GUVERNUL LA IASI: Curg banii pe Bahlui!

GUVERNUL LA IASI: Curg banii pe Bahlui!

 EMIL BOC  

Premierul Emil Boc nu s-a dus cu mâna goală la Iaşi. Ci plin de daruri, dar numai pentru unii! Astfel, reprezentanţii Guvernului au semnat în capitala Moldovei mai multe contracte de finanţare pentru o serie de proiecte locale, în valoare de aproape 100 de milioane de euro.

Municipiul Iaşi s-a ales cu cei mai mulţi bani de la buget: 27 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare a oraşului şi 5,5 milioane de euro pentru amenajarea zonei de agrement Ciric şi dotarea acesteia cu plaje şi piscine, fântâni arteziene, teren minigolf, fotbal şi tenis, debarcader şi telescaun.

Alţi bani au fost direcţionaţi spre modernizarea unor şcoli din judeţ şi pentru reducerea riscului de inundaţii pe râul Bahlui.

Pe lângă fondurile de la bugetul de stat, aceste proiecte vor beneficia de finanţări locale şi de bani europeni.

Premierul Boc s-a uitat şi peste graniţă. La fraţii din Republica Moldova. Şi a alocat şi pentru aceştia ceva fonduri. 100 de milioane de euro mai precis. "Domeniile în care va fi utilizat acest ajutor nerambursabil vizează infrastructura de transport şi unităţile de învăţământ. Urmează ca, în perioada următoare, în urma aprobării de către Guvern a acestui ajutor nerambursabil pentru Republica Moldova, ministerele de resort să opereze efectiv acest acord nerambursabil. Menţionez faptul că această sumă de 100 de milioane de euro nerambursabilă va fi aplicabilă pe o perioadă de 4 ani de zile, începând cu 2010", a explicat Boc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
310

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
332

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
202

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...