Guvernul vrea sa iasa din criza pe spinarea taranilor!

Guvernul vrea sa iasa din criza pe spinarea taranilor!

 Bugetul national, pus la incoltit pe banii taranilor!  

Din acest an, taranii care livreaza grau catre procesatori vor plati un impozit de 2,5% din valoare, bani cu care Guvernul spera sa carpeasca veniturile bugetare.

In Legea bugetului de stat pe anul in curs, la capitolul Impozit pe veniturile din activitati agricole, sunt prevazute venituri de 50,8 milioane de lei, tocmai pe seama taxei cu pricina, de 10.000 de ori mai mari decat în 2008.

Atat patronatele, cat si sindicatele din agricultura, se indoiesc ca autoritatile vor putea colecta o suma atat de mare.

In prezent, sunt fiscalizate doar operatiunile de vanzare-cumparare a unor cantitati de grau realizate intre doua persoane juridice, intre doua firme, care se supun impozitarii dupa reglementarile legale aplicabile societatilor comerciale.

De aceea, din impozitele pe veniturile agricole statul nu a colectat anul trecut decat 500.000 de lei, conform executiei bugetare preliminate, in crestere nesemnificativa fata de valoarea inregistrata in 2007, de 494.000 lei.

Pentru anul in curs, pe seama impozitului ce va fi introdus, asa cum prevede Codul Fiscal, se estimeaza ca la buget vor intra 50.802.000 lei, suma care, raportata la valoarea din anul precedent, reprezinta 10.060,4%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) Anunț de interes public - SC Mitoc Partners SRL

astăzi, 09:38
19

Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani anunță publicul interesat că în urma analizei Planul Urbanistic Zonal – Construire Ansamblu Eolian Adășeni, Avrămeni, Manoleasa; Constru...

Vulcanii noroioși din nordul Moldovei, între legendă și adevăr. Localnicii cred că este un loc bântuit

astăzi, 09:32
36

În comuna Copălău, din județul Botoșani, se află adevărate monumente ale naturii uitate de statul român și în pericol de dispariție. Este vorba despre vulcanii noroioși de l...

Calendar Ortodox: Sf. Cuv. Isaachie Mărturisitorul şi Varlaam

astăzi, 08:58
19

Sfântul Isaachie era din părţile de răsărit ale împărăţiei romane din Asia Mică şi a trăit pe vremea împăratului Valens (364-378). Din slăbiciunea minţii, Valens a căzu...