Funeriu neaga ca s-au cerut liste cu profesorii participanti la proteste

Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, a negat vineri acuzatiile privind existenta unor liste cu profesorii participanti la proteste, intocmite in vederea intimidarii dascalilor.

"Nu exista niciun fel de liste, profesorii au dreptul de a exprima liber ce doresc sa exprime, exclud acest lucru", a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, in fata jurnalistilor.

Ministerul Educatiei continua dialogul cu liderii sindicali si cu studentii, a precizat Daniel Funeriu.

"Profesorilor le transmit urmatorul mesaj - cu certitiudine ministrul Educatiei este alaturi de voi pentru a va rezolva problemele, situatia in Romania este de asa natura incat parte din problemele voastre isi vor gasi solutia in viitor. Vom face tot ce putem pentru ca economia sa mearga bine si salariile sa creasca", a promis ministrul Educatiei, conform ziare.com.

Funeriu a precizat ca o parte dintre studentii cu care a discutat s-au plans de politizarea excesiva a protestelor si a adaugat ca multe dintre doleantele acestora se pot rezolva numai de catre universitati, deoarece legea prevede autonomie universitara.

Zeci de profesori au pichetat vineri Ministerul Educatiei si au anuntat ca se vor indrepta catre Universitate, pentru a se alatura manifestantilor de la kilometrul 0.

O parte dintre profesori au acuzat ca Ministerul Educatiei pune presiuni pe profesorii care vor sa participe la proteste, cerand liste cu oamenii care au iesit in strada.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au respins 2.650 euro mită de la un conducător auto prins beat la volan! (Video)

astăzi, 10:34

Duminică, 27 octombrie, în jurul orei 2.30, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către...

Andrei Tcaciuc, un spectacol despre ”oamenii care se grăbesc” într-un oraș al energiilor culturale (Video)

astăzi, 09:58

Coregraf și performer botoșănean de origine ucraineană, Andrei Tcaciuc a urmat cursurile programului Coregrafie din cadrul Universității Națională de Arte „George Enescu” din Iași...

Peste o sută de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European: oferta AJOFM

astăzi, 09:56

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 142 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Germania 60 locuri de mun...