Grevă de avertisment la CFR: Trenurile nu vor circula miercuri, între orele 7.00 şi 9.00

Grevă de avertisment la CFR: Trenurile nu vor circula miercuri, între orele 7.00 şi 9.00

   Mediafax

Trenurile nu vor circula, miercuri, între orele 7.00 şi 9.00, deoarece sindicaliştii de la CFR Călători şi CFR Infrastructură nu au ajuns la un acord cu reprezentanţii companiilor feroviare în urma discuţiilor de marţi privind încheierea contractelor colective de muncă.

Discuţiile de marţi au durat aproximativ şapte ore, dar nu au schimbat decizia sindicaliştilor de a declanşa greva de avertisment, a declarat preşedintele Federaţiei Mişcare - Comercial, Gheorghe Frăţică.

Feroviarii anunţau săptămâna trecută o grevă de avertisment, urmând ca trenurile să nu circule timp de două ore.

Preşedintele Federaţiei Mişcare - Comercial, Gheorghe Frăţică, declara, pentru MEDIAFAX, că acţiunea de protest a fost decisă, joi, în cadrul Consiliului Naţional al organizaţiei.

Protestul era motivat de faptul că nu au fost semnate contractele de muncă la CFR Călători şi CFR Infrastructură.

Miercuri va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", depusă de opoziţie la adresa Guvernului pentru Codul Muncii. Moţiunea a fost citită, în 9 martie, în Parlament.

 

Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
38

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
169

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
191

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...