Furt in MAI: 40 de tone de benzina si 24 tone de motorina au disparut

Furt in MAI: 40 de tone de benzina si 24 tone de motorina au disparut
Ministrul Traian Igas a cerut un control la mai multe institutii din subordinea sa. Igas spune ca, in urma mai multor verificari, s-a constatat lipsa a peste 40 de tone de benzina si 24 tone de motorina.

Verificarile din cadrul MAI au fost efectuate in perioada 14-18 noiembrie. Au fost verificate stocurile de carburanti, modul de tinere a activitatii contabile, precum si a executarii inventarierii carburantilor in cadrul unitatilor ministerului.

In cadrul controlului s-a constatat o lipsa de 24,3 tone de benzina si 8 tone de motorina la IPJ Tulcea. Pentru lipsa constatata, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a ordonat Directiei de Control din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane efectuarea cercetarii in vederea stabilirii faptelor ce au condus la prejudicierea patrimoniului IPJ Tulcea, potrivit Antena 3.

In plus, s-au constatat lipsuri de 13,34 tone benzina si 3,5 tone motorina la IPJ Arad, 0,9 tone benzina si 9,16 tone motorina la ISU Sibiu, 2 tone benzina si 3,76 tone motorina la ISU Brasov si 0,8 tone benzina la IPF Timis, lipsa aflata in cercetare de catre organele unitatii.

S-au constatat deficiente si in tinerea si inregistrarea in contabilitate a cantitatii de carburanti, in modul de executare a inventarierilor lunare, precum si a modului de depozitare a carburantilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
444

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
612

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
714

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...