Ghiorghiță, mărul discordiei în CL: Tincu îl consideră demisionat, democrat-liberalii spun că e al lor!

Ghiorghiță, mărul discordiei în CL: Tincu îl consideră demisionat, democrat-liberalii spun că e al lor!

 MIHAI TINCU  

Autosuspendarea consilierului Ghiorghiță din PDL nu este recunoscută și de PSD. "O considerăm ca şi demisie, nicidecum autosuspendare"!

Consilierul local Florin Ghiorghiță, absent joi de la ședința de Consiliu Local, a fost atacat de social-democratul Mihai Tincu.

După ce, în ședința de luna trecută, Ghiorghiță a anunțat că se autosuspendă din PDL și va activa în calitate de consilier independent până se va soluționa dosarele care îl privesc și care sunt pe rolul instanțelor, Mihai Tincu a cerut explicații cu privirea la situația democrat-liberalului.

"Aş dori să adresez o întrebare domnului secretar cu privire la situaţia domnului Ghiorghiţă şi activitatea dumnealui în cadrul Consiliului Local, în condiţiile în care a cerut să activeze ca independent. Eu vreau să vă mai spun, cuvântul autosuspendare nu există în dicţionarul explicativ al limbii române, singurele cuvinte mai apropiate de cuvântul autosuspendare sunt autosugestionare şi autofecundare. Vă rugăm să revedeţi Legea 393/2004 a aleşilor locali cu privire la faptul că toţi consilierii locali au intrat de pe liste de partid şi trebuie să funcţioneze astfel", a declarat Mihai Tincu, care a mai precizat că Florin Ghiorghiţă fie îşi retrage cererea depusă la secretarul Primăriei, fie renunţă la mandatul de consilier.

În replică, fostul viceprimar Cătălin Alexa l-a asigurat pe Mihai Tincu cu privire la faptul că Florin Ghiorghiţă rămâne în continuare membru PDL.

"Văd că toată ziua purtaţi grija altuia, vreau să îl informez pe domnul Tincu că domnul Ghiorghiţă nu şi-a pierdut calitatea de membru al PDL. Deci să încetăm cu copilăriile astea", a spus acesta.

"Vreau să precizez faptul că în statutul dumneavostră calitatea de membru PDL se pierde în momentul în care se renunţă în condiţiile în care în dicţionar nu există cuvântul autosuspendare. Încetarea de drept a mandatului de consilier se constată de către CL şi eu consider că trebuie supus spre aprobare. Acea cerere pe care dumnealui a depus-o o considerăm ca şi demisie, nicidecum autosuspendare", a declarat și social-democrata Aura Simion.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 07:56
23

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
396

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
785

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...