„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

Marcel Ciolacu a ajuns în mijlocul unui scandal de proporții după ce a spus că este din Buzău și s-a dezis de moldoveni într-un mod jignitor.

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.

„Am depus o plângere la CNCD împotriva prim-ministrului Ciolacu, pentru că un astfel de derapaj, fie el şi verbal, faţă de locuitorii din regiunea Moldovei nu poate fi trecut cu vederea. Premierul trebuie amendat pentru discriminarea moldovenilor. Nu voi accepta ca premierul României să transforme locuitorii din Moldova în subiect de bancuri. Ca ieşean m-am simţit discriminat şi nu încape îndoială că şi ceilalţi români din regiunea Moldovei au catalogat atitudinea premierului drept o insultă”, a spus liderul ieşean USR, Filip Havârneanu, pe Facebook.

Marcel Ciolacu: „Buzău nu e în Moldova și vă rog să nu mă jigniți”

Zilele acestea, premierul a susținut o conferință. La un moment dat, o jurnalistă i-a pus o întrebare cu privire la noua autostradă pe care Sorin Grindeanu, ministru Transporturilor și Infrastructurii din România, vrea să o facă în Moldova. În acel moment, Marcel Ciolacu a încercat o glumă care nu i-a ieșit:

„Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă Autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți. Dar a venit și un buzoian care totuși împreună cu domnul Grindeanu și restul colegilor din Guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”, a spus Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă.

Cum a încercat să se scuze premierul

În apărarea sa, după ce a văzut că scandalul s-a extins, a transmis, pe Facebook:

„Înainte de orice sunt român. Îmi iubesc țara și cred în Dumnezeu. Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean. Mama era din Tecuci. Deci departe de mine sa jignesc pe cineva.

Văd ca s-a interpretat o glumă pe care am făcut-o în Timișoara și unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit.

Respectul pentru Moldova se vede în proiectele mari de infrastructură pe care le facem aici în ultimii ani, tocmai pentru a recupera decalajale față de celelalte regiuni ale țării. Jignirea adevărată este când propui candidați precum un hoț de tablă și un primar penal dintr-un grup infracțional organizat și te aștepți ca oamenii să îi voteze.

Ps: mereu am simțit multă căldură atunci când am fost în Moldova. Și voi reveni de fiecare dată cu același respect și prețuire”, a fost mesajul premierului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
40

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
627

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...

Botoșănean adus sub escortă din Austria, băgat direct în penitenciar!

astăzi, 14:01
141

Printre cele 9 persoane se află și un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Botoșani.Botoșăneanul era dat în urmărire internațională pentru săvârşirea de infracţi...