Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

România a încheiat Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria) cu 4 medalii de aur, două de argint și două de bronz.

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus țării noastre a patra medalie de aur la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria).

Ultima cursă a competiției a fost câștigată de România, în ”proba-regină” de 8+1, fetele noastre recuperând în partea a doua un avantaj minim al Marii Britanii, impunându-se la final cu un avans de peste trei secunde.

A fost a treia medalie de aur a zilei pentru România (a patra la general), după Andrei Cornea și Florin Enache, la dublu vâsle masculin, și Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel, campioane europene la dublu rame feminin.

Puțin mai devreme, campioane olimpice, mondiale și europene en-titre în proba de dublu vâsle, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au suferit prima înfrângere din 2019 încoace, cucerind doar bronzul la dublu vâsle feminin.

Tot astăzi, Florin Arteni și Florin Lehaci au făcut și ei o cursă impresionantă la dublu rame masculin, câștigând argintul.

Sâmbătă, în prima zi de finale, România a cucerit un aur, un argint și un bronz.Echipajul de dublu vâsle categorie ușoară, format din Gianina van Groningen (fostă Beleagă) și Ionela Cozmiuc, au cucerit aurul, iar echipajul de patru rame feminin format din Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş a câştigat medalia de argint. Bronzul a fost adus în proba de 8+1 masculin, prin Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan, Berariu. Florin Lehaci, Adrian Munteanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
637

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
129

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
184

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...