Gest fara precedent al presedintelui! Vezi ce i-a cerut lui Hasotti!

Gest fara precedent al presedintelui! Vezi ce i-a cerut lui Hasotti!
Presedintele Traian Basescu a facut un gest fara precedent astazi! Acesta i-a cerut lui Puiu Hasotti, propus de Victor Ponta ca nou ministru al Culturii, ca inainte de numirea sa in functie sa dea o declaratie pe propria raspundere in care acesta sa scrie ca nu se face vinovat de plagiat.

"Luand in considerare recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzati o parte dintre membrii Executivului si impactul major negativ asupra Romaniei in plan intern si international generat de existenta unor astfel de suspiciuni, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a solicitat joi, 21 iunie a.c., intr-o scrisoare, prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, sa transmita, pana la data depunerii juramantului de investitura, o declaratie pe propria raspundere a ministrului desemnat, domnul Puiu Hasotti, care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat", se arata intr-un comunicat al presedintiei.

Potrivit Administratiei prezidentiale, ceremonia de depunere a juramantului de investitura a lui Puiu Hasotti in functia de ministru al Culturii si Patrimoniului National va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, 25 iunie a.c., la ora 19.00.

Puiu Hasotti despre solicitarea lui Basescu: E o cerere simpatica!

In replica, Puiu Hasotti spune ca cererea sefului statului este simpatica.

"Nu am niciun fel de problema, este o premiera. Sunt subiectul unei premiere. In momentul de fata eram pregatit sa ma imbrac si sa plec la Guvern sa dau o astfel de declaratie care pe mine ma amuza. Probabil domnul presedinte crede ca paza buna trece primejdia rea, e in regula. Cererea lui Basesecu este simpatica", a declarat Puiu Hasotti, la Romania TV.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
554

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
61

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
69

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...