DOINA DRETCANU AJUNGE IN GUVERN!

DOINA DRETCANU AJUNGE IN GUVERN!

DOINA DRETCANU

Doina Micsunica Dretcanu este primul botosanean ce ajunge in noua structura guvernamentala, aceasta fiind numita zilele trecute presedinte al Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap.

Decizia de numire a social-democratului a fost publicata ieri in Monitorul Oficial si vine in urma unor declaratii facute de la nivelul PSD Botosani, potrivit carora botosaneanca a fost propusa pentru ocuparea unor functii din aparatul administrativ central.

Absolventa a Institutului Politehnic Iasi, Facultatea Electrotehnica, Sectia Automatizari si Calculatoare, Doina Dretcanu s-a specializat in telecomunicatii, teletransmisii date, managementul calitatii si valori mobiliare.

A lucrat ca inginer si director in cadrul centrului de calcul si si-a inceput viata politica in 1993, ca membru PSDR. In 2000 a devenit presedinte al organizatiei judetene PSDR, an in care si-a inceput si cariera de parlamentar, terminata in 2008.

Numirea Doinei Dretcanu s-a facut in contextul in care organizatia botosaneana a PSD se confrunta cu scandaluri fara precedent, liderii fiind in razboi deschis cu presedintele Constantin Contac. In acest cadru, presedintele recent revocat din functie a declarat zilele trecute ca Doina Dretcanu a avut o activitate lamentabila ca parlamentar si ca nu subscrie la sustinerea acesteia pentru ocuparea unei functii in Capitala.

Baza de date a Camerei Deputatilor arata ca botosaneanca a fost printre initiatorii a 16 legi. Gratie unora dintre acestea judetul s-a ales cu trei orase si patru comune noi.

Doina Dretcanu nu a putut fi contactata pentru a explica legatura sa cu institutia in fruntea careia a fost numita.

Sursa: Monitorul de Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ordin de protecție emis de polițiști, după ce o tânără a fost amenințată și lovită de propria mamă

astăzi, 13:55
198

S-a întâmplat în județul vecin. Tânăra s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Rădăuți, din județul Suceava, și a sesizat faptul că vineri, în jurul orei 2...

Sărbătoare cu sute de creștini: Icoana la care mama lui Enescu s-a rugat pentru a zămisli un prunc (fotogalerie)

astăzi, 11:02
629

Sâmbătă, 23 septembrie, la Mănăstirea Gorovei a fost sărbătorită Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul si icoana făcătoare de minuni aflată la acest așezamânt monahal....

Avertismentul unui cunoscut medic, după ce două persoane s-au intoxicat în beciul locuinței: „Fierbe tulburelul! Atenție, nu e de glumit!”

astăzi, 10:15
139

Medicul Tudor Ciuhodaru spune că un bărbat, în vârstă de 85 de ani și o femeie, de 74 ani, sunt în stare critică, după ce au ajuns la UPU fiind găsiți intoxicați în be...