Guvernul vrea sa desfiinteze 100 de orase si 2.000 de comune

Guvernul vrea sa desfiinteze 100 de orase si 2.000 de comune

   botosaneni.ro

Un proiect de lege initiat de PD-L si sustinut de Guvern prevede desfiintarea a peste 30% dintre orasele Romaniei si a 60% dintre comune. Initiativa ar muta centrul puterii administrative in mana prefectilor, iar tara si-ar pierde astfel peste 100 de orase si 2.000 de comune, ajungand la nivelul anilor `90.

Proiectul legislativ a fost initiat de senatorul PD-L Nicolae Dobra, cu scopul de a reduce cheltuielile cu salariile angajatilor din administratiile locale, iar legea, ce ar putea intra in vigoare din 2012, se bucura de sprijinul Ministerului de Interne dar si al Guvernului, potrivit unor surse citate de Evenimentul Zilei.

Nicolae Dobra sustine ca noua reglementare va salva de la faliment numeroase administratii locale, care vor primi astfel mai multe fonduri, inclusiv pentru investitii, in timp ce primarii si consilierii locali din comunele retrogradate la rangul de sate vor disparea complet.

Proiectul de lege stipuleaza ca o comuna trebuie sa aiba cel putin 5.000 de locuitori cu drept de vot, iar orasele au nevoie de 10.000 de locuitori pentru a-si pastra statutul.

In clipa de fata, 2.102 comune din cele 2.630 existente, impreuna cu 117 orase, din 317, risca sa dispara, trecand la rangul de sate, respectiv comune, dupa intrarea in vigoare a acestei legi. (ziare.com)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
173

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
353

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
90

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...