Guvern: Cele 54 de prestaţii sociale vor fi reduse la 9

Guvern: Cele 54 de prestaţii sociale vor fi reduse la 9
Guvernanţii vor ca 50% din plata ajutoarelor sociale să fie susţinută de la bugetele locale. Vor fi instituite patru mari categorii de beneficii sociale: pentru combaterea sărăciei, pentru susţinerea copilului şi familiei, pentru susţinerea celor cu nevoi speciale şi pentru cei cu situaţii deosebite.



Prim-ministrul Emil Boc, ministru interimar al Muncii, a anunţat că proiectul Legii asistenţei sociale va fi trimis Parlamentului, adoptarea sa determinând modificarea altor 15 acte normative şi adoptarea altora noi.

"Legea asistenţei sociale este o lege cadru ce va fi urmată, până la sfârşitul anului, de modificarea a 15 acte normative şi implementarea altor cinci acte normative noi. Legea creează cadrul legal şi instituţional unitar prin care se stabilesc principiile şi regulile generale de acordare a asistenţei sociale şi criteriile de organizare şi funcţionare a sistemului", a spus Boc, conform NewsIn. 

Acesta a arătat că legea are la bază principiul conform căruia responsabilitatea privind dezvoltarea capacităţii de integrare socială şi soluţionare a situaţiilor de dificultate revine, în primul rând, fiecărei persoane şi familii, statul având doar o funcţie complementară. Al doilea principiu este cel al doptării de măsuri care să îi readucă pe asistaţii sociali pe piaţa muncii şi să reducă nivelul dependenţei lor faţă de stat.

Tot prin această lege, relateaza NewsIn, sunt instituite patru mari categorii de beneficii sociale: pentru combaterea sărăciei, pentru susţinerea copilului şi familiei, pentru susţinerea celor cu nevoi speciale şi pentru cei cu situaţii deosebite.

"Această lege instituie o limită maximă pentru beneficiile cumulate de o persoană sau o familie. Limita maximă se va stabili prin hotărâre de Guvern în fiecare an şi va trebui să ţină cont de faptul că un cetăţean trebuie să fie încurajat să aibă un loc de muncă", a spus Boc, adăugând că legislaţia actuală a permis să aibă venituri mai mari, cumulate din mai multe tipuri de ajutor social, decât unul care munceşte.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
228

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
290

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
673

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...