Haine contrafacute in valoare de 32.000 lei, intr-un magazin din Dorohoi!

Haine contrafacute in valoare de 32.000 lei, intr-un magazin din Dorohoi!
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit ieri, într-un magazin din Dorohoi, mai multe produse textile ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
   
În data de 01 aprilie 2010, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la IJPF Botoşani, în cooperare cu Poliţia şi Garda Financiară Botoşani au organizat ieri o acţiune specifică pe linia dreptului proprietăţii intelectuale, la un magazin din Dorohoi.

În magazin au fost descoperite expuse spre vânzare mai multe produse textile care purtau însemnele unor mărci cunoscute. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în momentul în care au constatat că produsele expuse spre vânzare, deşi erau inscripţionate cu mărci de prestigiu, aveau un preţ modic.

Produsele textile sunt susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală (lipsa certificatului de autenticitate şi a documentelor de provenienţă specifice mărcii depistate, preţul de comercializare modic).

Administratorii magazinului au declarat că produsele au fost achiziţionate din Bucureşti, însă nu au putut prezenta documente de provenienţă sau certificate de autenticitate.

Politiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii autenticităţii produselor menţionate, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Bunurile, în valoare de 31.980 lei, au fost reţinute în vederea expertizării, iar administratorii societăţii vor fi cercetaţi pentru punerea în circulaţie fără drept a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Inspector de politie Minodora Racnea,
Purtător de cuvânt în cadrul  
Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
32

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
38

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
400

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...