Gata cu tradițiile românilor. Agricultorii sau ciobanii nu mai pot sacrifica mieii de Paște în gospodărie

Gata cu tradițiile românilor. Agricultorii sau ciobanii nu mai pot sacrifica mieii de Paște în gospodărie

Fiecare român, agricultor sau cioban, care taie un miel de Paște din propria gospodărie devine automat un infractor pasibil de amendă. Așa că dacă cumpărați miei tăiați de la oameni atunci trebuie să știți că aceasta este legea.

În România se taie mielul de Paște de mii de ani la stână sau în gospodăria țăranului, dar acum e interzis, iar cei care fac acest lucru intră în conflict cu legea.

Acest lucru pentru că regulile Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ANSVSA, impun tăierea mieilor doar la abatoare sau în centre de sacrificare autorizate.

Printre măsurile dispuse de ANSVSA anul trecut, în 2020, pentru perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale se numără și aceste aspecte, care până acum nu au fost schimbate.

Deci rămân valabile:

- sacrificarea mieilor se realizează în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare pentru sacrificarea de ovine, publicate pe site-ul ANSVSA.

– sacrificarea mieilor poate fi realizată şi în spaţii amenajate temporar, organizate în condiţiile legii în care să se asigure supravegherea sanitară veterinară şi în care sunt respectate condiţiile prevăzute de legislaţie.

– spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor trebuie să fie situate în zone în care nu au fost impuse restricţii din motive de sănătate a animalelor;

 

Spune-ne opinia ta