Funeriu susţine că profesorii nu se plâng de reducerile salariale!

Funeriu susţine că profesorii nu se plâng de reducerile salariale!

 DANIEL FUNERIU  

Daniel Funeriu a susţinut, la TVR 1, că profesorii nu sunt nemulţumiţi de scăderile salariale cu 25%. Aceasta este concluzia ministrului după mitingul organizat în 5 octombrie, de Ziua Educaţiei, în Capitală. Liderii sindicali îl acuză de ipocrizie. Abrogarea Legii 118/2010 reprezintă prima revendicare a dascălilor şi principalul motiv pentru care au ieşit în stradă.

Ministrul Educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, Daniel Petru Funeriu, a lăsat de înţeles, marţi, la TVR 1, că dascălii nu se plâng de reducerile salariale. Dovada? Memoriul depus de reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) nu cuprinde şi nemulţumirile cadrelor didactice faţă de "tăierea" salariilor cu 25%, scrie Puterea in editia de astazi.

Întrebat de moderatorul emisiunii "Tema zilei" de la televiziunea publică dacă profesorii îşi vor recupera o parte din banii pierduţi în urma aplicării Legii 118, Funeriu a replicat că a studiat cu atenţie memoriul FSLI şi că pe lista revendicărilor dascălilor nu se regăseşte şi diminuarea reducerilor cu 25%.

Faţă de această ieşire publică, FSLI acuză ministrul Educaţiei de ipocrizie. "Problema legată de reducerea salariilor nu a fost trecută pe foaia înaintată domnului Funeriu pentru că nu ţinea de Ministerul Educaţiei. Este o problemă ce ţine de ministerele Finanţelor şi Muncii. Totuşi, trebuie să fii ipocrit ca să poţi spune că reducerile salariale cu 25% nu fac parte din nemulţumirile cadrelor didactice. Mulţi profesori au ieşit în stradă tocmai din acest motiv. Abrogarea Legii 118 reprezintă primul punct de pe lista de revendicări adresată ministrului muncii. Era normal ca ambele petiţii să fie diferite", a declarat prim-vicepreşedintele FSLI, Simion Hăncescu, pentru cotidianul Puterea.

Aproximativ 10.000 de cadre didactice au protestat marţi, de Ziua Mondială a Educaţiei, în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi de salariile din învăţământ.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
171

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
334

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
77

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...