Horoscop URANIA, săptămâna 17-23 iulie. Ce spun astrele?

Horoscop URANIA, săptămâna 17-23 iulie. Ce spun astrele?
BERBEC

Luna va străbate segmentul lor natal, adică Berbecul, şi îi va transforma în nişte fiinţe neliniştite, agitate, uneori speriate sau lesne de băgat în criză. Orice veste îi destabilizează, orice cuvânt îi alarmează şi nu reuşesc să găsească o cale nici de a se echilibra, nici de a dormi şi nici măcar de a se rupe de un context al prezentului care îi transformă în nişte persoane care mai mult pierd timpul.

Este o agitaţie sterilă, nimic din ceea ce fac nu este constructiv, nici în ideea liniştirii, nici în ideea iniţiativei şi nici în ideea restructurării totale a vieţii personale sau a unor segmente din existenţa şi activitatea lor cotidiană care nu merg bine. Din fericire, relaţia Lună neagră-Saturn începe să se destrame şi ceea ce a fost încleştarea dramatică începe să fie resimţit cu fiecare zi tot mai atenuat. Încă nu au trecut cu totul ecourile acestei ipostaze, dar în săptămânile următoare se va trăi mult mai uşor de pe urma risipirii acestei combinaţii nefaste care a funcţionat săptămânile trecute între Saturn şi Lună neagră în Berbec. Începând cu ziua de 23 iulie nativii din semnul Berbecului pot să o ducă oarecum mai bine.

Este momentul replierii, al diplomaţiei, poate chiar al ambiguităţii, este un moment în care chiar dacă impulsurile astrale sunt de natură să îi învigoreze, atitudinea lor trebuie să fie, am spune, la polul opus acestui tip de tranzit. Nimic din ceea ce se petrece acum, în jurul unui nativ din Berbec, nu este de natură să îi fie favorabil. Lucrurile sunt complicate, sunt disociate, sunt reversibile şi o serie de elemente care până acum au fost clare se pot complica, se pot întuneca, se pot înceţoşa în aşa fel încât, dacă nu este foarte atent, un nativ din Berbec poate să greşească în necunoştinţă de cauză sau din superficialitate. Este momentul analizei atente, al debarasării de un stil vechi de viaţă, al unui stil vechi de dialog sau al unui stil anterior care poate a funcţionat cu succes de a reacţiona în faţa unor provocări.

Cineva vrea să pună mâna pe ei cu orice chip şi le întinde tot felul de capcane sau se poartă într-un fel atât de special încât ei nu mai sesizează unde este riscul şi pericolul. Se lasă entuziasmaţi, se lasă linguşiţi, sunt flataţi, sunt încântaţi şi au impresia că dacă o persoană le dă atenţie ei sunt cu adevărat extraordinari. Probabil că nu înţeleg mecanismul care din punct de vedere astrologic este foarte bine. Undeva se pregăteşte ceva şi s-ar putea să fie nu neapărat o compromitere, cât o cădere în păcat nedreaptă, inutilă şi costisitoare de-a lungul timpului, probleme parteneriale, procesuale sau legate de rivalităţi, duşmănii şi competiţii.

Zilele de 21 şi 22 iulie sunt în felul acesta dintre cele mai stranii. Se pot isca discuţii acute, se pot formula acuzaţii tăioase, se pot aduce injurii, insulte, ba chiar tot felul de tentative de provocare a unui nativ, în aşa fel încât acesta să şi-o facă cu mâna lui, să cadă în capcană, să spună ce nu trebuie, să se poarte cum nu trebuie şi să creeze pretextele sau premizele eunui demers public de articulare, care nu este deloc indicat.


Taur

Pentru cei care s-au născut în zodia Taurului săptămâna viitoare este interesantă la capitolul relaţii cu prietenii, schimb de idei, sfat, atenţionare sau solidaritate. Zilele de 18, 19 şi 20 iulie sunt agreabile, sunt bune, sunt plăcute, sunt aducătoare de noroc, de şansă.

O serie de asperităţi interioară se pot atenua pe fondul unei conversaţii sau al unei consfătuiri. Poate fi vorba şi de o anume mână de ajutor pe care cineva o dă din perspectiva unei funcţii, a unei demnităţi sau a unei atribuţii pe care o are undeva într-o ipostază publică, în aşa fel încât beneficiarul, nativul din Taur, este cel care se poate considera răsfăţat de soartă. 21 şi 22 iulie sunt însă zile cu un grad mare de risc.

Este bine să tacă şi este bine să nu se ducă la tot felul de întruniri, chermeze şi tot felul de paranghelii pentru că toate acestea reprezintă elemente care se asociază cu un risc, dacă nu cumva chiar cu o capcană din înainte pregătită şi întinsă pentru un nativ din zodia Taurului.

Cel mai înţelept este să nu fie de faţă când nişte persoane se ceartă, ca să nu facă figură de martor sau ca să nu se mai poată substitui posturii de martor. Este bine să nu fie în locuri în care se bea mult sau vin oameni de toată mâna fără să fie cunoscuţi, care-şpi dau în petic şi care-l provoacă pur şi simplu pe un nativ din zodia Taurului. Oricât de plăcută ar fi o petrecere, o nuntă, o aniversare, o excursie, este bine să se ţină departe de toate aceste invitaţii, pentru că ele au un conţinut ridicat de toxicitate şi periculozitate. Apoi, ziua de 23 iulie este una agreabilă, plăcută, în care aceşti nativi pot să aibă şansa de a se linişti, de a se odihni, de a se împăca cu sine, de a se ocupa de corpul lor, preocupări cosmetice, estetice, medicale, igienice.

Apoi este un moment de noroc. Pentru unele persoane, mai ales pentru femei, seara zilei de 23 iulie s-ar putea să fie memorabilă, prin tot felul de situaţii care vin spre ei favorabile. S-ar putea să fie o singură ipostază, s-ar putea să fie mai multe, aşa încât să se mire de conţinutul benefic al acestei zile. Preocupările pentru săptămâna viitoare sunt în linii mari cele cu care s-au confruntat şi în săptămâna care tocmai se încheie.

Totuşi, la începutul zilei de 23 iulie Soarele intră în zodia Leului şi începe să le ocupe sau să le cheme la o activitate mai intensă Casa a IV-a, preocupări domestice, gospodăreşti, imobiliare, patrimoniale, cu o anume dinamică specială, cu o implicare directă şi cu o anume vanitate. Pentru unele persoane se poate vorbi de entuziasmul în faţa unui proiect imobiliar, casnic sau domestic, pe alţii îi apucă mândria şi orgoliul să dovedească cine sunt, ce sunt, câţi bani au, de ce sunt în stare, ce pregătire au, ce gust, ca să rupă gura târgului. Şi fac tot felul de amenajări şi cumpărături pentru ca prin casă să dea o imagine, un semnal despre statutul social, profesional, moral sau cultural pe care îl deţin. Până aici nu este nimic rău. Atenţie totuşi la cheltuieli, la problemele băneşti, la taxele uneori foarte mari şi la chestiunile esenţiale, vitale, legate de patrimoniul financiar.


Gemeni

Pentru cei născuţi în semnul Gemenilor săptămâna viitoare ne apare ca fiind inegală. Mai întâi complicată şi stresantă, nemulţumitoare sau dezamăgitoare, între 18 şi 20 iulie. Apoi, între 21 şi 23 iulie, se poate vorbi de o altă dinamică, şi anume confruntări de opinie, de interes sau de ideal, de crez, de convingere, de metodă cu o serie de persoane, fie într-o relaţie unilaterală, fie cu grupuri care intervin în viaţa unui nativ din zodia Gemenilor cam sonor şi cam agresiv. Fie unii dintre aceştia se constituie ca un grup de presiune şi îl cheamă la raport pe nativul din semnul Gemenilor, îl întreabă, îl chestionează, îl atenţionează şi aşa mai departe.

Alteori, nativul însuşi se simte obligat să se delimiteze de o serie de practici, intenţii, rostiri, afirmaţii sau metode care nu i se par deloc ortodoxe, cu care nu este de acord, la care nu consimte şi pentru care este gata să se detaşeze sau să se rupă în totalitate de respectivul grup, chiar dacă de unii dintre membrii acelui grup el este legat prin ani de prietenie, colaborare sau chiar printr-o datorie morală.

Nu va pregeta să spună lucrurilor pe nume. De aici riscul unor disocieri, unui stres social, al unor discrepanţe sau chiar al unor conflicte. Perioada cuprinsă între 21 şi dimineaţa zilei de 23 iulie mai poate să aducă tot felul de asperităţi, crispări, detaşări sau evertismente destul de serioase şi într-un plan sentimental, restricţionări şi limitări ale avântului şi senzualităţii. Multe vor, puţine pot sau în faţa multor provocări şi realităţi ei rămân temători şi nu o dată nu recurg la celebra la ambiguitate sau dualitate care este specifică zodiei, chiar ca formă de atac sau apărare, ci, dimpotrivă, recurg la un soi de radicalism pe care nu l-au mai practicat demult.

A doua parte a zilei de 23 iulie se asociază însă cu calm, cu bucurie, cu împăcare, cu detaşare, cu rezonabilitate, cu implicare în problemele personale, cu anume voluptate a intimităţii. Săptămâna le aduce destul de multe probleme financiare, dar nu aş spune că denumindu-le probleme ele sunt necazuri. Sunt chestiuni curente, mărunte, care vor fi puse în ordine repede, profitabil şi bine. Mulţi dintre cei care susţin examene s-ar putea să fie în formă în această perioadă, mai ales dacă e vorba de verificări care conţin probe orale sau vocale, de exemplu actorie sau calităţi muzicale, mai ales cele interpretative. O serie de tineri s-ar putea însă să facă puţin pe interesanţii, pe vedetele şi să încerce să impresioneze un juriu sau o comisie exagerând şi neştiind unde să se oprească. Această lipsă de măsură este bine să fie luată în calcul de către ei înşişi, dar şi de către părinţi, care îi pot atenţiona, corija, sfătui sau chiar veghea, pentru ca să nu pericliteze un eveniment de tipul admitere, concurs, jurizare.


Rac

Cei născuţi în semnul Racului continuă să aibă pe micul benefic în semnul lor natal. De aceea au destul de multă protecţie sau o uriaşă capacitate de a se reface, de a se odihni, de a se recupera după un efort, după o boală, după un examen, după o încercare cu o anume vocaţie socială şi cu impact afectiv.

Au trecut prin procese, pri conflicte, prin examene şi acum ei sunt în stare să refacă echilibrul interior, dar şi echilibrul exterior fără prea multe eforturi. Repede şi uşor revin în forma în care au fost altădată. Pentru unii, nu pentru toţi nativii, se poate pune problema unei obligaţii băneşti. Ar trebui să facă faţă unei disponibilităţi financiare pe care s-ar putea să nu o aibă. Să fie dorinţa foarte mare de a face bine, dar să fie putinţa bănească foarte mică.

Într-o astfel de situaţie, dorinţa fiind atât de mare sau obligaţia morală atât de imperioasă, încât ei să se vadă nevoiţi să se împrumute, să facă tot felul de artificii sau sacrificii, de exemplu să vândă un obiect important, pentru ca acea sumă obţinută să fie la rândul ei dăruită. Pe principiul, dar din dar se face rai. Trebuie să facă faţă, din punct de vedere bănesc, unui gest, unei datorii, unei chemări, unei solicitări, cum spuneam adineauri, unei obligaţii morale, care este de neevitat. Trebuie să ajute pe cineva, să spunem, să-şi rezolve o problemă de sănătate, o problemă de viaţă, o datorie sau să intre în normalitate.

Acest gest de solidaritate, această ipostază, jumătate filantropică, jumătate generoasă, este împărtăşită de ei cu toată inima. Nu sunt supăraţi că trebuie să dea bani, nu prea sunt însă, aşa cum ziceam adineauri, în formă atât de bună financiară încât să rezolve simplu şi repede. Aici lucrurile sunt mai complicate. Apoi, între 18, 19 şi 20 iulie, aceşti nativi, având un tranzit interesant şi bun, cu Lună în Peşti peste Neptun şi Chiron, pot să aibă parte de o serie de secvenţe care să-i ungă la suflet, să-i mulţumească din punct de vedere afectiv, să se liniştească, să fie împăcaţi.

Sunt posibile foarte multe lucruri care au o anume rezonanţă creştină, religioasă, mistică, poate să fie vorba de o anume intensificare a vocaţiei creştine, să îi cheme un resort interior de mai multe ori decât în alte dăţi la biserică, să facă o mică pasiune pentru rugăciune, pentru ritualuri, pentru obiceiurile creştine, pentru îndatoririle faţă de părinţi sau rude ori faţă de cele sfinte şi sacre. Sunt preocupaţi de o mobilare interioară şi o mobilare spirituală.

Citesc, se roagă, discută cu un preot sau se gândesc în forul lor interior într-un chip remarcabil, detaşat de materialitate, de preocupări pecuniare, de ambiţii sociale şi de vanităţi personale, uneori gratuite sau exagerate. Îşi găsesc o adevărată împăcare, îşi găsesc calm, echilibru şi chiar au o senzaţie de trăire exacerbată. Găsesc o plăcere, un deliciu, o satisfacţie în astfel de lecturi de reculegere sau de implicare în cele sfinte, în cele sacre, în cele creştine sau în cele care ţin de religia fiecăruia, chiar dacă nu este vorba de o confesiune catolică sau ortodoxă.

Zilele de 21 şi 22 iulie le dau acestor nativi tot felul de motive de supărare, de revoltă sau chiar de îngrijorare. Unii pot să fie atacaţi pe imagine publică, alţii pot să fie atacaţi pe funcţie, rang şi demnitate, alţii pot să fie contestaţi de către subalterni sau de către egalii lor într-o anume ierarhie, într-o distribuţie a rolurilor sociale, ceea ce se întâmplă săptămâna viitoare nu este în avantajul şi în beneficiul nativilor din Rac. Nu-şi pierd funcţia, nu-şi pierd rangul, dar există un context întreg atât de complicat, atât de absurd, atât de straniu şi atât de intempestiv încât vor fi mereu nemulţumiţi.

Partea bună este că vor veghea în permanenţă asupra condiţiilor în care se desfăşoară munca lor, viaţa, activitatea, preocupările şi îndatoririle, tocmai pentru a contracara o serie de acuzaţii, tocmai pentru a nu fi prinşi pe picior greşit, dar asta, la un moment dat, îi osteneşte. Bună este ziua de 23 iulie când pot să aibă parte de o întâlnire memorabilă cu un prieten, o discuţie de excepţie, un schimb de informaţii, să primească asigurarea unui ajutor, să se stabilizeze, să intre într-o anume normalitate cu privire la un stres personal. Pot să primească unul sau mai multe ajutoare, pot să pună în ordine ceva care a fost răscolit şi tulburat din punct de vedere social, nu neapărat patrimonial. Pentru aceşti nativi ziua de 23 şi, ulterior, de 24 iulie, este excelentă.

Cât priveşte Casa duşmanilor şi a celor care şuşotesc, aceştia încă îşi fac de cap, încă tulbură apele, de aceea este bine să nu se bage în tot felul de discuţii care nu au niciun fel de logică, care nu sunt obligatorii sau care au un miros urât de provocare, de instigare şi de înscenare. Este bine să se ţină de-o parte de oamenii care vorbesc prea mult, care fac mărturisiri prea lesne, care îi trag de limbă, care îi provoacă. Acestea sunt elementele vulnerabile ale săptămânii viitoare.


Leu

Se înţelege că pentru cei născuţi în zodia Leului ziua de 23 iulie reprezintă un reper luminos şi un motiv de bucurie. Soarele intră în semnul lor natal şi începe să le modifice întreaga existenţă de fiecare zi. Dar până atunci, până pe 23 iulie, mai au de străbătut şase zile cu Soare în Rac în Casa a XII-a, cea care le mai poate da destul de multe probleme legate de alimentaţie, metabolism, sănătate, digestie, alimentaţie sau preocupări enervante şi complicate, agasante, legate de sănătate. În ansamblu însă, dacă ne uităm la ceea ce îi aşteaptă după 23 iulie, se poate vorbi de vigoare trupească, de forţă fizică, de entuziasm, de mulţumire, de capacitate de a discuta, de a explica sau de a vorbi răspicat, de a pleda cu succes pentru cauza lor.

O zi interesantă este 23 iulie şi prin prezenţa Lunii în Casa a X-a, alături de marele benefic. S-ar putea să fie o zi norocoasă, o zi specială, o zi când se desparte apa de pământ, o zi când se pune ordine într-o situaţie complicată, ambiguă, confuză, amestecată cu bine şi rău sau cu drept şi nedrept sau cu zi şi noapte. Se poate să se obţină o aprobare, o numire, o încadrare, o atribuire de sarcini noi, de răspunderi, de ranguri şi demnităţi.

Este o zi când pot să primească o veste interesantă că au fost desemnaţi, acceptaţi sau recomandaţi să facă parte din foruri ştiinţifice, din jurii sau din componenţa unor structuri socio-profesionale meritorii care vorbesc despre elită şi recunoaşterea calităţii şi meritelor personale sau profesionale, sau umane. Zilele de 21 şi 22 iulie sunt dinamice, enervante, solicitante, dar distribuţia astrală diferă în funcţie de vârstă.

Astfel, pentru elevi, pentru tineri şi pentru adolescenţi întregul context astrologic al acestor zile este unul complicat şi, mai degrabă, blocant, ca şi cum după ce au învăţat foarte mult timp nu mai pot să deschidă gura să rostească un singur cuvânt, ca şi cum se inhibă, ca şi cum tracul pune stăpânire pe ei făcându-i să lase impresia falsă şi, evident, eronată că nu ştiu nimic şi, implicit, nu au învăţat nimic.

Acesta este riscul major când este vorba de examene, departajări, trieri, verificări, notări, concursuri. Aici Leii nu sunt foarte avantajaţi. Dacă este vorba însă de persoane în vârstă sau de persoane care au depăşit un anume prag al maturităţii, deci cei peste 50 de ani, care se îndreaptă spre 60-65 de ani, atunci contextul astral vorbeşte despre inhibiţie, despre prudenţă excesivă sau, o altă nuanţă, un soi de silă şi dezgust în faţa multor stări de lucru şi evenimente faţă de care nu mai vor să mai aibă nicio replică, faţă de care nu mai vor să se pronunţe, pentru care nu se mai implică, faţă de care nu mai doresc să consume timp, răbdare, energie, pentru care nu mai doresc să rişte nimic din ceea ce este imagine personală, linişte sufletească sau echilibru mental şi intelectual.

Aici este vorba de cu totul şi cu totul alt resort. Îşi impun o anume distanţă, tăcere, discreţie ignorând toate provocările. Pentru unele dintre aceste persoane se mai poate pune şi problema retragerii bruşte dintr-o serie de activităţi publice sau dintr-o serie de activităţi care i-au dezamăgit şi care i-au pus în situaţii proaste.

Nu mai vor să facă niciun fel de concesie, nu mai dau niciun fel de explicaţie, nu mai fac niciun reproş, nu mai formulează nicio cerere, nu mai explică nimănui nimic, întorc spatele definitiv, categoric şi pentru totdeauna. În astfel de situaţii este bine nici să nu insistaţi, Leul nu va ceda niciodată. De aceea, observând această diferenţă de valorificare a contextului astral, putem spune că zilele de 21 şi 22 iulie sunt importante pentru această cristalizare a unei atitudini şi pentru anume conduită a cărei vocaţie conflictuală este mare. Restul zilelor pe care le vor trăi în săptămâna viitoare s-ar putea să nu fie încărcate de stres şi de animozităţi, dimpotrivă, de o anume voioşie. Pe 18, 19 şi 20 iulie ar trebui să se aştepte la o plăcere materială.

Ea poate să fie concretizată printr-un cadou, un beneficiu, un favor, o înlesnire, o acomodare bănească sau un anume bonus pe care să-l primească dintr-un loc de unde nu se aşteaptă. Cineva să le faciliteze un demers care să fie mai uşor de realizat, mai ieftin de plătit sau cu mai puţine sacrificii personale, astfel încât lucrurile să meargă repede şi bine în beneficiul lui.


Fecioară

Cei născuţi în zodia Fecioarei pot să aibă trei zile de excepţie. Este vorba de 18, 19 şi 20 iulie, când pot să aibă surprize plăcute, când se pot rezolva nişte conflicte simplu, repede şi bine, când se pot găsi căi neobişnuite de soluţionare a unor animozităţi sau a unor încurcături. Sunt trei zile când pot să câştige un proces sau când se pot îndrepta într-un chip vizibil şi definitiv către o finalitate pe care şi-o doreau într-un conflict personal, într-o divergenţă publică.

Este un moment în care se pot produce foarte multe împăcări, restructurări de atitudine ale duşmanilor sau rivalilor, schimbări de stare de spirit ale unor persoane de pe urma cărora cei născuţi în zodia Fecioarei vor beneficia. Soţii certaţi se împacă, nevestele plecate la mama se întorc, bărbaţii care au dat o raită pe la amantă revin acasă şi cuibul, familia, celula de bază a societăţii, se restabileşte şi funcţionează foarte bine.

Este un moment când se pot semna contracte, când se poate discuta şi renegocia o participare sau o implicare a unui nativ într-o colaborare, într-un grup, în aşa fel încât să existe şi un beneficiu material, să existe şi nişte condiţii corecte fără niciun fel de subterfugiu şi fără niciun fel de şmecherie la mijloc. Aproape că unora nu o să le vină să creadă cât de repede şi bine se rezolvă o serie de probleme care au trenat şi s-au complicat, şi s-au dezamorsat acum în doi timpi şi trei mişcări. Este o mare şansă pentru ei, un noroc, unii vor spune o providenţă. Se înţelege că nu toată lumea are chiar atât de multe probleme şi e posibil ca aceste trei zile să treacă neobservate sau să nu fie marcate de un eveniment esenţial.

Pentru cei care însă sunt implicaţi în forfota vieţii, într-o dinamică intensă, undeva, într-o latură a activităţii lor, potenţialul benefic al acestor trei zile ar cam trebui să se manifeste. În rest, săptămâna mai aduce stres financiar pe 21 şi 22, enervări pentru plăţi şi mai ales pentru amenzi, taxe, impozite şi penalităţi pe care vor trebui să le onoreze şi asupra cărora au îndoieli majore dacă sunt oportune sau legale. De aici şi enervarea.

Probabil că vor formula contestaţii, reclamaţii, cereri, întâmpinări, memorii şi audienţe ca să explice sau să li se explice de ce s-a ajuns la o astfel de situaţie financiară. Ziua de 23 iulie este interesantă. Ea vine cu foarte multă armonie, cu un trigon regal străjuit de Lună şi Jupiter pe zodia Taurului, ceea ce le aduce foarte multă demnitate, superioritatea gândului, autoritate morală sau profesională în multe domenii, altele decât cele în care activează în viaţa de fiecare zi şi de unde-şi iau salariul. Prin urmare, în tot felul de structuri de tipul club, fundaţie, societate, partid, uniune de creaţie, asocieri profesionale, acolo este rangul, demnitatea, aprecierea, succesul. Pot să aibă prestaţii memorabile, intervenţii de mare valoare, iniţiative inspirate, să fie lăudaţi, apreciaţi, să fie luaţi în calcul dacă sunt tineri pentru o promovare. Destul de dinamică rămâne toată săptămâna Casa a X-a. Este multă forfotă, discuţii numeroase, uneori în contradictoriu, controverse, uneori sonore, dar fără să se ajungă la rănirea personalităţii sau la zdruncinarea imaginii publice.

Nu este vorba de acuzaţii sau de lucruri grave, ci pur şi simplu de o anume implicare în chestiuni importante. Alţii, care se află în negocieri, s-ar putea să obosească tot vorbind şi explicând, dar asta este viaţa. Au parte de un noroc mic, dar e bun şi ăla, care vine dintr-o vorbă bună, o atitudine conciliantă, o simpatie sau admiraţie. Observaţi că este vorba de ipostaze feminine sau de calităţi de vocaţii ale unor relaţii în cheie feminină de care pot să benefieze mai ales bărbaţii născuţi în zodia Fecioarei.

Odată cu ziua de 23 iulie Soarele intră în Casa a XII-a şi unii dintre nativi ar trebui să fie mai atenţi cu privire la sănătate, evident la cord, la ochi, la coloană vertebrală, la tot ceea ce ţine de o funcţionare cardiovasculară. De altfel, săptămâna începe cu o Lună în Vărsător pe 17 iulie şi sfârşeşte cu un alt marcaj pe aceeaşi axă cardiovasculară, prin intrarea Soarelui în zodia Leului. Aşadar, cei care au o afecţiune, indiferent de vârstă, ar trebui să se menajeze, să se liniştească şi mai ales să se gândească la faptul că cel puţin din punct de vedere astrologic săptămâna este aducătoare de foarte multe elemente bune.

Bine este şi dacă nu se petrece nimic semnificativ într-o dimensiune pe care noi am construit-o, în schimb nu se întâmplă nimic rău. Este şi acesta un tip de beneficiu şi e un tip de protecţie mai ales pentru trup şi pentru sănătate, pentru că permite nativilor să depăşească nişte momente grele fără niciun fel de efort.


Balanţă

Pentru nativii din Balanţă săptămâna viitoare este amestecată. Mai întâi, răstimpul cuprins între 18 şi 20 iulie le aduce probleme la locul de muncă. Unele sunt plăcute, agreabile, s-ar putea să fie vorba de o atenuare a ritmului de muncă, de o vacanţă sau de o anume intrare în normalitate. Poate că nu mai este acelaşi volum de muncă, poate că şefii nu mai sunt atât de crispaţi şi de speriaţi de viitor, poate că o serie de colegi antipatici care fac numai şicane şi se ţin numai de prostii au plecat şi ei în concediu şi respiră în felul acesta uşuraqţi.

În schimb, zilele de 21 şi 22 iulie sunt complicate, sunt conflictuale. Este rost de ceartă cu toată lumea, cu ştiuţi şi neştiuţi, cu cunoscuţi şi necunoscuţi, cu apropiaţi şi depărtaţi. Că este vorba de străini sau că este vorba de soţ, soţie, partener de afaceri, nu contează. Contextul astral îi împinge pe aceşti nativi spre o stare permanentă de irascibilitate.

Tot timpul vor să dea un răspuns, tot timpul li se pare lor că ceva e în neregulă, tot timpul ripostează. Din păcate reacţionează prost, disproporţionat şi în momentul cel mai puţin indicat. Se pot accentua o serie de animozităţi, se pot consolida duşmănii sau se pot complica nişte demersuri în justiţie sau într-o relaţie interumană, personală ori publică într-un chip total nefericit. Fie că vor să rezolve ceva şi stilul este abrupt, fie că vor să discute cu cineva o chestiune şi să lămurească o problemă, dar argumentele sunt false sau informaţia este trunchiată ori felul de a se exprima este necontrolat.

Cert este că această perioadă de 48 de ore le poate complica viaţa, le poate da dureri de cap şi mai ales îi poate pune într-o situaţie de vinovăţie. Pe 23 iulie se poate anticipa un anume beneficiu material. Şi tot de pe 23 iulie se poate observa cum pe harta lor se constituie un element interesant care ar trebui speculat, şi anume se consolidează o relaţie bună cu o persoană importantă care are rang sau funcţie, sau care are multă putere ori capacitate de decizie.

Este o relaţie, în principal, oficială sau este o relaţie de apropiere faţă de o persoană cu un statut deosebit. Relaţia începe sub semnul unui dialog firesc, banal, un schimb de idei, de impresii şi ea se poate aprofunda, se poate dezvolta şi se poate transforma într-un element de mare ajutor pentru nativii din Balanţă.

Acea persoană să le pună o vorbă bună, să le dea o mână de ajutor, să intervină într-o problemă personală a lor, care să se rezolve mai repede, mai simplu, mai fără efort sau chiar să elimine o serie de piedici. În principal este vorba de neputinţa unui nativ din zodia Balanţei de a rezolva cu propriile puteri o chestiune sau situaţia în care au intrat la un moment dat este complicată, stufoasă, arborescentă şi ei nu au toate instrumentele necesare pentru a o controla şi direcţiona. Şi atunci această persoană vine cu rangul, cu funcţia, cu demnitatea, cu acele instrumente necesare să depăşească contextul care l-a îngenuncheat, l-a întârziat sau l-a complicat pe nativul din Balanţă. De aceea, intervenţia unei astfel de persoană este salutară, ea trebuie preţuită, dar mai trebuie şi puţin căutată în peisaj, pentru ca acest bine astral care se observă pe harta cerului pentru nativii din Balanţă să se şi concretizeze.


Scorpion

Pentru cei născuţi în semnul Scorpionului săptămâna viitoare este aducătoare de destul de multe satisfacţii şi împliniri. Mai întâi, zilele de 18, 19 şi 20 iulie aduc tot felul de senzaţii, trăiri şi emoţii.

Ele pot să vină de la o poveste de dragoste, pot să vină de la o stare de emotivitate care să îi transforme în nişte fiinţe sensibile, ca o placă de rezonanţă pentru tot ceea ce este bun şi frumos în general, în natură sau în mediul conjurător. Se pot bucura de tot ceea ce oferă în aceste momente un peisaj, o excursie, o lectură sau o vecinătate a artei. În egală măsură, însă, toţi nativii din semnul Scorpionului pot să trăiască şi momente plăcute care să ţină de o senzualitate sau chiar de sexualitate. Zilele de 21 şi 22 iulie sunt antipatice.

Aduc enervare la locul de muncă cu subalternii sau colegii. În principal este vorba de tot felul de persoane care au iniţiative neinspirate sau care cu de la sine putere încep să gândească şi să modifice nişte proiecte, nişte sarcini de serviciu. Unii vor avea impresia că sunt sabotaţi, dar nu este vorba de sabotaj, ci de o proastă relaţie de muncă sau de o lipsă de coordonare sau de tot felul de mici ambiţii şi orgolii, mai mult sau mai puţin, meschine, ale unor subalterni sau colegi care încearcă să-şi croiască drum pe cont propriu, în contrapartidă cu tot ceea ce doreşte sau decide un Scorpion.

Dacă acesta este şef de birou, patron, cu siguranţă că va avea nu unul, ci mai multe schimburi de cuvinte destul de drastice cu o serie de angajaţi. În schimb, ziua de 23 iulie este bună, le aduce stabilitate într-un plan în care intervine o chestiune juridică. Fie se semnează un contract, fie se intră în legalitate, fie se intră în normalitate, fie temperanţa, măsura, bunul simţ, spiritul practic îşi spun cuvântul, şi în toate tipurile de parteneriat şi colaborare Scorpionii au un beneficiu.

Casa căsătoriei joacă un rol important. Pentru unii se pune problema realizării unui proiect matrimonial, pentru alţii se pune problema doar a unei hotărâri, a unei decizii în forul interior sau a unei discuţii pe această chestiune cu un viitor partener de viaţă.

Nu sunt excluse însă nici despărţirile. Pe un astfel de peisaj astral se poate anticipa, acolo unde există un cuplu destrămat din care face parte un Scorpion, să se vorbească despre un divorţ rapid, decent şi binefăcător pentru ambele părţi. 23 şi, ulterior, 24 iulie pot să aducă o turnură fericită, legală, corectă, onestă sau firească a unor conflicte care au ajuns în instanţă, care sunt în stadiu de cercetare sau care sunt de anticipat să îşi continue potenţialul conflictual în instanţă.

În aceste două zile sunt posibile discuţii, negocieri, intermedieri din partea unor specialişti, consilieri, mediatori sau avocaţi, în vederea unei împăcări sau în vederea unei soluţionări pe cale amiabilă. Începând cu 23 iulie Soarele intră în Casa a X-a pentru aceşti nativi şi le aduce ridicare în rang şi putere, onor, demnitate, dar sporeşte vanitatea, mândria şi dorinţa de a-şi impune voinţa proprie. Această zi de 23 iulie poate să aducă într-un alt con de viaţă şi activitate un accent cu totul special.

Este legat de Casa parteneriatului în ipoteza sau în ipostaza colaborării. După 23 iulie un nativ din zodia Scorpionului poate să se transforme într-un partener dificil de dialog cu care nu se poate negocia, care încearcă să îşi impună voinţa, punctul de vedere sau interesul cu orice chip, care are destul de multă susţinere astrală, prin urmare este şi mai greu de înfrânt ori mai greu de combătut sau de convins.


Săgetător

Pentru Săgetători importantă este această perioadă pentru tot ceea ce se configurează ori se instaurează ca un conflict, ca o pecete care poate să aibă trimiteri spre justiţie, chiar dacă nu este vorba de un dosar, de un proces şi de justiţie, atunci care ţin de termenii folosiţi în jurisprudenţă sau de termenii folosiţi în viaţa de fiecare zi, de tipul morală, normalitate, obicei, obraz, conştiinţă şi aşa mai departe.

Este importantă această perioadă care se constituie pentru nativii din Săgetător ca un demers esenţial, o chestiune pe care chiar dacă nu o denumim vitală, are o pondere care trebuie luată în calcul în economia vieţii de fiecare zi, prin consecinţele pe care le va avea cândva-cumva, când întreg acest conflict, această complicaţie uriaşă se va fi rezolvată. Pe Casa duşmăniilor, unde Marte face conjuncţie cu pedeapsa în viaţă, se poate anticipa debutul unei perioade de penitenţă, de revoltă, de explicaţii fără sfârşit, de discuţii şi de argumentări care nu sunt nici eficiente, nici utile şi nu sunt întotdeauna chiar atât de reale.

Ele pot să conţină o doză de duplicitate, de calcul prost făcut, dar şi de ripostă violentă din partea adversă. Ba mai mult, între 18, 19 şi 20 iulie se poate vorbi de un anume interes major dublat de spaimă cu privire la casă, patrimoniu, avere, bani, bunuri, gospodărie, inventar gospodăresc şi toate demersurile, interesele şi câştigurile, adică partea pecuniară ce decurge de aici, într-o totală contradicţie cu tot ceea ce reprezintă axa nodurilor lunare, adică sensul în viaţă şi pedeapsa în viaţa şi partea conflictuală ori procesuală. Este un moment important pentru aceşti nativi, poate că nu toţi sunt implicaţi acum în astfel de divergenţe, poate că nu toţi au tot felul de nemulţumiri şi factori de stres care vin de la duşmani sau de la o parte adversă. Cert este că îşi fac griji, îşi fac planuri şi îşi iau măsuri de siguranţă pentru a-şi proteja o serie de elemente care ar putea fi la un moment dat valorificate, invocate, cerute, pretinse sau chiar împărţite cândva-cumva într-un context juridic.

Momentul este pe cât de delicat pe atât de radical, pe cât este de ambiguu pe atât este şi de definitiv sau hotărâtor, prin urmare, din această poveste nu se poate ieşi pe principiul lasă-mă să te las, mai vorbim, am uitat, puţin îşi pasă şi aşa mai departe. Cuvinte care nu vor rezolva niciodată o chestiune de fond. Ea este esenţială, este de destin şi aş spune că pentru unii este şi de karmă. Dacă mă uit şi la faptul că acest Chiron în Peşti pe Casa a IV-a funcţionează ca un element de lezare, înseamnă că la un moment dat, cu toate măsurile de precauţie pe care le vor lua, nativii din Săgetător trebuie să reţină un lucru.

Cândva-cumva vor trebui să se despartă de un bun sau să scoată o sumă de bani în contrapartidă. Nu neapărat pentru soluţionarea cauzei, cât pentru reechilibrarea acestor factori puternic răzvrătiţi. Ei ţin de karmă, de destin, de datorie sau de plată karmică. Dacă plata intervine acum înseamnă că se sting nişte datorii nu din această viaţă, a prezentului, ci dintr-una anterioară acceptată în cadrul planului divin pe care l-a făcut fiecare nativ când s-a întrupat şi a venit pe această lume.

Zilele de 21, 22 şi prima parte a zilei de 23 iulie se asociază cu certuri puternice, cu acuzaţii, cu conflicte, cu sentimente negative, cu revoltă într-o relaţie între părinţi şi copii. Sunt momente aspre, sunt confruntări dure, drastice, sunt poziţii ireconciliabile şi, mai ales, sunt cuvinte grele aruncate de-o parte şi de alta şi sentimente dintre cele mai negative. Poate că părinţii sunt supăraţi de felul cum evoluează copiii, poate copiii fac tot felul de prostii pentru că îşi iau viaţa în mâini prea devreme sau pentru că nu sunt pregătiţi să depăşească, să treacă ori să înţeleagă o serie de etape şi atunci acţionează haotic, disproporţionat, creând probleme majore părinţilor.


Capricorn

Pentru cei născuţi în Capricorn zilele de 21 şi 22 iulie trebuie să fie luate în calcul ca un loc de pericol. Lansăm un semnal de avertisment şi îi rugăm pe aceşti nativi să fie blânzi cu propria lor persoană şi miloşi cu trupul lor. să fie grijulii cu sufletul, cu mintea, cu inteligenţa pe care o au pentru a nu o prăpădi pe tot felul de fleacuri şi situaţii stupide.

Este bine să fie rezervaţi, prudenţi, înţelepţi, detaşaţi, indiferenţi, să facă un exerciţiu de voinţă şi să nu se ambaleze în toate provocările care se vor ivi la tot pasul. În aceste două zile, repet, 21 şi 22 iulie, şi, la limită, câteva ore, prima parte a zilei de 23 iulie, sunt posibile toate tipurile de implicare în conflicte de familie, în tulburări afective care vin de la dezamăgiri, de la degringoladă sufletească, spirituală sau familială, de la probleme pe care nu le pot rezolva pentru că nu sunt de competenţa lor, sunt de competenţa altora sau nu-i privesc pe ei direct.

Acest tip de amestec al problemelor altora cu viaţa lor este de cel mai prost augur şi de cel mai prost pronostic pentru această perioadă. În acest răstimp de două zile şi jumătate se activează din plin crucea cardinală. Toate cele patru braţe sunt locuite de planete care construiesc opoziţii şi cuadraturi dintre cele mai nefericite. Vă reamintesc, trei dintre malefici, Saturn, Pluton, Lună neagră, pe Uranus nu-l considerăm un malefic, dar, tot acolo în Berbec, lângă Lună neagră şi activat de Luna în tranzit în această perioadă, nu putem vorbi decât de un carusel de evenimente stupide care se condiţionează, se provoacă şi se determină unele pe altele, amplificându-se în aşa fel încât micul benefic, ce se află în continuare în zodia Racului, nu mai poate să facă nimic.

Degeaba este Venus acolo, un mic gardian al celor bune, pentru că cele rele sunt mai puternice şi-l dovedesc. Iar întreaga combinaţie prin tranzitul lunar capătă un ecou atât fiziologic, cât şi mental, sufletesc şi moral dintre cele mai puternice. Sigur că zilele de 18, 19 şi 20 iulie sunt asociate cu un succes, cu un beneficiu sau cu o mare subtilitate intelectuală. Îi avantajează pe cei care vorbesc în public sau pe cei care desfăşoară activităţi de mare fineţe: pledoariile în instanţă, cum ar fi consultaţiile medicale la nivel psihiatric, activitatea care ia în calcul ca materie primă de lucru mintea şi sufletul omului. Sunt zile de inspiraţie, de intuiţie salvatoare sau momente fericite în care ei pot să facă o impresie bună, poate chiar excelentă. În ansamblu, săptămâna viitoare este inegală.


Vărsător

Pentru cei născuţi în semnul Vărsătorului săptămâna viitoare are doi poli de interes, două accente. Din păcate sau din fericire, accentul este legat de una şi aceeaşi zi, 23 iulie. În această zi există o combinaţie bună, excelentă, pe care Luna o realizează cu Jupiter şi care le poate da foarte multe satisfacţii care vin dinspre familie, dinspre domiciliu sau dinspre beneficiul unui avantaj imobiliar. Pot să primească bani din închiriere, din vânzare, din uzufruct, tantieme şi tot felul de ipostaze care ne trimit cu gândul la rentă, la câştig, la beneficiu.

Sunt de luat în calcul achiziţiile unor noi spaţii imobiliare, modificări şi amenajări semnificative, îmbogăţirea patrimoniului cu o casă de vacanţă. Schimbarea unui loc de muncă într-un chip mult mai confortabil, un atelier, un cabinet, o bibliotecă şi aşa mai departe. În sfârşit, nu sunt de neglijat nici relaţiile interumane care se pot ameliora, se pot îmbunătăţi sau pot cunoaşte salturi semnificative.

O serie de persoane născute în semnul Vărsătorului să se întâlnească cu rude apropiate cu care nu s-au văzut demult, de care au fost separaţi geografic, în timp sau afectiv prin diferite evenimente. Se pot produce împăcări sau se pot produce acele modificări de conştiinţă care să-i transforme şi pe cei născuţi în Vărsător în nişte persoane dispuse să accepte că şi alţii pot să aibă dreptate, că şi ei au freşit şi că sunt elemente mult mai importante, valoroase, care nu trebuie să fie sacrificate de dragul unor orgolii şi vanităţi sau al unor confuzii de moment. De aici restabilirea ordinii, armoniei şi a consolidării relaţiilor de familie.

O îmblânzire, o atenuare a tuturor elementelor care i-au făcut de multe ori să rămână fermi pe poziţie, dar poziţia era una greşită sau bazată pe neînţelegerea faptelor şi pe necunoaşterea în totalitate a realităţii. Aceeaşi zi, însă, de 23 iulie le aduce un Soare în Casa a VII-a a parteneriatului şi îi pune brusc în prim-planul tuturor tipurilor de parteneriat pe care ei le-au stabilit până acum, le-au menţinut sau le-au sacrificat ori pe ale celor pe care trebuie să le realizeze de acum încolo.

Cei născuţi în semnul Vărsătorului vor fi obligaţi, vor nu vor, le convine nu le convine, să accepte că o serie de lucruri nu mai merg, să se resemneze şi să pună punct tuturor tipurilor de relaţie, care dacă nu au fost benefice, profitabile sau care nu au adus progres într-un anume domeniu, material, profesional ori personal, să înceteze. Devin o povară şi devin un balast de care, evident, ca de orice balast, nu au nevoie. Relaţiile bazate pe prea multe concesii, pe prea multă îngăduinţă sau prea multă detaşare şi indiferenţă trebuie să fie sacrificate şi trimise la locul lor, adică la gunoi. După cum trebuie să realizeze că sunt mânaţi de soartă spre oameni noi, relaţii noi.

Că sunt obosiţi şi plictisiţi, că îşi vor spune că nu mai au timp să se adapteze unor cunoştiinţe, unor persoane care intră în sfera lor de interes, cu universul lor, că nu au timp şi nici chef, să înceapă să-i cunoască pe aceia, să facă un efort de politeţe doar pentru a se integra. Din păcate, contextul astral exact despre asta vorbeşte, despre nevoia imperioasă a unui efort de integrare într-un grup, într-un colectiv mai restrâns sau mai amplu.

Este momentul în care deocamdată Mercur mai e acolo în Casa a VII-a şi îi obligă să vorbească, să stabilească contacte umane, iar Soarele îi obligă, cu necesitate, să facă toate demersurile necesare pentru a stabili acele relaţii, consfiinţite de un contract şi de o semnătură sau doar parafate de ceea ce se cheamă o înţelegere verbală. Este momentul când trebuie să decidă spre ce se îndreaptă viaţa şi activitatea lor. această triere este absolut necesară şi începe cu un preaviz. Acest preambul are loc în ziua de 17 iulie, când Luna le dă un imbold, le dă un presentiment, îi face să trăiască la nivel telepatic şi intuitiv o secvenţă existenţială.

Această secvenţă, care începe pe 17 iulie, poate să se manifeste pe 23 iulie, poate să se manifeste şi pe 24 iulie, dar mai are ca răstimp, ca respiro de manifestare concretă patru săptămâni de acum încolo cât va sta Soarele în Leu. Prin urmare, această Casă este inundată de Soarele din semnul zodiacal în opoziţie cu cel al Vărsătorului şi îi pune pe aceşti nativi în situaţia de a se împăca cu forţa, vor nu vor, sau de a se despărţi, tot cu forţa, de o serie de persoane.

Este momentul radicalismului, al lipsei de concesie, al înţelegerii unei necesităţi care are nevoie de regrupare de forţă, de atitudine bărbătească, de voinţă, de implicare, şi nu de evazionism. Ştiu că unii ar dori să se odihnească, ştiu că unii consideră că e vară, e cald, e vacanţă, şi aşa transpiră prea mult, ce să se mai şi certe, să se despartă sau să se împace cu cineva ori să înceapă să croiască proiecte. Şi, totuşi, ăsta este contextul astral. De aceea, spuneam că săptămâna este interesantă pentru că le aduce mai multe accente care sunt risipite între cele bune, de exemplu un lucru bun poate să fie cel legat de Casa a II-a a banilor, 18, 19 şi 20 iulie nu sunt zile rele din punct de vedere bănesc, apoi aduc tot felul de conflicte, divergenţe şi controverse sau indispoziţii verbale pe 21 şi 22.


Peşti

Pentru nativii din semnul Peştilor zilele de 18, 19 şi 20 iulie ar trebui să funcţioneze ca un potenţial de creştere. Ei să îşi găsească liniştea, calmul, fond aperceptiv, pe baza căruia să ia decizii înţelepte, să purceadă la o serie de proiecte care să le permită să îşi dezvolte o carieră sau să îşi găsească liniştea şi fericirea. Sunt momente favorabile introspecţiei, meditaţiei, dar şi a unei intuiţii, ba poate chiar şi a unei lucidităţi mai speciale. Zilele de 21 şi 22 sunt însă catastrofă la capitolul bani.

Se pot certa cu toată lumea de la bani, pentru bani, din cauza banilor, cu familie, cu prieteni, cu cunoscuţi, cu colegi, dar mai ales cu reprezentanţi oficiali, cu toţi cei care îi cer unui Peşte nişte bani şi trebuie să elibreze o chitanţă, o factură, un document. De aici risc de încurcături, de exagerări, de complicaţii, de revolte, de nemulţumiri, de situaţii care mai de care mai inexplicabile. Ineditul, ciudăţenia şi absurdul îşi vor pune amprenta pe relaţiile financiare în aceste două zile.

Atenţie! Nu mergeţi cu prea mulţi bani la dumneavroastră. Plecaţi la cumpărături cu strictul necesar […] acele gesturi financiare în limita rezonabilităţii. Sunt momente în care vă pierdeţi cumpătul şi puteţi să rataţi o cumpărătură inteligentă pentru că v-aţi enervat sau v-aţi supărat pe vânzători ori, invers, tocmai pentru că v-aţi supărat pe vânzător să faceţi o cumpărătură proastă. Este momentul în care deciziile sunt neinspirate şi sunt condiţionate de factori subiectivi exteriori dumneavroastră. Ziua de 23 iulie ar trebui să fie una bună, inteligentă, în contrapartidă cu cât de proaste au fost zilele de 21 şi 22.

Să realizaţi contacte umane excelente, să stabiliţi o comunicare memorabilă, să primiţi informaţie de excepţie, să vă calmaţi, să fiţi în formă, să faceţi impresie bună, să daţi o anume stabilitate tuturor gesturilor şi proiectelor dumneavroastră, intenţiilor rostite sau nu. Că sunt exteriorizate dorinţele, că sunt formulate şi cristalizate în interior nu contează. Clar este că acest context astral vă permite să faceţi o serie de departajări între lucrurile posibile, plauzibile şi lucrurile exagerate, deplasate sau mult prea îndepărtate în acest moment.

Această aliniere la priorităţi este un lucru bun, după cum în continuare destul de bună ar trebui să fie şi prezenţa planetei Venus în Casa a V-a, care vă transformă până una alta, aşa repede-repejor pe termen scurt, în nişte persoane uşor gurmande, ca să nu spun chiar pofticioase şi mâncăcioase sau lacome de tot felul de senzaţii plăcute care să compenseze, să contracareze şi să tămăduiască enervările şi traumele produse în zilele de 21 şi 22 iulie.

 

Citeste mai mult pe evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
64

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
88

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
28

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...