Gabriel Oprea, fara imunitate - poate fi urmarit penal de DNA

Gabriel Oprea, fara imunitate - poate fi urmarit penal de DNA
Senatorul UNPR Gabriel Oprea poate fi urmarit penal de DNA, dupa ce senatorii au votat pentru incuviintarea solicitarii DNA.
 
Astfel, Senatorii au avizat favorabil cererea DNA privind ridicarea imunitatii fostului vicepremier, cu 102 voturi "pentru" si 30 "impotriva".

Gabriel Oprea a votat pentru ridicarea imunitatii si a parasit sala inainte de anuntarea rezultatului.

"Am obligatia de a spune foarte clar doua lucruri foarte importante - sa imi spun punctul de vedere in fata dvs si sa ma prezint in fata procurorilor. (...) Nu am cerut si nu am avut nimic in plus fata de alti ministri de Interne, unii sunt pe aici prin sala. Nu am abuzat de functia ce mi-a fost incredintata, nu am beneficiat de drepturi sau privilegii, ma consider nevinovat. Toate argumentele vor fi prezentate pe larg in fata magistratilor. Cer sa votati pozitiv solicitarea DNA. Este datoria procurorilor si a DNA sa faca lumina acolo unde exista semne de intrebare. E in interesul meu ca adevarul sa iasa la lumina in cel mai scurt timp", a declarat Gabriel Oprea, de la tribuna Senatului.

Comisia Juridica a Senatului a dat, marti, un aviz pozitiv pentru incuviintarea urmaririi penale a fostului ministru de Interne. Senatorii juristi au admis astfel cererea DNA cu 9 voturi pentru si unul impotriva.

Presedintele UNPR este acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si fostul procuror general Tiberiu Nitu, in baza unui protocol.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ucrainean căutat de INTERPOL din 2019, depistat de polițiștii de frontieră din Botoșani!

astăzi, 12:22
17

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Ucraina, căutat internațional pentru săvârşirea infracțiunilor...

Deputat Alexandra Huțu, PSD: Masă sănătoasă pentru încă 1.503 elevi din Botoșani

astăzi, 12:11
26

Guvernul condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, a decis extinderea numărului de școli din județul Botoșani care vor asigura zilnic copiilor câte o masă. Astfel va crește numărul șc...

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:17
149

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doa...