Guvernul a decis eliminarea unor taxe si tarife nefiscale

Executivul a adoptat reducerea, comasarea şi anularea unui număr de 102 taxe şi tarife nefiscale, din totalul de 491 taxe existente, a afirmat, la finalul şedinţei de Guvern de duminica, prim-ministrul Emil Boc.

"A fost identificat un număr de 491 de taxe şi tarife. Dintre acestea s-au formulat propuneri de comasare, reducere sau anulare pentru 186 taxe. Astăzi avem acte normative adoptate prin ordonanţe, hotărâri de guvern şi ordine ale miniştrilor pentru anularea, comasarea sau desfiinţarea a 102 taxe", a spus Boc.

Potrivit şefului Guvernului, mai există 84 de taxe care vor fi reduse sau comasate prin ordine ale miniştrilor şi care vor fi puse pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri.

Spre exemplu, au fost comasate taxele vizând eliberarea certificatului privind stagiul de cotizare şi al punctajului anual realizat în sistemul public de pensii, tariful pentru eliberarea la cerere a asiguraţilor sau a angajatorilor, a adeverinţelor pentru stagiul de cotizare necesare obţinerii certificatelor, eliberarea la cererea asiguraţilor a adeverinţelor care atestă calitatea sau venitul asigurat şi eliberarea adeverinţelor care conţin informaţii necesare executării silite.

"Toate aceste 4 tarife şi una dintre taxe s-au cumulat într-una singură", a arătat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Graţiela Iordache.

Totodată, a fost eliminat tariful privind cheltuielile de autorizare şi reautorizare a personalului de specialitate în construcţii. Potrivit reprezentantului MFP, până în prezent, exista în acest sens, un tarif cuprins între 75 lei şi 150 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...