Gorbaciov: Sotii Ceausescu nu trebuiau impuscati "ca niste animale"

Gorbaciov: Sotii Ceausescu nu trebuiau impuscati "ca niste animale"
Ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov a declarat miercuri la Bucuresti, in prezenta fostului presedinte Ion Iliescu, ca sotii Ceausescu nu trebuiau impuscati "ca niste animale", indiferent cat de grea era situatia in Romania.

"Un asemenea gest nu poate fi acceptat", a spus Gorbaciov, cunoscut pentru antipatia pe care a avut-o fata de fostul dictator roman. Parintele perestroikai a apreciat insa libertatea de exprimare si democratia pe care au adus-o evenimentele din decembrie `89.

El a facut aceasta declaratie la iesirea de la dineul pe care l-a avut cu o serie de personalitati, intre care fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

Ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov a declarat miercuri ca s-a hotarat sa revina in Romania - pentru prima oara de la caderea lui Ceausescu - pentru ca la anul implineste deja 80 de ani si a vrut sa-l intalneasca pe fostul presedinte, pe care l-a cunoscut de mult timp, aluzie la Ion Iliescu.

"Am vrut sa ma intalnesc cu fostul dumneavoastra presedinte, pe care l-am cunoscut de mult timp", a spus Mihail Gorbaciov la sosire pe aeroportul Baneasa din Bucuresti. "Am hotarat sa vin, pentru ca la anul implinesc 80 de ani, deja timpul trece foarte repede", a adaugat parintele perestroikai.

Mihail Gorbaciov a venit in Romania la invitatia unei firme private pentru a participa la lansarea unui nou cotidian.

Nascut la 2 martie 1931, Gorbaciov a condus Uniunea Sovietica din 1985 pana in 1991. Incercarile sale de reforma au dus la incheierea Razboiului Rece, la incetarea monopolului politic al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice si la prabusirea Uniunii Sovietice. Practic, impreuna cu fostii presedinti americani Ronald Reagan si George Bush si cu fostul cancelar german Helmut Kohl, a readus libertatea in Europa de Est. A primit Premiul Nobel pentru Pace in 1990.

Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor organizat în două localități din Botoșani! (foto)

astăzi, 09:19
32

Evenimentul „Festivalul Luminilor” se află la prima ediție, fiind organizat de Asociația „Arlechino Moldova” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) d...

Botoșăneanul Emanuel Barica, moment colosal în prima semifinală la Românii au talent: Tu, pictând, te vindeci pe tine!” (Video)

astăzi, 08:38
93

Jurații și-au arătat aprecierea pentru momentul oferit de Emanuel Barica. De altfel, în urma evoluției de vineri seara, Emanuel Barica s-a calificat în Finala ”Românii au t...

Lucian Trufin: „Soluția pentru a ține tinerii în Botoșani e să îi învățăm o meserie bine plătită, după modelul școlii de meserii de la Vlăsinești”

astăzi, 08:30
20

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani consideră că cel mai eficient mod pentru a-i determina pe tineri să nu mai plece la muncă în străinătate sa...