Gata cu greva: Poștașii se întorc la treabă. Lider SLPR: „Sunt salariați mulțumiți, alții nemulțumiți”

După două zile de grevă generală, angajații Companiei Naționale Poșta Română se întorc la treabă. Astfel, pensiile și alocațiile vor ajunge în buzunarele românilor la timp.

Gata cu greva: Poștașii se întorc la treabă. Lider SLPR: „Sunt salariați mulțumiți, alții nemulțumiți”

Marți, sindicaliștii au stat la masa negocierilor cu guvernanții mai bine de jumătate de zi. După ce au cântărit foarte bine oferta propusă de Guvern și au discutat cu toți membrii Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, sindicaliștii au anunțat că încetează greva și se întorc la muncă.

De astăzi ne reluăm activitatea normal. Da, colegii noștri care au negociat au căzut de acord la ceea ce s-a aprobat de ieri (n.r. 2 aprilie 2024) în urma negocierilor care au ținut de la 12 până aseară la 20:30”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Constantin Ispir, liderul Filialei Botoșani a Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR).

Potrivit liderului de sindicat de la Botoșani, li s-a aprobat contractul colectiv de muncă expirat la începutul acestui an, dar se vor majora și salariile angajaților. Această sumă de bani o vor primi în două tranșe. Prima va fi de pe 1 iulie, iar a doua de la 1 septembrie.

„În primul rând, s-a aprobat contractul colectiv de muncă care era expirat de pe 31 ianuarie 2024, plus o parte din solicitările de majorare salarială. Nu cât ne-am dorit noi, dar este undeva pe aproape. Undeva la 350 – 370 de lei, noi am solicitat 400 de lei. Sunt salariați mulțumiți, alții nemulțumiți de faptul că se acordă în două tranșe: una la 1 iulie și una la 1 septembrie. Dar în momentul în care vor vedea pe fluturașul de salariu suma pe care o vor primi își vor da seama că totuși s-a făcut ceva”, a adăugat Constantin Ispir.

Reamintim faptul că poștașii au demarat acțiunile de grevă de acum două săptămâni, când au organizat o grevă de avertisment.

Astăzi, la orele amiezii, o grevă de avertisment este organizată și de angajații din sistemul sanitar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
971

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9409

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...