Guvernul interzice prin lege concedierea bugetarilor numiti politic

Guvernul interzice prin lege concedierea bugetarilor numiti politic
Guvernul vrea sa interzica, prin legea salarizarii unice, concedierea bugetarilor care au fost angajati politic. Daca anul viitor urmeaza sa se dea afara peste 100.000 de oameni prin restructurari, iar salariile celor ramasi raman scazute cu 25%, legea salarizarii unice prevede ca nu vor fi dati afara cei numiti politici in functii de conducere in administratia centrala si locala, informeaza Jurnalul National, citat de ziare.com.

Astfel, cei care au functii de conducere vor fi mutati in alte institutii ale statului, pe posturi vacante. Mai mult, ca sa-si pastreze si lefurile, posturile vacante vor fi transformate in functii de conducere, iar daca nu exista posturi vacante vor fi infiintate alte functii de conducere.

Prevederile sunt incluse in articolul 30 al Legii salarizarii unitare, pe care Guvernul intentioneaza sa-si asume raspunderea in parlament.

Alineatul 1 prevede ca "Persoanele care ocupa functii de conducere in institutiile si autoritatile publice care sunt supuse restructurarii vor fi trecute pe un post vacant in cadrul structurii organizatorice aprobate potrivit legii, cu respectarea conditiilor de vechime prevazute de lege".

La alineatul 2 se prevede ca "In cazul in care postul vacant este inferior postului pentru care persoana indeplineste conditiile impuse de lege, postul vacant va fi transformat la acel nivel", iar alineatul trei specifica obligativitatea transformatii postului intr-o functie de conducere.

In plus, disparitatile dintre bugetari vor persista, acum ca raportul dintre cel mai mic salariu si cel mai mare salariu in sistem va fi de 1/15, spre deosebire de 1/15.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
184

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
94

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
104

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...