George Copos, eliberat conditionat dupa 423 de zile in spatele gratiilor

Fostul patron al Rapidului respira deja aerul libertatii, pentru ca a parasit marti dupa amiaza inchisoarea unde a stat un an o luna si trei zile.

George Copos a castigat multe zile de libertate datorita felului in care s-a comportat dupa gratii, dar si pentru cele cinci lucrari stiintifice scrise in puscarie.

George Copos a stat dupa gratii 423 de zile. Cel care a iesit pe poarta penitenciarului Jilava, marti seara, pare sa fie umbra omului de afaceri care detinea candva clubul Rapid bucuresti. "Stii ce inseamna sa stai 400 de nopti si de zile sa te gandesti ca sa treaca timpul? Nu faci altceva decat citesti, si atunci daca nu faci altceva decat sa citesti, inseamna totul pentru un om lipsit de libertate. Recunosc ca atat cat am citit aici nu am citit in viata mea.", a declarat Copos.

A fost inchis pe 4 martie 2014 dupa condamnarea rasunatoare primita in Dosarul Transferurilor. Trebuia sa ispaseasca o pedeapsa de trei ani si opt luni pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Pe 25 august anul trecut, a primit un nou verdict, 4 ani dupa gratii in Dosarul Loteria 1. Asa ca instanta a decis o pedeaspa unica de 4 ani si 12 luni. Prin ireprosabil, Copos vrea sa spuna ca a muncit in atelierele inchisorii si a scris nu mai putin de 5 carti, cum ar fi "Turismul european durabil" sau Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI".

Fiecare titlu i-a adus 30 de zile de libertate in plus. A citit multa filosofie a explicat el presei si a transferat informatiile in cartile pe care le-a scris."Asa cum spunea si Nietzsche, ce nu te omoara te intareste. Am indurat aceasta suferinta, am demosntrat ca sunt un barbat puternic si mi-am dus cu demnitate pedeapsa. ", a mai spus Copos.

Sotia lui George Copos a fost mati in sala de judecata ca sa-l sustina. George Copos mai are un dosar pe rolul instantei, Loteria 2, tot pentru infractiuni economice, iar sentinta este asteptata in cateva saptamani. Copos a fost marcat si de arestarile petrecute in ultimele luni, care au adus alaturi de el si alti oameni de afaceri.

"Oameni care au creat sute de mii de locuri de munca, care au creat valoare adaugata, care au facut investitii de sute de milioane, poate chiar miliarde de euro sunt din pacate in inchisoare, ceea ce este nedrept. M-am gandit, dar in viata am facut doua mari erori enorm de mari: am intrat in politica si am cheltuit 30 de milioane de euro la fotbal. au fost cele 2 mari erori ale mele.", a incheiat fostul patrol al Rapidului. 

George Copos a mai declarat ca va merge cat de curand la un spital, pentru a vedea cat a suferit si cum mai sta cu sanatatea.

sursa: stirileprotv.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani: Un nou pas înainte pentru Spitalul Orășenesc Darabani!

astăzi, 11:16

Eduard Mititelu, Secretar de Stat în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, aduce vești bune pentru dărăbăneni. ”Împreună cu primarul Alin G...

Peste o tonă de deșeuri feroase confiscate, amendă 15.000 de lei!

astăzi, 11:03

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Darabani au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 282, din comuna Coțușca, o autoutilitară, din județul Sălaj, care transporta 1260 kg deșeu...

Sute de echipamente medicale ultraperformante pentru Spitalul Județean Mavromati! (Foto)

astăzi, 10:42

În valoare de 4 milioane de euro, cu tot cu TVA, proiectul conturat de echipa comună a Consiliului Județean și cea a Spitalului „Mavromati” a obținut, în cadrul procesului ...