Gerul ingheata granita dintre Romania si Republica Moldova

Gerul ingheata granita dintre Romania si Republica Moldova
De-a lungul judetelor Botosani, Iasi, Vaslui si Galati, granita naturala cu Republica Moldova a devenit mana cereasca pentru cei care se incumeta sa treaca podul de gheata dinspre sau spre Republica Moldova.

Din aceasta cauza, pentru a-i impiedica pe cei care doresc sa treaca granita ilegal, 500 de politisti au inceput sa patruleze pe malurile Prutului in toate cele patru judete.

Dupa cum sustin reprezentantii Directiei Apelor Prut (DAP), inspectorii institutiei intervin pentru a sparge orice formatiune de gheata si pentru a identifica eventualele blocaje pe cursurile de apa din judet. Echipele Directiei Apelor Prut masoara zilnic echivalentul de apa din stratul de zapada si gheata pentru a fi pregatite sa intervina in situatii de urgenta.

"Daca se vor produce blocaje in albiile minore ale raurilor, ca urmare a aglomerarii gheturilor si cresterii debitelor pe cursurile de apa, DAP impreuna cu ISU si autoritatile locale vor crea mijloace pentru scurgerea libera a apei in albii", a precizat Corneliu Cretu, directorul Directiei Apelor Prut.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
57

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
103

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
135

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...