Grădinița „Girotondo” din Răchiți, închisă în urma confirmării a trei cazuri de infectare cu coronavirus

Grădinița „Girotondo” din Răchiți, închisă în urma confirmării a trei cazuri de infectare cu coronavirus

Grădinița cu program prelungit „Girotondo” din comuna Răchiți a fost închisă, după ce au fost confirmate trei cazuri de infectare cu virusul COVID-19 în rândul personalului auxiliar și al preșcolarilor. Măsura a fost dispusă de Consiliul de Administrație.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP), primul caz înregistrat este un copil de șase ani, care prezenta simptome de răceală de câteva zile. În urma testării sale și a comunicării rezultatului pozitiv, grupa din care făcea parte a fost izolată la domiciliu, continuând activitățile online pentru 14 zile.

Miercuri și joi, au fost diagnoticate cu aceeași afecțiune și două angajate ale unității de învățământ.

„Este vorba despre o îngrijitoare și o bucătăreasă, dintre care cea dintâi prezenta simptome ale infectării. Din ancheta epidemiologică derulată, a reieșit că cele două nu au intrat în contact direct cu celelalte persoane din cadrul instituției, nici cu preșcolarii. Îngrijitoarea își derulează activitatea, cu precădere, în exteriorul grădiniței, în vreme ce în bucătărie s-au respectat toate măsurile de protecție, după cum au declarat persoanele în cauză. Prin urmare, cazurile nu au legătură directă între ele, iar unitatea nu este considerată focar de infecție”, a precizat Ionela Franț, din cadrul DSP Botoșani.

Măsura închiderii a fost, însă, decisă de Consiliul de Administrație, care a luat în calcul și modul în care este afectată activitatea administrativă, în lipsa celor două angajate.

 

Spune-ne opinia ta