Harta puterii in PDL!

Harta puterii in PDL!

   gandul.info

Lupta Blaga-Udrea pentru putere în partid a trecut, în ultimele luni, în primplanul alegerilor din organizaţiile interne democrat-liberale.

Declanşate după scrutinele electorale din 2008 şi 2009, alegerile la baza partidului, aşa cum sunt ele numite de liderii de la centru, merg greoi din cauza disputelor la nivel local. Din cele 41 de organizaţii plus "Diaspora", doar în 14 au avut loc alegeri. Organizaţiile slabe, cu rezultate proaste la alegeri, au fost şi vor fi în continuare manipulate de la centru. Miza rezultatului alegerilor judeţene este reprezentarea la Congresul din primăvara anului viitor, când ar trebui aleasă conducerea centrală, scrie Gandul.

Din informaţiile de până acum, bătălia de la vârful partidului se va da între două mari blocuri: cuplul Gheorghe Falcă - Elena Udrea şi Vasile Blaga, premierul Emil Boc urmând să se retragă.

Gândul prezintă o fotografie de moment a luptei pentru putere în PDL, în funcţie de susţinerea pe care organizaţiile ar putea s-o dea combatanţilor. Fotografia arată un uşor avantaj al lui Blaga, dar lucrurile se vor schimba în apropierea Congresului, când manevrele şi promisiunile se vor înteţi.



Conform Gandul, judetul Botosani este prezentat astfel: "Botoşaniul face parte din fieful lui Flutur şi intră, astfel, în tabăra Blaga".

(Material complet in gandul.info)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
104

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
347

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
60

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...