GATA lucrările pe drumul Botoșani-Curtești-Cristești! Vezi cum arată -GALERIE FOTO

Lucrările de reabilitare și modernizare la drumul Botoșani-Curtești-Cristești au fost finalizate. De la un drum acoperit cu piatră, care era aproape impracticabil pe unele tronsoane atunci când ploua sau erau zăpezi, cei care circulă acum cu mașinile prin zonă au parte de un asfalt ca în palmă și de semnalizarea rutieră aferentă.

Lucrările pe tronsonul Botoșani-Curtești-Cristești-DN28B, care are o lungime de 13 kilometri, au demarat în anul 2014, constructorul fiind firma Tehnic Asist. 

Pe lângă asfaltarea drumului, au fost amenajate podețe laterale, podețe transversale, au fost executate șanturi betonate, a fost realizat un pod la Băiceni, cu o lungime de 14 metri. În plus, au fost amenajate toate accesele la proprietățile oamenilor.

Au fost amplasate borne kilometrice și hectometrice, indicatoare rutiere, au fost făcute marcaje pe toată lungimea drumului și au fost amenajate și drumurile laterale aferente drumului județean.

Lucrarea a fost finalizată încă de săptămâna trecută, fiind gata de recepție.

Urmează ca cei de la Consiliul Județean să stabilească data la care se va face recepția acestei investiții.

Reabilitarea drumului Botoșani-Curtești-Cristești a fost extrem de așteptată de localnicii care de acum înainte nu vor mai înghiți praf, nu vor mai fi nevoiți să înoate prin noroaie când plouă, iar șoferii nu își vor mai strica mașinile.

Valoarea lucrărilor se ridică la 18,2 milioane de lei, fără TVA. Investiţia a fost realizată de Consiliul Judeţean prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013.

















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Când soții dorm în camere separate! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

-Eu și soțul meu dormim în camere diferite… -Păi… și cum faceți cu obligațiile conjugale? -Simplu, atunci când are el chef, fluieră și… se rezolvă! -Și at...

Calendar ortodox, 11 octombrie: Sf. Ap. Filip, unul dintre cei 7 diaconi; Sf. Ier. Teofan Mărturisitorul, Episcopul Niceei

astăzi, 07:00

Sfântul Apostol Filip diaconul s-a născut în Cezareea Palestinei şi a trăit pe vremea Apostolilor Domnului. Era căsătorit şi avea patru fiice prorociţe. A fost ales şi sfinţit dia...

Centrul Județean de Excelență Botoșani organizează testare pentru admiterea în anul școlar 2024-2025!

Thursday, 10 October 2024

Testarea elevilor va avea loc sâmbătă aceasta, pe data de 12 octombrie 2024, la ora 9:00. Elevii vor trebui să fie prezenți în sala de examen între orele 8:30 - 8:45. Centr...