Garda Financiara Botosani la raport!

Garda Financiara Botosani la raport!

 Laur Nechita, directorul coordonator al Garzii Financiare Botosani  

Activitatea comisarilor de la Garda Financiara Botosani in cursul anului trecut s-a desfasurat atat in baza unor controale tematice, cat si a unor controale inopinate, colaborand totodata si cu structuri specializate ale Ministerului Administratiei si Internelor, Oficiului pentru Protectia Consumatorului, Autoritatea Registrului Roman, precum si cu alte institutii.

Conform raportului privind activitatea Garzii Financiare Botosani pe anul 2009, prezentat de Laur Nechita, directorul coordonator al institutiei, in cursul anului trecut au fost verificati 3468 agenti economici, dintre care la 2450 au fost constatate abateri, aplicandu-se amenzi in valoare de 2.609 milioane lei si un numar de 48 de sesizari penale, insumand un prejudiciu de 8.787 milioane lei.

"Fata de anul 2008, au fost inaintate la Parchet mai putine sesizari penale, dar cu un prejudiciu de doua ori mai mare. Garda Financiara Botosani in anul 2009 a pus un accent deosebit pe actiunile de control care au avut ca scop descoperirea, combaterea evaziunii si a fraudei fiscale. O preocupare a noastra reprezinta si efectuarea la timp a sesizarilor primite atat de la cetateni cat si de la alte institutii, in anul 2009, dintr-un total de 160 de sesizari primite, 81 sunt de la cetateni", a precizat Laur Nechita, directorul coordonator al Garzii Financiare Botosani.

Totusi, comisarii Garzii Financiare sunt nemultumiti ca in desfasurarea activitatii lor intampina diferite probleme cauzate de legislatia in domeniul fiscal. Astfel ca, potrivit sefului Garzii Financiare, in actiunile de depistare si combatere a fenomenelor si faptelor de evaziune fiscala, anumite actiuni de control nu pot fi finalizate, desi ar exista indicii clare ca in anumite locatii, apartinand unor persoane fizice, se desfasoara activitati neautorizate, fara respectarea legislatiei fiscale in domeniu. 

"Suntem pusi in situatia de a nu putea lua o masura imediata pentru combaterea acestor fapte de evaziune fiscala, deoarece accesul in aceste locatii nu se poate face decat cu mandat de perchezitie, iar timpul care curge din momentul constatarii faptei si momentul eliberarii acestuia este prea mare, ceea ce duce la imposibilitatea aplicarii masurilor legale in timp util", a mentionat Laur Nechita.

De asemenea, comisarii Garzii Financiare sunt nemultumiti ca nu pot verifica documentele justificative de provenienta care insotesc marfurile transportate cu mijloace auto, intrucat conducatorii auto nu au obligatia de a opri la semnalul comisarilor.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
33

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
178

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
581

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...