GOANA dupa oamenii strazii! Politistii locali si paramedicii i-au dus la adapost! FOTO, VIDEO

GOANA dupa oamenii strazii! Politistii locali si paramedicii i-au dus la adapost! FOTO, VIDEO
Avertizarile meteorologilor cu privire la racirea accentuata a vremii i-a determinat pe politistii locali si pe paramedicii din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani sa mearga pe strazi si sa caute persoanele fara adapost, pentru a le duce intr-un loc calduros.

Luni, la ora 18:00, la Botosani termometrele aratau -5 grade, insa din cauza vantului se resimteau cel putin -14 grade, astfel ca persoanele fara adapost sunt victime sigure ale inghetului in astfel de conditii, mai ales daca stau si cate o noapte intreaga sub cerul liber.

Doua persoane au fost gasite in zona Grivita, in apropiere de Uvertura Mall. Acestea dormeau sub cerul liber, chiar langa un bloc.  Au fost duse mai intai la Unitatea de Primiri Urgente, iar mai apoi la Centrul "Elena Doamna", acolo unde este caldura, au un pat, dar si mancare calda.

Un alt barbat a fost gasit in imobilul in care a functionat fostul restaurant Armonia, de pe strada Armoniei. Acesta se afla la subsolul cladirii si era aproape inghetat de frig. A fost chemata o ambulanta din cadrul SJA Botosani, care l-a preluat pe barbat. 


"Dat fiind faptul ca vor fi temperaturi de -15 grade vom organiza trei actiuni, una la ora 18:00, una la ora 23:00 si una la 3:00, pentru a identifica persoanele fara adapost si a cauta solutii pentru a nu le pune in situatia de a-si afecta starea de sanatate", a declarat Ioan Onutu, seful Politiei Locale Botosani.

Fiecare persoana fara adapost are cate o poveste. Spre exemplu, Constantin Prodan a ajuns in strada pentru ca nu a mai avut bani pentru a plati datoriile si a fost nevoit sa-si vanda casa. Are un copil, inginer in Iasi, insa barbatul spune ca nu-i poate cere sa aiba grija de el, asa ca a ales sa doarma pe strazi.

"Dupa 32 de ani de munca, am ajuns sa dorm pe strada. Nu am mai avut bani sa platesc. Sotia mi-a murit. Am baiatul inginer, a terminat facultatea in Iasi, dar ce pot sa-i spun: da-mi? Nu pot sa-i spun", ne-a spus Constantin Prodan, unul dintre barbatii luati din Grivita.

Toate acestea sunt cazuri fericite, pentru ca au acceptat sa mearga la adapost cat e ger, dar sunt si situatii in care oamenii strazii se opun, sau de indata ce ajung intr-un spatiu pus la dispozitie de autoritati fac cale intoarsa si dorm prin cladirile abandonate sau chiar sub cerul liber. 























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
19

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
847

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
380

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...