Gabriel Berca la Botoşani: “Toate structurile MAI să găsească soluţii în bătălia cu evaziunea fiscală”

Gabriel Berca la Botoşani: “Toate structurile MAI să găsească soluţii în bătălia cu evaziunea fiscală”

 Gabriel Berca  

Ministrul administraţiei şi internelor, Gabriel Berca, prezent vineri la Botoşani, a cerut tuturor sctructurilor MAI să se implice în combaterea evaziunii fiscale, spunând totodată că lupta împotriva corupţiei şi a evaziunii fiscale sunt şi principalele priorităţi ale Ministerului pe care îl conduce.

“Suntem un Minister aflat în prima linie în lupta anticorupţie, în lupta cu evaziunea fiscală, în atragerea fondurilor europene. Sunt cele trei teme foarte importante pe care avem obligaţia să le punem în parametri fireşti, într-un an 2012 în care o previziune de creştere economică de 1,5-2%, cu nuanţele de rigoare, dar avem nevoie de creştere economică. Pentru a avea creştere economică avem nevoie de două elemente pe care trebuie să le avem în vedere noi, ca minister: atragerea fondurilor europene, şi aici aş vrea să mă refer apăsat la problema achiziţiilor publice şi a incompatibilităţilor care au rezultat în procesul acesta de atragere de bani europeni. Pe de altă parte, avem această bătălie cu evaziunea fiscală. Stabilitatea economică se poate păstra dacă aducem bani la buget. Eu am spus-o că este o problemă de siguranţă economică, de stabilitate economică şi, din acest punct de vedere, trebuie ca toate structurile MAI să găsească soluţii în bătălia aceasta cu evaziunea fiscală. Banii nu sunt puţini şi ei pot fi aduşi la buget", a spus Gabriel Berca.

Ministrul a spus că toate acestea nu se pot realiza fără o bună colaborare a tuturor structurilor care au competenţă pe această linie.

“Important este să avem colaborarea corectă între instituţii. Mă refer la Poliţie, Gardă Financiară, ANAF şi Parchet. Le-am spus şi colegilor de la Botoşani că eu chiar am semnat un protocol cu Parchetul General, de colaborare, inclusiv la nivel judeţean, între procuror şi poliţist. Sunt obiective foarte bine stabilite, sunt mecanisme care se pun în aplicare şi care pot să aducă eficienţă în această activitate. De asemenea, mă interesează foarte mult mica corupţie, cea care afectează cu adevărat pe cetăţean. De foarte multe ori, cetăţenii sunt afectaţi de această mică corupţie şi nu de problemele mari, la nivel naţional. Confortul de zi cu zi se asigură prin lupta cu această mică corupţie care ne creează probleme", a conchis ministrul administraţiei şi internelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
30

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...

România are platformă de promovare a turismului cultural, Botoșaniul figurează pe trei rute!

astăzi, 10:08
34

Turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie din țara noastră, cu ajutorul platformei locale multimedia România Atractivă.Programul România Atrac...

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
83

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...