Guvernul vrea sa iasa din criza pe spinarea taranilor!

Guvernul vrea sa iasa din criza pe spinarea taranilor!

 Bugetul national, pus la incoltit pe banii taranilor!  

Din acest an, taranii care livreaza grau catre procesatori vor plati un impozit de 2,5% din valoare, bani cu care Guvernul spera sa carpeasca veniturile bugetare.

In Legea bugetului de stat pe anul in curs, la capitolul Impozit pe veniturile din activitati agricole, sunt prevazute venituri de 50,8 milioane de lei, tocmai pe seama taxei cu pricina, de 10.000 de ori mai mari decat în 2008.

Atat patronatele, cat si sindicatele din agricultura, se indoiesc ca autoritatile vor putea colecta o suma atat de mare.

In prezent, sunt fiscalizate doar operatiunile de vanzare-cumparare a unor cantitati de grau realizate intre doua persoane juridice, intre doua firme, care se supun impozitarii dupa reglementarile legale aplicabile societatilor comerciale.

De aceea, din impozitele pe veniturile agricole statul nu a colectat anul trecut decat 500.000 de lei, conform executiei bugetare preliminate, in crestere nesemnificativa fata de valoarea inregistrata in 2007, de 494.000 lei.

Pentru anul in curs, pe seama impozitului ce va fi introdus, asa cum prevede Codul Fiscal, se estimeaza ca la buget vor intra 50.802.000 lei, suma care, raportata la valoarea din anul precedent, reprezinta 10.060,4%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
126

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
92

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
85

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...