacă eşti un nimeni de ce te-ar trăda cineva şi ce ar putea să trădeze dacă nu reprezinţi nimic". Aşadar, probabil că au ei o valoare personală, au ei o forţă, au ei o miză şi o greutate specifică, un loc special în societate, drept care unii se obosesc să-i trădeze, tocmai pentru a le produce un prejudiciu de imagine sau de stabilitate.

Nu cred că vor reuşi, dar, totuşi, elementele care sunt şubrede în acest moment sunt cele legate de locul de muncă. Fie acolo nu vin banii, vin bani puţini, banii se blochează, se produc tot felul de disfuncţii la nivelul relaţiei muncă-bani-plată. Apoi sunt o serie de mici, n-aş spune sancţiuni, cât gesturi pe care ei nu prea au chef să le accepte şi nici să le înţeleagă.

Li se cere acordul să li se micşoreze salariul pentru o perioadă. Nu are nicio legătură cu legislaţia de la noi, acestea sunt cazuri particulare, individuale, se întâmplă în tto felul de locuri. Li se cere acordul să nu fie plătiţi o lună sau două, mai ales dacă e vorba de colaborări, în ideea că peste câteva luni o serie de relaţii financiare se vor ameliora şi atunci aceeia vor avea o altă disponibilitate.

Li se cam forţează mâna şi li se cere acordul mai mult de faţadă, în loc să li se ceară şi să li se adreseze scuze pentru că sunt folosiţi, exploataţi, manipulaţi şi nu sunt plătiţi. Nici nu prea au încotro, aşa încât, mai mârâind, mai scrâşnind, până la urmă sunt obligaţi să accepte situaţia şi să dea din umeri sperând într-un viitor mai bun. Aceasta la capitolul bani. Celelalte domenii, însă, de viaţă şi activitate sunt spectaculoase. Pot să aibă curaj şi iniţiativă, pot să se lanseze, dacă sunt tineri, în afaceri, în politică, în călătorie, în aventură, în experimente. Sunt avantajaţi toţi cei care vor să facă un salt în carieră, un salt în existenţă sau un salt în destin.

Nu un pas, spun salt, ceea ce înseamnă să se ardă etapele, să se urce pe o scară ierarhică foarte repede sau dintr-o dată, ascensiune fulminantă. De aici şi succesul, de aici şi ostilitatea, de aici şi invidia, de aici şi replicile unora care nu văd cu ochi bun această ascensiune. Vedeţi că avea dreptate prietenul meu care zicea că, dacă te trădează cineva înseamnă că eşti şi tu cineva. Că dacă ai fi un nimeni, de ce s-ar obosi ăla să te trădeze. Vedeţi, există o logică chiar şi la nivelul astrelor dacă este vorba de un transfer de atitudine negativă. Cei născuţi în semnul Leului pot să mai primească după 23 martie o serie de mesaje menite să-i liniştească, să-i bucure sau să-i mulţumească.


Fecioară

Pentru cei care s-au născut în zodia Fecioarei săptămâna viitoare vine cu un lanţ de avertismente. Să aibă grijă pe unde umblă, cum merg, pe unde calcă, cu cine înnopetază, ce fel de distracţii practică, la ce fel de activităţi se dedă. Sunt tot felul de semne de avertisment care vorbesc despre riscul unor accidente, riscul unor lovituri la cap, riscul unor căderi, fracturi, traumatisme sau al unor situaţii şi mai puţin plăcute, cum ar fi cele care te obligă să treci pe la spital ca să îţi pui un bandaj, să-ţi coasă o tăietură, să dezinfecteze o rană şi aşa mai departe.

Atenţie mărită între 23 martie, după-amiaza, până pe 25 martie, seara, dar, în ansamblu, întreaga săptămână se asociază cu pericol, şi de la drumuri, şi de la utilaje, şi de la elementul căldură. El poate să fie concretizat sub forma focului propriu-zis, risc de incendiu, arsură, dar şi de la alte elemente unde căldura intervine, cum ar fi aburul, imlpicit opărirea, sau cum ar fi accidentele provocate de curentul electric. De asemenea, este vorba şi de incidente neprevăzute în care pică în modul cel mai stupid.

Are românul o vorbă foarte clară şi, chiar dacă nu este ea delicată şi elegantă, este foarte potrivită cu ceea ce se poate întâmpla mai ales spre sfârşitul săptămânii viitoare, şi anume să cadă ca musca în lapte în tot felul de situaţii neprevăzute, acolo unde oamenii se iau la bătaie pe o terasă, la un restaurant, într-un bar, să intervină într-un conflict să despartă nişte străini care s-au încăierat şi să o ia ei pe cocoaşă, să se bage în treburile de familie a unor persoane violente şi apoi totul să se spargă în capul lor la propriu sau la figurat, să meargă asumându-şi riscuri dintre cele mai nechibzuite, singuri noaptea pe stradă, în locuri răufamate, la drum lung, cu mijloace de transport neverificate sau să plece la drum cu străini despre care nu ştie nimic şi apoi să aibă din partea lor cele mai neplăcute surprize. Este locul cel mai important şi cel mai greu al hărţii acestei săptămâni, cu consecinţe pentru următoarele patru săptămâni.

Mai bine zis, cu reminiscenţe astrale pentru următoarele zile, până când Soarele va ieşi din zodia Berbecului, dar el pe 20 martie abia intră. Aşadar, o lună de grijă, de prudenţă, de atenţie mărită. Ceea ce nu aţi făcut până acum, poate, este bine să începeţi să instauraţi acum ca atitudine faţă de viaţă, decizii, evenimente. Incidentele şi accidentele sunt nota comună a tuturor, indiferent de vârstă.

De pe 23 martie Mercur intră în casa negocierilor sau parteneriatului şi le permite acestor persoane să retracteze o serie de promisiuni, să revizuiască o serie de decizii, să revină asupra unor hotărâri, să renegocieze, să accepte să ia în discuţie criteriile pe care le pune pe tapet cineva, un partener de afaceeri, un şef, un membru de familie sau soţul ori soţia, dacă este vorba de relaţii matrimoniale. Nota generală este de cedare, de concesie, de atitudine înţeleaptă, de reflexivitate sau chiar de dorinţă de împăcare.

Deşi întreaga săptămână are un puternic val convulsiv alimentat de combinaţia între Marte şi Chiron, care îi transformă pe aceşti nativi în nişte fiinţe care nu o dată, absolut nejustificat, vădesc plăcerea de a face rău celor din jur, să facă observaţii critice, să ridice tonul, să exagereze într-un comentariu, să devină cinici şi sarcastici, ironici până peste măsură, să nu aibă delicateţe faţă de sensibilitate ori suferinţa cuiva, rănind mai ales consoarta sau partenerul de viaţă. Mai puţin se manifestă toate aceste ipostaze dacă este vorba de parteneri de afaceri sau de persoane străine legate contractual într-un anume fel.


Balanţa

Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor care v-aţi născut în zodia Balanţei, eu nu ştiu ce vă trece în aceste momente prin cap, dar sper că nu vă apucaţi să divorţaţi, după cum sper că nu vă apucaţi să vă căsătoriţi. Ambele variante sunt neindicate din punct de vedere astrologic săptămâna viitoare. Mai bine zis, sunteţi puşi pe şotii, pe prostii, prostioare prostuţe şi pe alte imprudenţe cu vocaţie de destin. Nu vă chinuiţi viaţa, nu vă strâmbaţi existenţa şi nu faceţi lucruri pe care nu le-aţi făcut niciodată, pe ideea "ei, şi, hai să văd ce o să fie. Ei, ce o să mi se întâmple? Să o văd şi până-asta!".

Atitudine de felul acesta, ca la gura sobei, nu e bună, nu e indicată şi ea este creatoare de dezordine biografică uriaşă. Surprize dintre cele mai speciale într-un plan conjugal, partenerial, matrimonial de orice fel, cum spuneam adineauri, cu angajamente sau cu rupturi, cu crize, cu certuri, cu convulsii. Iniţiativele care se iau şi pentru celălalt soţ sunt foarte prost plasate din punct de vedere astral. Cel mai bine este să gândiţi doar pentru dumneavoastră, nu şi pentru celălalt. Nu vă asumaţi două destine, chiar nu puteţi să le duceţi pe amândouă.

De altfel se şi vede ce va ieşi, se şi vede cum va continua cel care nu va ţine cont şi se va lăsa pradă unor impulsuri, unor furii de moment sau unor entuziasme. Cei care s-au cunoscut cu trei zile în urmă şi se iau de mână şi se duc la Starea Civilă, forţând cu telefoane şi intervenţii ofiţerul Stării Civile să-i cunune cât mai repede, rău fac. Cei pe care îi apucă furia că au găsit o cratiţă nespălată şi, uite, nevasta nu e bună de nimic şi mâine sună avocatul şi se duc la tribunal să dea divorţ, rău fac.

Astfel de impulsuri sunt subiective, absurde, sunt un soi de năbădăi, de năduşeli, de înfierbântări pe care ar trebui să le trateze cu o baie rece, cu medicamente, cu o plimbare în aer liber, cu o discuţie cu un om vesel şi înţelept sau cu izolare ori cu consumul nervilor într-o sală de sport. Este momentul conflictelor şi încăierărilor cu oameni cunoscuţi sau necunoscuţi. Şi când spun încăierare, spun în sensul acela cum se încaieră unii pe maidam sau la cârciumă, sau în alte locuri. Vine omul peste tine, îţi zice ceva şi tu în loc să îi întorci spatele delicat şi să faci pe mutul şi pe surdul, începi şi îi care pumni, picioare sau îi răspunzi la înjurături.

De obicei Balanţele nu sunt atât de conflictuale, dar îi apucă uneori un chef de replică aşa încât această Casă a parteneriatului care este fundamentală şi dominantă pentru ei devine acum prilej de tot felul de scandaluri, certuri, nemulţumiri şi ipostaze ori ipoteze de viaţă pe care nu le-au mai trăit. Nu o dată unii vor spune "aşa ceva nu mi s-a întâmplat, aşa ceva eu nu am mai făcut, nu mă mai recunoşteam pe mine, parcă nu mai eram eu însumi. Vai de mine şi de mine ce o fi fost în capul meu atunci". Decât să ajungeţi la astfel de văicăreli, evident, inutile, mai bine îl ascultaţi pe astrolog că poate ştie el ceva în plus sau vede ceva în plus faţă de dumneavoastră.

Beneficii, cadouri, atenţii, cumpărături inteligente, transferuri de obiecte sau plasamente ale unor elemente de valoare, cum ar fi un teren, o instalaţie, o construcţie, o clădire, în baza unei conjuncturi favorabile. O rudă nu mai poate să administreze nişte bani, nişte acţiuni, nu mai poate să urmărească cursul unei afaceri sau al unei activităţi de pe urma căreia ies bani.

Şi atunci se adresează cuiva născut în zodia Balanţei pe ideea că este mai pregătit, că are studii, că are experienţă, că este mai sănătos, că este mai tânăr şi, evident, ţineţi cont, este de încredere. Onoraţi încrederea care vi se acordă, onoraţi această şansă pe care destinul, prin intermediul cuiva, vi-l oferă ca pe un mare beneficiu. Ajutând vă veţi ajuta pe dumneavoastră, susţinând vă veţi susţine şi dumneavoastră un proiect şi de aici lucrurile vă sunt deschise prin nenumărate uşi pe care acum nu le întrezăriţi.

De altfel, multe lucruri ascunse sunt în capul dumneavoastră. Ele circulă monoton şi obsedant pe ideea unui mai bun plasament al forţei de muncă şi, probabil că, după 23 martie veţi răspunde unei chemări mai vechi, veţi solicita pe cineva să vă dea nişte date în pus cu privire la un loc de muncă, la un angajament, la o colaborare, la o participare în indiferent ce context, la o activitate lucrativă. Veţi încerca să găsiţi premizele unei posturi duble, să lucraţi în două locuri sau în trei, sau în patru, sau înmai multe. Sigur că, dacă lucraţi în mai mult de două locuri se cheamă risipire de forţă, de timp sau de energie, dar poate că sunt persoane în stare să rezolve mai multe ipostaze active şi profitabile economic deodată.


Scorpion

Poate că unii dintre nativii care s-au născut în zodia Scorpionului ar dori în această săptămână să afle şi alte lucruri despre potenţialul lor, despre ipostazele care îi aşteaptă, despre drumurile care ar putea să li se deschidă odată cu intrarea Soarelui în zodia Berbecului. Îi voi dezamăgi şi îi nemulţumi, asta este, n-am ce face. Din păcate, traseul astral pentru aceşti nativi seamănă cu ceea ce s-a întâmplat în următoarele săptămâni. Ba aş spune nu numai că se întăreşte, dar se îndreaptă spre un vârf, spre o culme, spre o încununare, spre un apogeu, cum vreţi să-i spuneţi, o întreagă conotaţie care ţine de suflet, de dragoste, de viaţă afectivă.

Unii poate ar dori să ştie alte lucruri, de bani, de afaceri. Vom încerca să descifrăm cât se poate de pe urma acestui traseu astral ceea ce le-ar fi predestinat celor născuţi în semnul Scorpionului. Dar, vă asigur de pe acum, informaţia este precară şi şubredă şi nu doresc să cad în exagerări trăgând mâţa de coadă doar ca să dau o brumă de informaţie care poate nici nu este foarte precisă sau foarte adecvată cu ceea ce văd eu pe această hartă a cerului.

Deocamdată pregnantă, vizibil şi fără niciun fel de putinţă de negare este această dominantă afectivă. Mai întâi vorbim de cei singuri care sunt implicaţi în poveşti afective. După 23 martie se pun premizele unei discutări, rediscutări şi renegocieri a participării afective a fiecăruia. Cel născut în Scorpion îl va chema pe cel cu care şi-a împărţit până nu demult zilele şi nopţile şi va spune "Tu ce dai în povestea asta? Păi eu dai bani, suflet, timp, răbdare, asistenţă socială, medicală, solidaritate. Tu ce dai?".

Va spune şi acela ce dă. Se vor tocmi ca la piaţă. Cel născut în Scorpion va zice "Păi, eu dau prea mult". Alţii, nu contează care vor spune că şi ei participă. Această tocmeală va ţine vreo zece zile. Ia are un aspect uşor comic, uneori cam negustoresc, dar are un fundament. Vorbeşte despre nemulţumirea şi lezarea unui Scorpion sau despre exasperarea aceluia, mai ales dacă este vorba de Scorpioni care s-au dăruit, s-au sacrificat, care au susţinut din toate punctele de vedere, nu doar dintr-unul singur, pe cineva.

Într-un astfel de context două zile sunt esenţiale: 20 şi 21 martie, când Luna, factor puternic de activare al sentimentelor, al dorinţelor, al geloziei, al sexualităţii, al senzualităţii, străbate această Casă a V-a şi face ravagii. Mai întâi intră în conflict cu Marte, care el însuşi e acolo, vai de capul lui, în Casa a XI-a retrograd şi nu îi ajută cu nimic, nu îi face mai fericiţi. Ba, dimpotrivă, alterează şi stropul de prietenie şi solidaritate umane care mai menţinea o flacără ce pâlpâia, când se aprindea, când se stingea, ca feştila când e pe terminate într-o poveste de amor.

Prin urmare, dacă aţi ajuns aici, dacă cumva, din formularea mea cu iz beletristic, ceva vi se pare că seamănă cu viaţa dumneavoastră sau cu o clipă dintr-o dimineaţă ori o noapte, trăgeţi-vă un pas sau doi din acest context astral şi încercaţi să fiţi propriul dumneavoastră spectator. Nu mai fiţi regizorul vieţii celorlalţi, că nu le veţi conduce şi regiza viaţa la nesfârşit, chiar dacă aţi făcut-o bine, chiar dacă aţi făcut-o în beneficiul lor, în avantajul lor.

Iată, nu vă sunt recunoscători, iată, nu vă sunt fideli, iată, nu vă sunt alături, iată, nu mai vor să stea lângă dumneavoastră. Vor libertate, vor independenţă, vor să plece razna, vor să nu vă mai vadă. Încercaţi să vă detaşaţi şi să vă echilibraţi în funcţie de priorităţi personale, de premize ale unei biografii pe care aţi cam neglijat-o. Scorpionii s-au neglijat pe ei datorită acestei copleşitoare dorinţe de a face bine, de a fi prezent sau prezent în cuplu, de a oferi tot, radicali, totalitarişti cum sunt, fără să ţină de-o parte câte ceva pentru ei, se dăruiesc până când constată că au rămas fără nimic. Atunci criza îi obligă să facă gesturi dintre cele mai păguboase uneori pentru ei sau dureroase.

Să nu ajungem aici, să nu facem dramă, să încercăm să trecem de la stadiul de piesă de teatru a Secolului XX, aceea dură, încleştare de instincte, şi să traversăm repede şi etape pieselor de teatru romantice, cu larimi, cu batiste, cu scrisori. Să trecem la nişte premize mai sănătoase, şi anume la o poezie lirică şi duioasă. Adică ce, o romanţă nu ar fi bună? Ar fi bună. Cântaţi într-o seară de unul singur, puneţi-vă muzică, dacă sunteţi singură, cufundaţi-vă în ceea ce este frumos, calm, bun şi peren.

În faţa suferinţei arta este cel mai bun mediacament. Altul la farmacie nu găsiţi. Arta, muzica, literatura, filmul nu trădează. Nu trădează niciodată pentru că sunt valori care nu pier şi nu se alterează. Doi, sunt la îndemâna dumneavoastră tot timpul. Nu căutaţi să vă alinaţi suferinţa în vecinătăţi dubioase şi prietenii de circumstanţă. Căutaţi valorile adevărate acolo unde sunt ele. Aceasta este prima premiză a săptămânii viitoare.


Săgetător

Pentru cei care s-au născut în zodia Săgetătorului importantă începe să devină Casa a V-a, fie copii, fie relaţie între părinţi şi copii, fie poveşti de dragoste, speculaţii, beneficii de pe urma jocului tare la bursă sau al riscurilor asumate atunci când este vorba de a da banii de-azvârlita.

Pentru unii dintre aceşti nativi sunt posibile câştiguri, lovituri dintre cele mai spectaculoase. Nu o luaţi de bună şi nu începeţi să facţi artificii şi sacrificii. Nu vindeţi paltonul ca să deveniţi milionari la loto, nu vă vindeţi căciula din cap pe ideea că acum s-a făcut cald şi nu aveţi nevoie de ea ca să luaţi cine ştie ce aiureală care ziceţi sau zicese v-ar putea transforma într-o fiinţă bogată şi fericită. Nu, nu, nu. Norocul, când vine, are nişet calcule foarte precise cu respectivul om şi, mai precis, chiar dacă îi dă bani, nu-i dă bine, îi dă o încercare, şi încercarea s-ar putea să se sfârşească rău, aşa încât e mai bine ca de multe ori să nu vă doriţi nici prea mulţi bani, ni prea multă avere.

Încercaţi să transformaţi această săptămână care vine şi următoarele prin consecinţă într-o pândă plăcută, agreabilă, încărcată de un spirit detaşat, glumeţ, jucăuş faţă de destin. Să vedem ce rezervă destinul, cum zic unii, viitorul, să vedem ce mi se întâmplă. Nu se întâmplă, cu atât mai bine. Prin urmare, nu vă lansaţi în speculaţii, deşi surprizele sunt interesante, deşi ipotezele sunt până la un punct decente, dar vă pot transforma nu o dată, dumneavoastră fiind structural nişte aventurieri, în nişte persoane dornice să trăiască palpitant, să le crească adrenalina, să li se mărească tensiunea, să le zvâcnească tâmplele pentru că venele pulsează puternic sângele spre creier.

Eu zic că este un efort inutil, mai ales că ceea ce se prevede în această săptămână, şi cu Luna nouă, toate pe semnul Berbecului, vorbesc despre un loc anatomic, capul, foarte încercat, chiar prea încercat, prea solicitat. Eu aş zice să aveţi milă de capul dumneavoastră, de mintea dumneavoastră, de somn şi odihnă, de sănătate per ansamblu. Cât priveşte bărbaţii, aici nu mai insist, pentru că, cu mici excepţii, cei care nu ştiu din ce motive sunt foarte fideli, cei care nu ştiu din ce motive nu au succes la femei, dar, în rest, aproape toţi, sunt puşi pe aventuri, pe cuceriri, pe noutate, pe verificarea calităţilor masculine, pe un soi de competiţie cu sine însuşi, să vadă mai este ca la tinereţe, mai funcţionează ca la maturitate, sau tot felul de curiozităţi şi ipoteze de lucru într-un plan afectiv care sunt rodul lecturilor sau poveştilor sau mărturisirilor pe care nişte prieteni le-au făcut.

La un moment dat au fost umiliţi de aceeia, s-au simţit prost şi şi-au zis "eu sunt atât de mic, de mărunt. Ia uite, ăştia sunt nişte eroi, sunt extraordinari". Această tendinţă de a face pe interesantul, ca să nu zic altfel, de a creea situaţii care să îl aducă pe el în prim-plan şi să impresioneze, şi să rupă gura târgului, sunt de natură să-l transforme într-un erou, dar nu să-i dea şi foarte multă satisfacţie.

Succesul este pe termen scurt şi dacă vine nu ţine mult. Şi după ce pleacă le lasă şi un gust amar. Depinde ce vor. Tentaţia, însă, pentru bărbaţi este irezistibilă. Doamnelor, nu vă supraţi dacă, totuşi, cel cu care trăiţi de un timp şi întâmplător s-a născut în zodia Săgetătorului nu mai vine ca altădată în fiecare zi cu pâinea în plasă. Probabil că are alte preocupări. Poate că nu face lucruri rele, dar dacă uită să aducă pâinea acasă să ştiţi că a intrat pe context astral.

Fiţi delicate şi făceţi-vă că nu vedeţi, nu auziţi şi nu aţi înţeles nimic. O să-i treacă. Bună este Casa a VI-a care le poate aduce surprize de toate felurile. Numiri, avansări, laudă, responsabilitate sau mai e ceva. Reuşesc să depăşească un pericol la locul de muncă. Sunt oameni care sunt angrenaţi în activităţi cu grad de risc, cu tentaţii, cuprovocări, cu înscenări, în ultima clipă au intuiţie sau sunt protejaţi, sau sunt avertizaţi ori flerul le spune că trebuie să se extragă dintr-o poveste, dintr-o afacere, dintr-o manevră care nu-i conduce spre succes şi care îi pune în ipostaze dintre cele mai complicate, secvenţial.


Capricorn

Pentru Capricorni, teoretic, ar trebui să vină multe satisfacţii şi bucurii ori împliniri de la copii sau prin copii. Femeile să conceapă un copil sau să-l nască. Părinţii născuţi în semnul Capricornului să se bucure de succesele copiilor, de evoluţia lor sau de nişte manifestări speciale ale acestora. Ei să dea lovitura, să câştige concursuri, să declanşeze un val întreg de interes. Să spunem, s-a dovedit că au talent la pian sau la vioară, sau un talent deosebit sportiv ori la matematică. Sunt luaţi în calcul de o serie de pedagogi, sunt pregătiţi şi lansaţi spre marile concursuri, spre întreceri.

Aceştia aduc acasă diplome, succes, premii, laude, ceea ce pentru părinţi este un lucru cu totul deosebit, dar şi surprinzător. Descoperă laturi noi, neştiute în zestrea copiilor lor. Pentru alte persoane contextul este foarte bun dacă desfăşoară activităţi artistice. Aici nu spun un lucru nou, nu este o informaţie inedită, ea există, s-a conturat de nişte săptămâni şi, încetul cu încetul, ea s-a stabilizat şi a devenit determinantă.

Acum este specială prin combinaţia celor doi benefici. Aduce un uriaş potenţial de creaţie, rezistenţă în faţa unor procese laborioase de muncă şi finisare. Dar forţa şi vigoarea, imaginaţia creativă, lansarea la apă este ceea ce reprezintă pentru cei ce lucrează în domeniul artelor plastice, arhitecturii, design-ului, modei, tuturor domeniilor încărcate de estetism, imaginaţie şi fantezie, o forţă de expresie nemaiîntâlnită.

Este cel mai bun moment al acestui şi, de altfel, de foarte mulţi ani o astfel de combinaţie nu au mai avut-o este bine să facă din această etapă perioada lor de graţie, de maximă concentrare pe nişte preocupări care pot să îi ducă departe, foarte departe. Acum nu proiectul sau nu ambiţia socială este cea care trebuie să le stea în cale, care să îi obsedeze, ci realizarea în domeniul pentru care au muncit. Luna nouă începe să le activeze Casa a IV-a, ca şi combinaţia între Soare şi Uranus, ca şi aglomerarea de planete pe semnul Berbecului. De aceea, se poate spune că pentru aceste persoane familia reprezintă un factor uneori de progres, alteori de surpriză.

Surprizele pot să-i pună în situaţii complicate, ambarasante, sunt obligaţi să ia decizii scurte, rapide, uneori încărcate de nemulţumire, împotriva voinţei lor. Trebuie să se adapteze la stres, la urgenţe şi la factorul prioritate ori de câte ori este vorba mai ales de părinţi sau de rudele foarte apropiate. Mai sunt premize pentru o serie de surprize, cum ar fi mutarea dintr-un loc într-altul, fie cu spaţiul de muncă, fie cu spaţiul de viaţă, fie cu o locaţie în care încep o activitate, o viaţă nouă.

Cineva îşi ia un atelier, îşi închiriază o garsonieră, îşi ia o casă la munte sau într-o staţiune, face o serie de gesturi care îl scot din peisajul obositor, monoton sau blocant, în care nu puteau citi, nu puteau lucra, nu puteau desfăşura nicio activitate. Acolo este posibil acest lucru. Deci este o compensare sau o alternativă, sau o ţâşnire într-un alt tip de viaţă şi vecinătate care le oferă siguranţa şi protecţia ca să muncească şi să facă efortul necesar pe care şi-l doresc pentru a progresa, pentru a învăţa, pentru a susţine un examen într-un viitor apropiat.

De altfel, elementele pedagogice sunt la ele acasă. 20 şi 21 martie sunt două zile în care gândul lor se îndreaptă spre ideea de a citi, de a învăţa, de a se informa, chiar dacă nu mai dau un examen neapărat, chiar dacă nu sunt la vârsta şcolarităţii. După 23 martie multe discuţii se repun pe tapet pe principiul "iar mă întorc şi zic. Dar dacă?".

Ei, această tribulaţie, această oscilaţie între o atitudine anterioare şi o răzgândire prezumctivă, între o reevaloare a situaţiei, într-o conturare cu fiecare zi a unei noi realităţi de care cu foarte multă sensibilitate şi abilitate ţin seama, îi transformă în nişte persoane care pot să deschidă dialogul, pot să revină asupra unui subiect, pot să îşi nuanţeze decizia, pot să accepte punctul de vedere al celuilalt, pot să cadă la pace, pot să se hotărască, pot să renunţe la indiferenţă, la absenteism sau la nonimplicare. De aceea ei devin nişte persoane active şi cooperante.


Vărsător

Pentru cei care s-au născut în semnul Vărsătorului săptămâna viitoare aduce foarte multe posibilităţi de a pleca, de a se întoarce, de a reveni, de a face tot felul de piruete sau de modificări ale unui traseu. Mai bine zis o agitaţie, un du-te-vino.

Drumuri multe şi mărunte, drumuri scurte de câteva ore, mai multe drumuri spre aceeaşi ţintă, spre aceeaşi locaţie cu acelaşi scop, cu aceeaşi intenţie. Se revine, se reface, se completează un demers, un dialog la capătul unui drum.

Luna nouă, însă, din ziua de 22 martie aduce şi alte elemente, cum ar fi posibilitatea de a rosti lucruri pe care nu le-au mai spus niciodată, de a ajunge la convingeri pe care nu le-au mai trăit, pe care nu le-au mai cunoscut, de a formula hotărâri cu impact major pentru viaţa lor, pentru destinul lor, pentru viitorul lor, unele atât de bruşet, atât de intempestive, încât îi iau pe ei înşişi prin surprindere.

Mai bine zis, ca să mă înţelegeţi, se trezesc vorbind. Deschid gura şi spun, comunică celor din preajmă, o hotărâre pe care cu câteva secunde nici nu o aveau formulată clar, cristalizată în mentalul lor. Sunt şi ei luaţi prin surprindere cum de atât de repede au trecut dintr-o ipostază într-alta, cum s-au hotărât sau cât de scurt a fost acest proces în care multe elemente au dispărut şi alte elemente au apărut ca fiind motivante şi esenţiale.

Se vor hotărî, cert, pe 24 şi 25 martie, să facă de acum încolo doar un anume lucru, să nu mai facă niciodată în viaţa lor cutare lucru. Când rostesc, şi poate că într-un anume fel am şi accentuat prin intonaţie această predispoziţie, am vrut de fapt să scot în evidenţă caracterul drastic, brutal, dramatic, tăios, categoric, intempestiv şi irepresibil.

Nu-i mai poate nimeni hotărî, nu-i mai poate nimeni întoarce din loc, nu-i mai poate nimeni convinge, nu-i mai poate nimeni trage de mânecă, să zică "hai întoarce-te, hai să mai vezi, hai stai nu te grăbi, hai să ne mai uităm o dată, hai să mai privim, hai să mai cercetăm". Nu. Astfel de lucruri dispar din perspectiva lor. Sunt atât de hotărâţi, sunt atât de determinaţi încât nimeni şi nimic nu-i mai schimbă. Cu siguranţă sunt elementele surpriză care trebuiau să se instaureze odată cu intrarea planeteu Uranus, guvernatorul lor, în această Casă a III-a, a comunicărilor directe, interpersonale.

Pentru cei tineri se poate pune problema unei schimbări bruşte de stil de viaţă sau de opţiune fundamentală, ce meserie fac, ce şcoală urmează, ce stil de viaţă îşi doresc să adopte. Pentru cei maturi, mai ales în preajma vârstei de 41-42 de ani, sunt comunicările simple şi clare, radicale, aşa cum spuneam adineauri, cu privire la o decizie. Mulţi dintre ei au hotărât să plece din ţară, alţii au hotărât să se ducă în pustiu.

Unul vrea să se ducă la cine ştie ce facultate, altul nu mai vrea să înveţe niciodată nimic, crede că le ştie pe toate, în schimb vrea să intre în afaceri sau să plece în legiunea străină. Deciziile sunt cam stranii, sunt cu o tentă luptătoare, combativă, masculină, agresivă, şi felul de a vorbi, şi atitudinea, şi decizia, şi întreaga conotaţie. Universul celor născuţi în semnul Vărsătorului seamănă cu aceea a unui general din armata romană care nu se complică cu lucruri delicate, care nu se complică cu subtilităţi filosofice şi care nu ştie decât să spună un singur lucru: la arme!


Peşti

Asemeni celorlalte trei semne mutabile, Gemeni, Fecioară şi Săgetător, şi cei născuţi în zodia Peştilor au parte de situaţii care privesc gesturi de importanţă, gesturi de rezonanţă pentru existenţa lor ulterioară. E o oarecare încleştare, sunt şi ei vecini cu acest pătrat mistic de care vorbeam în cazul Gemenilor.

Sunt şi ei vizaţi de o serie de situaţii care îi pun în postura de a anliza foarte hotărât, foarte lucid, foarte aplicat contracte, alianţe, asocieri, parteneriate, cooperări, asocieri sau chiar căsătorii ori divorţuri. Nimic nu rămâne străin de ceea ce se cheamă celălalt, această alteritate, nu alterare. Alteritate este pentru cei născuţi în semnul Peşti o povară, o corvoadă, dar şi un lucru necesar. El se pune cu necesitate în prim-planul vieţii lor săptămâna viitoare pe 20 şi 12 martie. Se asociază cu un ansamblu de trăiri care nu sunt clocotitoare, dar nici nu-l fac foarte fericit.

Aş spune, mai mult îl obosesc pe un nativ din Peşti, îl solicită, el se implică destul de mult şi într-un fel foarte straniu ia decizii cu inima în această perioadă mai inspirate şi mai adecvate sensului vieţii, decât le-ar face pe calea raţiunii, a conştiinţei lucide sau al gândirii matematice.

De aceea este bine să se lase mânaţi de instinct, de vocea interioară, sunt foarte multe elemente care îi ţin departe de rău, de riscuri sau de derapaje. Sunt păziţi, sunt îndrumaţi, iar începând cu 23 martie Mercur revine în zodia Peştilor şi le dă posibilitatea, dacă nu au luat până atunci o hotărâre, să o ia abia atunci. Probabil că cei mai mulţi dintre Peşti nu vor face nimic până pe 23 martie.

Ulterior, 24, 25 şi celelalte zile, de la sfârşitul lunii martie şi începutul lui aprilie, vor reprezenta un teren foarte bun pentru ca ei să gândească detaşat, să gândească nuanţat, să gândească proporţional cu adevărul, importanţa şi gravitatea evenimentelor, să racordeze planul personal cu un plan superior şi cu un plan social.

Pot să facă disocierile necesare şi să facă un dans elegant, aşa cam cum sunt patinatorii, cu graţie şi sugerând o lipsă de efort incredibilă. Le va fi, de aceea, foarte uşor să renunţe la o serie de activităţi sau persoane, le va fi foarte uşor să accepte o serie de angajamente sau contracte, sau implicări. Totul va fi făcut firesc ca şi cum aşa trebuia să se întâmple şi nimic din greul, efortul şi mecanismul de tocare al acestor realităţi şi al acestor implicări ale lor într-o realitate complexă să nu se vadă în afară. Vor lăsa în aparenţă senzaţia de persoane chiar uşor detaşate, senine, cărora, iată, totul le merge din plin sau ce uşor şi repede s-a realizat pentru acela cutare lucru.


Citiţi mai mult pe
evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
286

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
342

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
800

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...