PDL scoate prin lege PNL din Parlament!

PDL a propus în cadrul coaliţiei de guvernare modificarea legii uninominalului, astfel încât alegerile în colegii să se facă pe sistemul învingătorul ia mandatul, adică cel care câştigă cele mai multe voturi câştigă mandatul de parlamentar.

S-ar elimina astfel situaţiile create în noiembrie, când au intrat în Parlament candidaţi plasaţi pe locul al doilea sau chiar al treilea într-un colegiu, iar candidaţi care au câştigat primul loc, cu cele mai multe voturi, au fost declaraţi perdanţi.

Dincolo de repararea acestui aspect, schimbarea sistemului de vot i-ar afecta extrem de serios pe liberali, în condiţiile în care, la alegerile din noiembrie, jumătate dintre deputaţii PNL au intrat în Parlament de pe locul al doilea sau al treilea.

Or, în condiţiile în care PNL n-a mai reuşit să câştige la europarlamentarele de duminica trecută nici măcar un judeţ, peste patru ani partidul s-ar putea trezi cu mari probleme în a reuşi să formeze un grup parlamentar.

În aceeaşi situaţie s-ar afla şi celelalte partide mai mici, sistemul dorit de PDL urmărind instituirea unui sistem politic cu două mari partide - PDL şi PSD -, după modelul din Marea Britanie.

Articol complet in COTIDIANUL

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...